Vizitator raducel Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 Salutari. Prima intrebare: Pot sa leg un amplificator romanesc cu 2n 3055 in punte?... Detalii. Nu stiu exact cum se numeste. Ii cam vechi shi shters. Deci: 2 tranzistori pe canal are 2 x 40 w pe 8 oameni shi canalele duplicate. adica ii stereo shi are 4 iesiri, cu selectare A,B. Are buton de loudness, carcasa gri in caz ca-l recunoaste cineva. Link spre comentariu
Blind Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 Cauta pe forum ca s-a mai discutat chestia asta. Se poate lega in punte insa ai nevoie de un defazor (un etal realizat cu un tranzistor). Cauta pe forum, s-a mai discutat. Link spre comentariu
Vizitator raducel Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 Am gasit ceva despre subiect. O sa mai caut, dar am o nelamurire. Pe statia mea am un difuzor de 4 ohmi, ea fiind de 8. Daca leg in punte nu stiu ce sau daca vor fi consecinte. Am inteles ca la legarea in punte o sa se dubleze tensiunea pe sarcina. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 daca statia e de 8 ohmi si tu folosesti un dif de 4,o stresezi si o sa cedeze pana la urmadaca o pui in punte,cu difuzorul de 8 ohmi,amplificatoarele vor vedea 2 ohmi,lucru care le va face sa cedeze in mod sigur Link spre comentariu
Vizitator raducel Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 Dr. L poti sa stai linistit ca merge pe 4 ohmi de peste un an fara nici cea mai mica problema. Si o avut de suferit si ceva chefuri; in fine, offtopic. Daca spuneti ca dauneaza grav sanatii atunci asa sa fie. Dar am mai discutat cu cineva despre asta si mi-a sugerat sa leg un canal in paralel cu celalalt daca am retinut bine. Binenteles el a spus ca-i mai complicat decat atat, restul fiind chineza pt mine. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 Dr. L poti sa stai linistit ca merge pe 4 ohmi de peste un an fara nici cea mai mica problema. Si o avut de suferit si ceva chefuri; in fine, offtopic. Daca spuneti ca dauneaza grav sanatii atunci asa sa fie. Dar am mai discutat cu cineva despre asta si mi-a sugerat sa leg un canal in paralel cu celalalt daca am retinut bine. Binenteles el a spus ca-i mai complicat decat atat, restul fiind chineza pt mine.nu te-as sfatui sa legi in paralel canalele amplif ala cu 2n3055.la putere mare o sa-ti crape amandoua canalele.cele pe integrate mai merg legate in paralel ca sunt cat de cat identice din fabrica.nu rezolvi nimic daca le legi in paralel ,mai degraba in punte dar trebuie sa le echilibrezi bine biasul si offsetul. sau poti sa mai adaugi cate o pereche de finali pe fiecare canal cu cate o rezistenta pe emitor ca sa fii sigur ca iti tine 4ohmi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum