Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator 100w cu bdw83/84

cipry

Postări Recomandate

Yo4You, un amplificator incepe cu intrarea, degeaba pui in etajul final limitari pretentioase sau o superdioda complicata, daca etajul de intrare (de obicei un diferential pnp sau npn, dupa gust), nu e bine rezolvat. Am zis si de schema de aici ca nu-mi place, fiind prea simpla, de nivelul anilor '70, cum de fapt e si botezata in articolul original preluat apoi de turci ''cheap amplifier''. Intre asta si cea de care aduci vorba e numai o diferenta: e inlocuit bootstrapul din etajul pilot cu un generator de cc, diferentialul fiind lasat in plata domnului. Cea mai buna si sigura metoda de a limita variatiile in polarizarea diferentialului e sa-i pui macar o dioda zener ca stabilizator, o simpla rezistenta nu e de ajuns. Oricum am inteles ca cipry nu e pretentios si e prima lui lucrare, deci merita incurajat sa atace si altele mai complexe.

cipry, e posibil sa obtii 100W/4 Ohmi numai daca dublezi nr de trz finali si cu o alimentare mai serioasa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

7

• cipry

6

• Jimmy

2

• Yo4You

1

Top autori în acest subiect

da,e primul amplificator cu tranzistori pe care il fac,intentionez sa il folosesc in masina ca si amplificator la subwoofer,alimentat dintr-o sursa smps care am facut-o si merge.acuma dupa ce mi-ai scris aici ma gandesc serios sa fac alt amplificator,eventual pe mos-fet sa fie ceva mai fiabil si calitativ.

Link spre comentariu

eventual pe mos-fet sa fie ceva mai fiabil si calitativ.

daca e cu mos-fet nu e neaparat mai fiabil si calitativ,conteaza mai mult restul schemei decat tipul finalilor!
Link spre comentariu

pentru subwoofer auto merg foarte bine si niste irf-uri.Alege schema cu etaj final cvasi complementar ca sa poti folosi doar mos-uri N.Gasesti la scheme amplificatorul ipa300.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări