Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare leduri la 220v

Dr.L

Postări Recomandate

De care dioda si inseriata in ce sens si unde, inseriata cu rezistenta sau pe piciorusul celalalt al ledului? Conteaz care piciorus al ledului sunt inseriate piesele? Nu sunt electronist nu am habar, doar tin letconu si lipesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

17

• poe

7

• Yo4You

1

• wangine

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am inteles.Nu conteaza unde o inseriezi, important e sa fie inseriata.Dioda sa fie 1N4007.Atentie ca ea are un sens, deci o pui intr-un fel, si daca ledul nu lumineaza, o pui pe dos si atunci o sa lumineze

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Led-urile s-au ars din cauza tensiunii inverse mari aplicata, led-ul este o dioda care suporta anume curent si tensiune inversa. Unele au o protectie incorporata (dioda antiparalel, zener, rezistor, etc). Fenomenul se poate petrece si daca nu inseriezi corect dioda 1N4007.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Deci concluzionez:Led-ul pentru a functiona la 220V il inseriez la piciorusul scurt cu o rezistenta 50k si la piciorul lung cu o dioda 1N4007? Dioda trebuie cu dunga spre led sau spre priza (220v)?Pot pune un asemenea montaj la intrerupatoarele din casa? Afecteaza in vreun fel becurile economice, adica vor palpai, sau le scurtez viatza?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări