Vizitator grizzlee Postat Mai 14, 2008 Partajează Postat Mai 14, 2008 SalutAm o statie sony mai veche care a folosit un integrat STK de vreo 2x30W sau ceva de genu,care din pacate a crapat.Acuma nu stiu ce amplificare sa pun ptr ca transformatorul are +/- 33v(atat am dupa ce e filtrat si redresat) dar nu are putere mare,vreo 70 w parca.Din cate am vazut eu , gasesc numai kituri de peste 100W cu care nu am ce sa fac.Ce pot sa folosesc sa mai scad din tensiune fara sa ma bag in tranformator sau gasesc vreun kit care sa aiba amplificare de max 2x50w la tensiunea asta?mersi Link spre comentariu
Jimmy Postat Mai 14, 2008 Partajează Postat Mai 14, 2008 poti sa pui 2 TDA7294 si le folosesti pe 8 ohmi Link spre comentariu
Vizitator grizzlee Postat Mai 14, 2008 Partajează Postat Mai 14, 2008 Problema e ca eu am in casa numai difuzoare de 4 ohmi si nu pot sa fac amplificatorul atunci pe 8.Trebuia sa mentionez si asta de la inceput. Am gasit asa ceva: http://www.adelaida.ro/product_info.php ... ucts_id=52 din pacate nu stiu nimic despre montaj , doar ca se alimenteaza la +/-35v si ca e de 50w mono , ca nu merge linkul catre specificatii ,poate stiti voi ceva Link spre comentariu
zal Postat Mai 14, 2008 Partajează Postat Mai 14, 2008 Si STK-ul ala tot pe 8 Ohmi era saracul, daca pui un amplif conceput ptr o alimentare mai mare decit ai in statie, nu va pati nimic si vei putea sa pui si difuri de 4 Ohmi. Trebuie numai sa vezi daca partea de alimentare, adica trafo, diode, condensatori si sigurante, fac fata la curentul mai mare consumat de difurile de 4 Ohmi. Cauta ceva care se poate alimenta intre +/-30...40Vcc ptr 4 Ohmi sau +/-45...55Vcc ptr 8 Ohmi.Ce STK era acolo, sau ce model era statia Sony? Link spre comentariu
Vizitator grizzlee Postat Mai 14, 2008 Partajează Postat Mai 14, 2008 Da,ai dreptate, stk era tot pe 8ohmi si atunci aveam o rezistenta de 4 ohmi legata chiar pe firul de mergea la difuzor,dar prefer sa fac acuma pe 4ohmi si sa nu mai umblu cu improvizatii . Link spre comentariu
zal Postat Mai 14, 2008 Partajează Postat Mai 14, 2008 Te intreb inca o data ce model era statia, ca poate ai de facut si adaptari la bucla de amplificare a fostului STK. Multe modele au reglajele de tonuri acolo si montarea ''babeste'' a unui kit le lasa numai cu volumul si balansul. Link spre comentariu
Vizitator grizzlee Postat Mai 14, 2008 Partajează Postat Mai 14, 2008 Scuze, nu am vazut , nu stiu sa iti spun ce model , ca statia e acasa la ai mei pe sub un pat, trebuie sa ii intreb.E veche , are in jur de 20 de ani.E cu tot cu deck de casete in ea, are si tuner si nici nu mai stiu ce stk aveam in ea Link spre comentariu
EmyRulz Postat Mai 14, 2008 Partajează Postat Mai 14, 2008 Da,ai dreptate, stk era tot pe 8ohmi si atunci aveam o rezistenta de 4 ohmi legata chiar pe firul de mergea la difuzor,dar prefer sa fac acuma pe 4ohmi si sa nu mai umblu cu improvizatii .Cum sa pui resiztenta in serie cu boxele? Chestii d-astea nu prea sunt recomandate pt ca impedanta unei boxe variaza foarte mult cu frecventa. Oricum o boxa pe 8 Ohmi are si zone in care impedanta e in jur de 3 ohmi si altele in care poate fi cativa zeci de ohmi. Mai bine puneai boxele asa cum sunt si nu dadeai prea tare ca sigur nu il ardeai(am testat si eu asa ceva). Ai putea sa incerci sa gasesti la sh o statie(echivalenta cu a ta) care sa mearga si pe 4 ohmi(oricum merg aproape toate, doar sa nu iti scape degetele prin butoane si sa fii atent cand distorsioneaza. Oricum amplificatoarele in general nu trebuie date spre maxim). Le gasesti inte 150-200 ron. La kituri mai greu sa gsesti ceva bun(ma refer din punct de vedere sonic) si in specificatiile tale si te va costa destul de mult. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Mai 14, 2008 Administratori Partajează Postat Mai 14, 2008 Mutat la consultanta, nu avea nimic cu constructia Link spre comentariu
zal Postat Mai 14, 2008 Partajează Postat Mai 14, 2008 Mi s-a intrerupt netul exact cind postam raspuns. :smt021 Acolo era un STK457 sau 459, le stiu modelele astea, parerea mea e ca nu merita efortul sa faci ceva cu el. Link spre comentariu
Vizitator grizzlee Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 Imi pare rau de statie , ca e in stare buna si restul circuitelor merg ok,deci numai o amplificare ar avea nevoie.O sa mai caut sa vad daca exista ceva amplificari care sa mi se potriveasca Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum