criss Postat Mai 12, 2008 Partajează Postat Mai 12, 2008 Am o motocicleta etz 250 si doresc sa realizez un indicator nivel benzina pt rezervor.dupa fabricant rezervorul are 17L.cum as putea sa construesc unul.ceva idei miar prinde bine.Pe mine ma intereseaza sa iau nivelul din rezervor fara a zbura in aer.la inceput mam gandit la senzori hall si la un element de antena radio(masina sau portabila) si in elementul de antena sa fie insiruite catva senzori. ex. impart rezervorul in 5(1pe rezerva, 2 unsfert, 3jumatate, 4treisfert, 5 plin).dar aicea apare problema cablurilor de la fiecare senzor trebuie sa trag cate un fir la martori sau sa inseriez cu o rezistenta si asa sa calibrez un indicator de la masina(am unul de opel kadett E) dar senzorii hall trebuie alimentati si + care ii cam problematic....am mari sanse + tot montajul trebuie sal izolez bine. Link spre comentariu
wangine Postat Mai 12, 2008 Partajează Postat Mai 12, 2008 Ai putea folosi un potentiometru clasic adaptat la un plutitor si un operational Si apoi sa-ti imparti ecranul tau unde-ti afiseaza nivelulCam asta e principiul si la masina Si de sarit in aer sunt curenti mici de ordinul micro A si tensiuni de 1-2 V nu vad o problemaAveam o schema tot pentru moto am sa o caut o scanez si ti-o trimet daca nu posteaza atcineva care are la indemana :partyman: Link spre comentariu
criss Postat Mai 13, 2008 Autor Partajează Postat Mai 13, 2008 iti multumesc....astept schema. Link spre comentariu
wangine Postat Mai 13, 2008 Partajează Postat Mai 13, 2008 http://www.uoguelph.ca/~antoon/gadgets/741/741.html Pe aici mai erau care puteai sa le adaptezi :partyman: Link spre comentariu
Siconi Postat Mai 14, 2008 Partajează Postat Mai 14, 2008 Eu ma gandeam la un senzor capacitiv care consta in 2 cilindri din Cu sau Al, unul in interiorul celuilalt, cu inaltimea de la capacul sondei actuale (se poate face adaptarea chiar pe capacul actual de la o sonda defecta, avantual) si legat la un circuit oscilant cu comparator. Restul stiti voi ce sa faceti. Eu asa voiam sa fac. Se limina orice risc de foc sau explozie, nu minte niciodata (din montaj i se va "spune" sa NU indice instant ca s nu apara oscilatii datorate denivelarilor sau pantelor). Link spre comentariu
criss Postat Mai 14, 2008 Autor Partajează Postat Mai 14, 2008 imi poti explica mai pe larg.eu nu am avut pe motor in dotare un senzor de nivel..dar doresc sa pun.sunt interesat de ea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum