Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutati-ma si pe mine va rog !

Vizitator Phantasy

Postări Recomandate

Vizitator Phantasy

Ajutati-ma si pe tine va rog .Va intreb pe voi cei care stiti ca eu la acest capitol , sunt afon , nu stiu nimic , nu ma pricep ... sunt de pe alta planeta ... si recunosc!Ce vreau sa fac ... 4 becuri care merg la 220v sa le pun intr-o camera ... FIECARE INTR-UN COLT ... SA FIE 4 COLTURI ALE CAMEREI SI CATE UN BEC FIECARE .... Vreau sa le alimentez de la priza , si SA SE APRINDA 2 CATE 2 , IN DIAGONALA ... ADICA 2 SE APRIND , CELELATE 2 SE STING ... CAND SE APRIND CELELALTE 2 SE STIN PRIMELE ... VA FAC SI SCHEMA ... cele 4 becuri notate cu A,B,C,D : A ------------------------------ B C ------------------------------ D---> vreau sa se aprinda : A cu D si B cu Cnu prea am bani de dat ... cine poate sa ma ajute i-as fii reconscator ...astept si va multumesc :wink:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Incepator

5

• cirip

4

• csl1131

4

• Dj_Dog

2

Top autori în acest subiect

Vizitator Phantasy

nu vreau sa se intample acest lucru cu intrerupatoare ...VREAU SA SEMNALIZEZE SINGURE cum ai zis tu ... adica sa am un intrerupator si cand ii dau drumul .. sa inceapa sa se aprinda : A cu D si B cu C ... se sting Acu D , se aprind B cu C ... ma intelegi ?

Link spre comentariu

Cu un releu si un intrerupator.Cand nu este actionat releul ai aprinse A siD ,cand il actionezi se intrerupe circuitul de mai sus si atunci se aprinde B si CReleul asta in fond poate fi actionat de o semnalizare si atunci.....A si D se leaga in paralel la fel cum se leaga si B cu C

Link spre comentariu
Vizitator berti

Merge facut si cu relee... dar e mai complicat pentru un incepator "afon", cel mai simplu e de facut cu intrerupator "cap scara"... asta arata exact ca un intrerupator de perete, doar ca are 3 contacte in loc de 2 (ca si la unu normal). Gasesti de asta la orice magazin de electrice mai rasarit si costa doar vreo 50.000 lei.Cel mai simplu, legi faza pe contactul din mijloc, iar de pe celelalte 2 contacte mergi cu un fir la 2 becuri, iar cu celalalt fir la celelalte 2 becuri.Iti mai trebe un fir cu nul pe care-l legi la toate becurile.

Link spre comentariu

daca am inteles eu bine, vrei ceva ca un licurici, care sa inchida un releu si sa il deschida..... (cand e inchis lumineaza 2 becuri, cand e deschis celelalte 2)numa ca nu poti sa reglezi frecventa , adica o sa se aprinda si o sa se stinga dupa o frecventa prestabilita....ceva de genul asta..???

Link spre comentariu

Phantasy,Ai un releu pe-acasa? Unul ale carui contacte sa suporte 220V ? Si sa aiba mai multe contacte... De fapt, ptr inceput, poate ar fi bine sa incepi cu un montaj la 12...24V. Avand in vedere ca declari ca esti "de pe alta planeta", poate ar fi bine sa nu te joci cu 220V.Deci, intrebare: Ai un releu de 12..24V pe-acasa? Daca da, o sa te rog sa faci niste masuratori asupra lui ptr ca e posibil sa se poata ticlui o schema numai cu releu, fara tranzistoare sau alte jmekerii :shock: . Ceva siiiiimplu simplu de tot.Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări