terente Postat Mai 13, 2008 Partajează Postat Mai 13, 2008 As vrea sa imi fac si eu o bormasina pentru cablaje dar nu am nici o idee despre cum ar trebuii sa fac dispozitivul de coborare incat sa nu aiba joc deloc si sa aiba precizie mare.Aveti voi vreo idee despre cum ar trebuii sa il fac ? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 13, 2008 Partajează Postat Mai 13, 2008 Am vazut la cineva in Ploiesti, mai precis Domnul Diaconu - RONEL, o minibormasina facuta de dansul, care avea la baza un sistem metalic de ghidaj de la un floppy vechi ( modelul mare ). Acum...cate floppyuri am stricat...in nici unul nu am vazut asa mecanica de metal toata. Ar mai fi o varianta cu glisiere de birou :smt003 . Mult succes ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 13, 2008 Partajează Postat Mai 13, 2008 Isteata ideea cu ghidaje luate din alt aparte (floppy, imprimanta, etc). Eventual pui bormasina fixa daca e prea grea si faci sa se ridice masa de gaurire. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 13, 2008 Partajează Postat Mai 13, 2008 Da. Este.Dansul ii pusese o pargie in partea de sus, pe care apasai si ducea sistemul in jos, iar parghia era ridicata de un arc. Cand pargia era sus, tinea deschise contactele unui intrerupator cu rola si parghie.Si eu tot am vrut sa fac una...dar uite...sunt cu vorbele :smt003 Link spre comentariu
terente Postat Mai 14, 2008 Autor Partajează Postat Mai 14, 2008 mai are cineva si alte ideii eventual un desen , ca sa imi pot da seama exact cam cum ar trebuii facut.Multumesc Link spre comentariu
gogoo Postat Mai 14, 2008 Partajează Postat Mai 14, 2008 Daca iti fac niste poze la dispozitivul meu ce zici de descurci ?.Eu zic ca e simplu facut.E pe sistem cu bile,ca un fel de rulment numai ca e in linie dreapta.CAnd ajung disara acasa de la scoala o sa iti fac niste poze. Link spre comentariu
terente Postat Mai 14, 2008 Autor Partajează Postat Mai 14, 2008 gogoo cred ca ma descurc , avand in vedere ca am un unches care lucraza la URB rulmenti suceava as avea de unde sa imi procur cele necesare si unde sa le prelucrez. Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 15, 2008 Partajează Postat Mai 15, 2008 pai uite poze aici viewtopic.php?f=14&t=29067 . imi fac si eu cand am timp (asta inseamna in vacanta de vara) Link spre comentariu
terente Postat Mai 17, 2008 Autor Partajează Postat Mai 17, 2008 am vazut topicul acela dar nu am priceput cum este realizata acea masina Daca are cineva poze mai clare , concrete ca sa imi pot da seama cum trebuie sa fie acest sistem de coborare. Link spre comentariu
em2006 Postat Mai 17, 2008 Partajează Postat Mai 17, 2008 Ce e neclar in poza asta? Axul canelat e fix, piesa pereche e mobila - culiseaza sus/jos la actionarea manerului, printr-o simpla parghie. Link spre comentariu
terente Postat Mai 18, 2008 Autor Partajează Postat Mai 18, 2008 daca nu am ax canelat ce as putea folosii ? dispozitivul de coborare nu l-am rezolvat inca dar am ceva ideii in cap. Acum am trecut la mandrina , motorul l-am gasit (unul la 12v curent continuu care zic eu ca e suficient) Mandrina asta este buna de ceva http://www.adelaida.ro/product_info.php ... ts_id=2185 are si un pret rezonabil zic eu . Poate cunoaste cineva si imi da si mie un sfat despre mandrina. cu stima gafinu adrian Link spre comentariu
gogoo Postat Mai 18, 2008 Partajează Postat Mai 18, 2008 Iati-o ca e buna.E ca a mea. Link spre comentariu
ywar2 Postat Mai 18, 2008 Partajează Postat Mai 18, 2008 Iati-o ca e buna.E ca a mea.Zi-mi si mie ce diametru are axul pe care trebuie montata mandrina. Am un motor de HP care merge super si daca tot nu l-am aruncat pina acum ma gindesc sa il folosesc. Asa ca mi-ar fi de folos sa stiu daca pot atasa mandrina direct sau printr-un adaptor. Merci anticipat!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum