Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Soft pentru radiotelefon Kirisun Pt4200

Vizitator

Postări Recomandate

• 5 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• milet

7

• Yo4You

1

• yo3ihg

1

Da,de exemplu canalul 1 are frecventa 446.00625Mhz,dar azi am sunat la Mondoplast si au zis ca nu se poate programa pe aceste frecvente.E si normal cred,deoarece statia are 4W si egal pe aceste 8 canale maxim este 0.5W.

Link spre comentariu

Eu am o statie Kirisun PT 4200-2 cu banda intre 400-470 mhz , cu 16 canale.O pot programa pe orice frecventa in aceast banda (respectind spatiul intre canale 1,25khz cred).Aveti alt tip de nu iteleg despre ce vorbiti?

Link spre comentariu

Deci eu nu am si nu stiu despre PT 4200,dar sunt curios daca s-ar putea programa pe:1.446.006252.446.018753.446.031254.446.04375..............................ca exemplu primele 4canale. e posibil?

Link spre comentariu

Am aflat:PMR este banda libera 446,000 - 446,100 mhz cu ecart intre canale 12,5khz.Deci orcine poate sa foloseasca o frecventa de aici fara licenta , cu limitare de putere si de inaltime a antenei.Am progamat statia Kirisun PT 4200 -2 pe toate cele 8 canale.Deci raspunsul la intrbarea ta este da ,merge.

Link spre comentariu

N-ai aflat trage un ochi aici http://www.yo2kqt.ro/index_canale_in_CB.html

Poti vorb i in PMR si fara a fi pe frecventa exact sa fim seriosi si te poti intelege cu corespondentul perfect.

De exemplu PMR canal 1 446.00625 - pui la statie pas de 5KHZ si scri 446.005

canal 3 446.03125 pui pe statie 446.030

canal 5 446.05625 ----- 446.055

canal 7 446.08125 ----- 446.080

Restul de canale nu am incercat sa vorbesc deoarece au diferenta de 2-3Khz si nustiu cum ma poate auzii corespondentul.

Aceste canale se pot folosii de pe orice statie de UHF cu conditia sa se poata programa cu pass de 5KHZ.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Tarziu,dar postez si eu caci intre timp mi-am luat 2buc. PT 4200 si intr-adevar le-am prg in banda PMR.merg excelent,sunt foarte reusite.Acuma ma gandesc sa-mi vand cele doua PT 558 de 0.5W.Si astea merg impecabil.Sincer sa fiu,la un test in aer liber fara obstacolo,pe o distanta de aproximativ 8-10 Km,un corespondent la etajul trei,eu la nivelul solului(1.5m),am obtinut urmatoarele rezultate:PT 558 se auzea inteligibil,dar cu squelch-ul deshis,cu PT 4200 foarte bine cam de noata 8-9 si cu Motorola GP 300(UHF) excelent-de nota 10.testele au fost facute efectiv intre perechi.

Link spre comentariu

Intradevar sunt bunicele.Dar net sub motorola GP300.Si ca performante ,si ca fiabilitate.Eu , la servici ,ma ocup cu reparatia acestor statii si avem 320 de bucati. Inaintea lor am avut cam tot atatea GP300.Anul acesta este al 3-lea de cand le avem.Deja au inceput sa nu mai tina acumulatoarele si sa se strice potentiometrul de volum.Dar cel mai grav este ca in acesti 3 ani in jur de 100 de statii s-au defectat cu acelas defect:Ledul raminea aprins pe verde (ca si cum ar fi receptionat mereu un semnal)(Acest defect s-a manifestat la unele chiar din primele luni).Doua bucati au avut finalul de emisie ars ,6 bucati au avut cuartzul de 45,9 (probabil trantite).Una contact imperfect pe cablaj(nu s-a putut repara caci nu l-am gasit) si una softul a luat-o razna de nu am mai avut ce-i face.S-au rupt si cateva antene de la mufa (rezistenta mecanica slaba acolo) , dar asta depinde si de utilizator.Si la aproape toate sunetul intra in oscilatie cand este volumul la maxim de nu mai intelegi nimic . Ei bine la GP300 nu am avut probleme semnificative in primii 4 ani , iar dup 10 ani functionau cam 80 la suta din ele (desi unele aratau jalnic pe dinafara)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări