poe Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 De care dioda si inseriata in ce sens si unde, inseriata cu rezistenta sau pe piciorusul celalalt al ledului? Conteaz care piciorus al ledului sunt inseriate piesele? Nu sunt electronist nu am habar, doar tin letconu si lipesc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 2, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2013 Am inteles.Nu conteaza unde o inseriezi, important e sa fie inseriata.Dioda sa fie 1N4007.Atentie ca ea are un sens, deci o pui intr-un fel, si daca ledul nu lumineaza, o pui pe dos si atunci o sa lumineze Link spre comentariu
poe Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 Multumesc, voi incerca, dar de ce s-au ars ledurile si alea vechi nu? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 2, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2013 Din cauza diferentelor constructive (mai exact nu stiu). Poate si cele vechi au fost afectate, desi nu s-au dus de tot... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 Led-urile s-au ars din cauza tensiunii inverse mari aplicata, led-ul este o dioda care suporta anume curent si tensiune inversa. Unele au o protectie incorporata (dioda antiparalel, zener, rezistor, etc). Fenomenul se poate petrece si daca nu inseriezi corect dioda 1N4007. Link spre comentariu
poe Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Spune-mi te rog cum trebuie inseriata dioda, si cu dunga aceea de pe ea in ce sens? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2013 Dunga sa fie la piciorul mai lung al ledului Link spre comentariu
poe Postat Septembrie 13, 2013 Partajează Postat Septembrie 13, 2013 Deci concluzionez:Led-ul pentru a functiona la 220V il inseriez la piciorusul scurt cu o rezistenta 50k si la piciorul lung cu o dioda 1N4007? Dioda trebuie cu dunga spre led sau spre priza (220v)?Pot pune un asemenea montaj la intrerupatoarele din casa? Afecteaza in vreun fel becurile economice, adica vor palpai, sau le scurtez viatza? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum