Vizitator lostris234 Postat Noiembrie 18, 2009 Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 iti multumesc pentru promptitudine.O sa caut in continuare o solutie pentru realizarea unei surse de iluminat cu LED-urio zi buna in continuare! Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 18, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2009 cpvezi ca mai e si topicul asta,cu o alta abordare: viewtopic.php?f=209&t=40374 Link spre comentariu
poe Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Pot alimenta un led de 3 volti la 220 volti prin inserierea unei rezistente de 50k? La magazin a zis ca merge fara probleme dar mi-e cam frica sa nu faca poc.Vreau sa-l montez la un congelator vechi din acela care avea 3 becuri sus ca si martori. Link spre comentariu
validae Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Se poate fara probleme.Am leduri alimentate cu rezistenta de 62k si 100k la 1/2W de ani de zile prin intrerupatoare si prize.Sa pui unul superluminos indiferent de culoare, inseriat cu rezistenta de valoare cat mai mare posibil (se limiteaza incalzirea) astfel incat sa ai si o luminozitate suficienta a ledului. Link spre comentariu
poe Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Multumesc mult pentru raspunsul promt, mie de la magazin mi-a dat de 51k, este prea mica si se va incalzi tare sau ce inseamna? Chestia cu led-uri la prize chiar imi face cu ochiul ar avea si rol de lampa de veghe....la intrerupatoare nu vreau sa pun ca am inteles ca strica becurile economice, am vz la unii ca pe intuneric palpaie usor aceste becuri, bine e vorba de intrerupatoarele din fabrica cu acel beculet. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 31, 2013 Autor Partajează Postat Mai 31, 2013 Si mai trebuie inseriata si o dioda cu ledulCalculeaza sa vezi cat se va incalzi: P=U*U/RU=230V, R= cat e si veziDaca e sub 0,1W e rece. Daca nu...nu Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Daca dioda e in serie, tensiunea pe rezistor nu mai e 230Vca (ar necesita un cond, cei 50Hz pe mine ma deranjeaza). Tensiunea e 230 daca dioda e antiparalel cu led-ul.Vad topicul prima oara, se poate un scc in comutatie pentru problema initiala. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 31, 2013 Autor Partajează Postat Mai 31, 2013 Tensiunea tot 230V e, doar ca doar jumatate din timp. Se incalzeste mai putin, dar nu chiar la 50%.Da, condul in paralel cu ledul (1-4,7uF) e cat se poate de binevenit, dar merge ok si fara el (doar ca palpaie...nici mie nu-mi place)Acum stiu, dar pe vremea aia :56Insa inca mai am materialele Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Efectivul determina puterea. Este o semisinusoida, deci un efectiv de 115Vca pe rezistor. Pentru ca tine de patratul tensiunii, e chiar de 4 ori mai mica puterea.Ma gandeam la ceva de genul:E un buck, inversa (cea de pe led-uri) si raportul de transformare trebuie sa asigure un 10-12V pt. UC dar poate ca ar merge si cu un rezistor (fara secundar), trebuie vazut consumul. MOS-ul in cauza are 360p la intrare, deci ar consuma putin... Daca ar fi cu un rezistor, poate ar merge un traf cu intrefier mic (bobina) dintr-un bec economic. Ar trebui un 20-100mH la frecventa asta. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 31, 2013 Autor Partajează Postat Mai 31, 2013 Foarte tare schema Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 Da, vezi tu cand pusca...Am uitat, semireglabilul de 10k exista bazandu-ma pe generatorul de 0,5mA din pdf. Din el se poate regla curentul 0-66mA (aprox.). Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 31, 2013 Autor Partajează Postat Mai 31, 2013 Din pacate prea curand nu cred c-o s-o fac, dar e bine de stiut ca se poate face si asa simplu Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 31, 2013 Partajează Postat Mai 31, 2013 e chiar de 4 ori mai mica putereaSi ma indoiesc de ce zic chiar eu. E adevarat ca un voltmetru ar arata 115Vcc (nu Vca), dar semisinusoida nu ar fi masurata corect. Ar fi nevoie de un voltmetru true RMS. Cei 115V sunt media si nu efectivul. Cred ca tot spre jumatate de putere ar tinde.Cu rezistor:Daca ar fi o medie de 100V pe un rezistor de 6k8 (cca. 1,5W disipati), ar tine la un consum de sub 15mA cu un zener de 12V. Se poate si cu alte valori. Link spre comentariu
poe Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 Am ars 3 leduri noi doar cu rezistor de 50k, alte leduri tip vechi clasice se aprind slab dar nu se ard, care e cauza? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 2, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2013 Pai ai ignorat partea in care ti-am spus de dioda Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum