Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RECEPTOR DE TIP SUPERHETERODINA PENTRU BANDA DE 3.5 MHZ

yo9hnf

Postări Recomandate

Va salut !Inca o intrebarica : - Cu ce se poate inlocui filtrul ceramic SFE10.7MA sau prin ce se poate gasi ? - Si filtrele de 10,7Mhz din RTP merg sa inlocuiasca acest SFE ?Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

7

• Yo4You

5

• Marele Savant

2

• MiniTehnicus

2

S-ar putea sa nu se poata ! Cele din RTP au transformatoare pe intrare si daca in montajul unde le pui ai componenta continua nu o sa se imbuce. Da-mi te rog un pm cu adresa si iti trimit eu niste filtre ceramice. Daca este vorba de cele obisnuite care sint prin receptoare, altele mai destepte nu am nici eu.

Link spre comentariu

Intr-adevar, unele filtre au transformatoare la intrare-iesire, dar ce-l impiedica sa puna un condensator de 1 nFcare sa blocheze componenta continua? Un asemenea filtru are banda de ~15 kHz si este net superior oricaruifiltru ceramic pentru FM.

Link spre comentariu

O fi insa este superheterodina , se poate ionlocuii bara acea de ferita L1 si L2 si sa se poata puna doua carcase cu bobine ca la A412 un filtru LC serie +paralel.Ar da rezultate excelente.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator tehnium

Filtrele de 455Khz sunt usor de gasit. Cumperi din targ un telefon fara fir defect si ai un filtru in baza si un filtru in telefonul mobil. Ambele unitati au partea de receptie dubla conversie pe 10,7 Mhz si 455Khz. Acolo sunt si cuart-urile de oscilator ce fac conversia de la 10,7 la 455, plus integratele ce fac dubla conversie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări