Mihai Cimpoeru Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 Salut !Am de gand sa imi fac 4 sateliti cu difuzoare de 6.5 si tweeter in incinte inchise de 9l !Satelitii o sa fie folositi de la 90 hz in sus !Recomandati-mi difuzoare de medii si inalte , daca se poate de la Vasile de pe site !Bugetul pentru difuzoare e de 6 mil ! Link spre comentariu
George(sb) Postat Mai 20, 2008 Partajează Postat Mai 20, 2008 ti-as recomanda beyma da esti foarte departe de buget, cu 4 astfel de sateliti si doua suburi de 18 taiate pe la 120 poate chiar si mai sur faci discoteca in toata regula Link spre comentariu
Jimmy Postat Iunie 25, 2008 Partajează Postat Iunie 25, 2008 am si eu 2 sateliti, incinte inchisa de 15L, cu difuri de banda larga chinezesti, de 6.5" si niste tweetere dinamice tot chinezesti, fara nici un parametru la nici unul din ele. doar pe difuzorul de 6.5" scrie 4OHM. momentan difuzorul de 6.5" este legat direct la amplificator, si tweeterul printr-un cond MKT de 6.8uF/100V si se aude binisor. acuma vine intrebarea: la cat ar trebui sa tai tweeterul? mentionez ca bobina are in jur de 12-15mm diametru, si o rezistenta in cc de 3.1OHM de unde trag concluzia ca impedanta este tot de 4OHM. cand am pus condensatorul de 6.8uF m-am luat dupa tabelul asta: e o valoare buna? sau ar trebui putin mai mic, ca sa taie mai sus, pentru ca totusi taie doar cu 6dB/octava? oricum, nu ma complic cu filtre de 12dB/octava pt tweeterele astea. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Iunie 25, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2008 Eu zic sa incerci cu unu de 4.7 micro ca sa fii mai sigur . Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 25, 2008 Partajează Postat Iunie 25, 2008 La difurile astea chinezesti e ca si cum ai vrea sa tragi pe intuneric. Oricum 6 khz mi se pare un pic cam sus pentru ca nu stiu cat poate sa urce wooferul ala. Cel mai bine ar fi sa o iei pe incercate si cu valori mai mici si cu valori mai mari si sa vezi ce iese. Link spre comentariu
Jimmy Postat Iunie 25, 2008 Partajează Postat Iunie 25, 2008 wooferu ala nu-i prea woofer :p si am zis mai sus ca e dif de banda larga. pe langa conu normal, are un con mai mic in mijloc, pt a urca mai sus in frecventa, si urca destul de sus Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 25, 2008 Partajează Postat Iunie 25, 2008 wooferu ala nu-i prea woofer :p si am zis mai sus ca e dif de banda larga. pe langa conu normal, are un con mai mic in mijloc, pt a urca mai sus in frecventa, si urca destul de susA scuze, n-am vazut. In cazul asta poti incerca sa il tai mai sus si vezi cum suna. Ai putea sa folosesti tweeterul doar pe portiunea de frecventa de unde incepe sa cada raspunsul difului de banda larga(din moment de difuzoarele au un roll-off mecanic de aproximativ db/octava). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum