Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ATMEGA 8

Vizitator Cioco07

Postări Recomandate

Vizitator Cioco07

Salut. Am de facut un proiect care consta in construirea unui senzor de temperatura (termometru) folosind un ATMEGA 8 si care sa comunice serial cu calculatorul folosind MAX232. Ma puteti ajuta in vreun fel.Multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

4

• Badman

2

• sofian

1

• criss

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Cioco07

mda... foarte de ajutor.Idee se pune in felul urmator. Stiu cum se face legatura microcontrolerului ATMega8 cu MAX232. Ma intereseaza mai mult cum se prima parte. Cum leg senzorul de temperatura la Atmega si de ce circuite e nevoie pentru a lega.

Link spre comentariu
  • Administratori

pui LM35 la intrarea analogica pe direct si gata, tu monitorizezi apoi tensiunea de acolo ca lm-ul asta e linear

Link spre comentariu
Vizitator Cioco07

Ma poate ajuta cineva cu programul pentru ATMEGA8 care ia datele de la senzorul LM35 si le trimite la MAX232. Eu nu ma pricep mai deloc la programere deci va rog daca stiti ajutati-ma. Multumesc.Later Edit:Am atasat si schema. Astept pareri in legatura cu corectitudinea ei. E facuta in ISIS .

Link spre comentariu

schema pare ok, dar asa cum e facuta acolo precizia masuratorii depinde de calibrarea senzorului si de tensiunea pe care o scoate stabilizatorul de 5V. ai putea sa folosesti si o referinta de tensiune. Ai putea sa folosesti o referinta externa de tensiune, de exemplu LM336 reglat la 5,12V sau chiar la 5V.

Link spre comentariu
Vizitator Cioco07

Pai alimentarea intentionez sa o fac de la USB care din cate stiu scoate exact 5V.Si senzorul pe care il folosesc adica LM35 are urmatoarele caracteristici: -Calibrated directly in § Celsius (Centigrade)- Linear a 10.0 mV/§C scale factor- 0.5 grade Celsius accuracy guaranteeable - Suitable for remote applications- Low cost due to wafer-level trimming- Operates from 4 to 30 volts- Less than 60 mA current drain- Low self-heating, 0.08§C in still air- Nonlinearity only g(/4§C typical- Low impedance output, 0.1 X for 1 mA load

Link spre comentariu
Vizitator Cioco07

M-am hotarat totusi sa merg pe varianta veche. Adica cu senzorul LM35. Si am hotarat sa folosesc LM336Z/5V pentru referinta. Crezi ca e ok ? O sa revin peste 2 zile cu schema finalizata ca momentan am niste examene si nu am timp.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări