Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LIFETEC(Medion) LT7049VTS/b -- schema???

Vizitator el_diavolo

Postări Recomandate

Vizitator el_diavolo

Salut din nou!Mi-a cazut pe maini 1 Lifetec Model: LT 7049VTS/b Chassis: 11AK19P4Am cautat pe net dar nici o urma de schema .... :(Problema lui suna asa: Dintr-o data dupa o bucatzica de timp(aleatoare) intra in stand-by. Iar imaginea este 1 pik zimtzata......aspect aleator, zic aleator ptr ca tinde sa-si revina. Daca gasesc iar 1 cond fu...t il arunc pe geam :))Daca as avea o schema mi-ar fi mult mai usor.VA rog sa-mi da--ti 1 link spre o schema sau sa ma ajutati cu 1 sfat ptr defectul asta!merci pa pa

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• viorel.sadam

4

• Tavi

3

• gabiz_ro

3

• GRIGORE

1

Top autori în acest subiect

Vizitator el_diavolo

faptul ca intra in stand by ....este ,zik eu, de la proc ...ptr ca m-am trezit cu bara de volum pe ecran...si nici macar nu am telecomanda....:)ciudatsigur e 1 condensator de decuplaj si tot pe langa proc :)Iar zimtarea este evidenta (stridenta) pe ALBDE CE?Va multumesc ca ma tolerati (inca..)!pa pa

Link spre comentariu

tot prietenul te scoate din ....... trebuie sa verifici cond sau sa inlocuiesti 47 mf/ 160v de pe bara de 125v , sau sa verifici lipiturile tr lini . sa indesi bine toate cele 3 fise care ies din tr lini .viorel sadam

Link spre comentariu

cand ceri o schema precizeaza si o adresa pe yahoo vad ca degeaba spun asta in fiecare saptamana, se pare ca nu cititi si alte mesaje in alta ordine de idei , expresia cu acel condensator este total deplasata , incearca sa te abtii pe viitor

Link spre comentariu
Vizitator el_diavolo
Intra pe http://www.eserviceinfo.com dai 11ak19 si vei putea alege o varianta care sa te alute

Grig[/quote

merci Grigore....am gasit acolo o schema dar nu ptr sasiul meu........ merci mult!

Intre timp am obs ca tv-ul se blocheaza in meniu (oricare) dupa aprox 30 de sec. :( si isi revine - telecomanda este noua......i,

Blocarea nu este valabila decat ptr telecomnda

Sincer sa fiu ...... e ciudat ...o adunatura de pb. si toate duk la prok.

nu?

Dar cum poate procesorul afecta imaginea in felul asta

Procu-l este VESTEL19V1.0FT :)

Ce-mi recomandati ?

Link spre comentariu

Problema cu zdrimtarea ai rezolvat-o?Daca da bine, mai departe cu blocare instantanee intr-o anumita stare se poate datora memoriei trebuie schimbata cu una noua si goala dupa care trebuie reprogramat TV din meniu service.

Se intra astfel install 4 7 2 5

procesorul care este pe placa se gaseste la mine si costa in jur de 1.000.000lei plus texe postale.

Mai trebuie verificate tensiunea de alimentare a procesorului care in unele cazuri pot fi 2 una de 5 V si una de 3,5 v

VIOREL.SADAM Studiaza si gandeste

Link spre comentariu
Vizitator el_diavolo

Problema cu zimtzarea e cea mai grava si pe care nu am rezolvat-o!O sa caut o schema procesorului (schema de utilizare) si voi masura tensiunile. Daca e procu-l .....tinem legatura!Dar te rog mult Viorele....spune-mi si mie ce sa fac cu zimtzarea.......De ce se opreste singur (e procul..poate !..mai vedem)....?CE sanse sunt sa fie toate pb. dintr-un loc!?merci!

Link spre comentariu
Vizitator el_diavolo

toate prob pleaca dela primul defect ai facut ce team indrumateu

Da, a facut!Am schimbat condensatoarele de 47/250V, in numar de doua!ce-as mai putea sa incerc - tensiunile sunt oki......lipiturile la fel...........In stand-by intra aleator!help
Link spre comentariu

daca zici ca ai verificat si este bine , deci cand se introduce sasiul an sanie an partea dreapta linga tr lini are un surub de ficsare chiar pe linga el trectraseiele care alimet cu u -115 fin lini , trebuie verf cu atentie acele traseiele.Din cauza stringeri surubului mai tare se fisureaza placa si se intrerup traseiele , eu am patit asa ceva si se manifesta cu zdrimtaituri si se si oprea instantaneu. viorel . sadam[/b]

Link spre comentariu
Vizitator el_diavolo

daca zici ca ai verificat si este bine , deci cand se introduce sasiul an sanie an partea dreapta linga tr lini are un surub de ficsare chiar pe linga el trectraseiele care alimet cu u -115 fin lini , trebuie verf cu atentie acele traseiele.Din cauza stringeri surubului mai tare se fisureaza placa si se intrerup traseiele , eu am patit asa ceva si se manifesta cu zdrimtaituri si se si oprea instantaneu.In cazul tau se oprea instantaneu ptr ca intra sursa in protectie :d nu?LA mine e alta situatia....lipiturile toata placa sunt super okyyy (sincer nici nu am vazut 1 tv mai perfect la capitolul asta - realizat impecabil)Faza e ca eu am sasiul 11ak19P4 si asta nu are asa ceva(zik de surub)O sa-ti explik foarte detaliat problema mea. In primul rand e zimtzata imaginea ...dar nu tot timpul la fel...ca intensitate....sau cum sa-ti explik - poti sa prinzi si o imagine super faina (clara) dar foarte rar si in functie de continutul de alb din imagine......In al doilea rand se opreste singurel dar aceasta oprire vine de la proc ( pentru ca imi apare pe imagine meniul de volum) si cum apare volumul poate sa trimita sursei si semnalul de stand-by. Plus ca in meniu navigarea e buclucasa (telecomnda fiind noua) adika apas "up" si el intra in meniul de sunet/.......exemplele pot continua....Cred ca sunt 2 cauze separate...ptr fiecare pb. Pentru pb 1 (zimtzarea) - cred ca am 1 condensator uscat (dar unde?)Pentru pb 2 ....procul care nu mai este in parametri......(de ce nu mai este in paramnetri?) - tensiunile de alimentare fiind exacte. Din experienta ta ...care sunt modulele care pot sa-mi faca zimtzarea...?Pb. e dupa modulul de IF ..... si nu e decodorul de culoare. atunci ce?pai cred ca mai ramane decat baleiajul verticall...plz helpIar pb 2 - cum pot sa verifik procul (specific ca nu intra in meniul de service) - poate ptr ca nu am procesor vestel19V1.0 si nu .....ala 555X am uitat cum ii zice exact.Plz ..da-mi 1 sfat ...sper ca u te stresez prea tare dar esti singurul care mai are idei pe forumul asta (singurul pe care-l utilizez)Faza naspa cu forumul asta e ca intra multi ...privesc ....si pleaca.....:(((CE putem face ....sa-i bagam in subiect ...sa-i convingem sa-si dea cu parerea ....poate asa mai invatza si ei ceva....merci pa pa viorel . sadam[/b]

Link spre comentariu

daca ai probleme cu telecomanda poate probabil de asta nu poti intra in service meniu.incearca sa- schimbi totusi memoria cu una care stii sigur ca e buna,eventual poti sa o verifici intai,sau salvezi continutul acesteia si o si verifici in acelasi timp.mai verifica sau schimba quartzul si eventual daca are condesatorii la procesor.nu cunosc sasiul dar e posibil sa-ti influenteze alte etaje functionarea procesorului (de ex daca el comunica pe scl-sda si cu jungla poate fi o interferenta ceva).efectul de zimtare apare si in AV sau doar pe tv?

poate e aici eprom pt sasiul acesta vezi la vestel,

http://croma.webcindario.com/

sau aici vezi la Bush

http://dump.elektroda.net/spis300.html

vezi si Avarias_11AK19.rar de pe http://www.eserviceinfo.com

Link spre comentariu
Vizitator el_diavolo

daca ai probleme cu telecomanda poate probabil de asta nu poti intra in service meniu.incearca sa- schimbi totusi memoria cu una care stii sigur ca e buna,eventual poti sa o verifici intai,sau salvezi continutul acesteia si o si verifici in acelasi timp.mai verifica sau schimba quartzul si eventual daca are condesatorii la procesor.nu cunosc sasiul dar e posibil sa-ti influenteze alte etaje functionarea procesorului (de ex daca el comunica pe scl-sda si cu jungla poate fi o interferenta ceva).efectul de zimtare apare si in AV sau doar pe tv?poate e aici eprom pt sasiul acesta vezi la vestel,http://croma.webcindario.com/sau aici vezi la Bushhttp://dump.elektroda.net/spis300.htmlvezi si Avarias_11AK19.rar de pe http://www.eserviceinfo.com

Am schimbat cuatz-ul....nikAm schimbat memoria....cu 1 noua (nescrisa) ....nik (teoretik tot trebuia sa pot naviga prin meniu ,nu? Nik, el sa blocat - adiak nu mai raspundea la telecomanda.Si nu gasesk pe net schema sasiului cu procesor vestel...parca nu exista...numai cu SDACE a mai ramas?DE schimbat procu, nu?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări