Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit intrare Vu-metru

costy_minitehnicus

Postări Recomandate

Buna ziua. Poate cineva sa-mi spuna formula de calcul pentru acest circuit? Imi trebuie pentru un circuit integrat lm3915 pe care vreau sa-l atasez la un amplificator de 2 x 1050 W / 8 ohm.Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy_minitehnicus

3

Top autori în acest subiect

Da,2x1050w/8Ohm,este o putere HAFLER P7000.Imi trebuie o formula de calcul pentru valoarea condensatorilor,avand in vedere ca vreau o viteza de raspuns cat mai buna.

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Pai cine construieste amplificatoare de asemenea putere, stie astfel de formule... :smt021Acestea fiind zise, succes la cautare, pe mine astfel de calcule savante ma cam depasesc...

Link spre comentariu

Timpii de crestere si descrestere pentru un VU-metru au niste valori dedicate, nu se iau cei mai mici timpi posibili. Viteza de urmarire a semnalului depinde de toate componentele, nu numai de condensatoare. In montajul tau cea mai importanta este constanta de timp t~RC2. Nu trebuie neglijata nici impedanta sarcinii (a instrumentului indicator).E destul de greu de explicat in scris... Dupa cum se vede din formula cu cat R si C2 vor fi mai mici cu atat circuitul va urmari mai precis semnalul audio. Dar trebuie tinut cont si de celelalte componente.Daca vrei doar sa faci un VU-metru ia o schema cu valorile gata calculate si dupa ce faci montajul incepi sa modifici R si C2 pana obtii ce vrei.

Link spre comentariu

Buna dimineata.Dupa cum bine v-ati dat seama tocmai aici este problema:alegerea valorii optime pentru R si C2. C1 mai putin conteaza,poate fi si de 220nf.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări