zal Postat Mai 11, 2008 Partajează Postat Mai 11, 2008 Yo4You, un amplificator incepe cu intrarea, degeaba pui in etajul final limitari pretentioase sau o superdioda complicata, daca etajul de intrare (de obicei un diferential pnp sau npn, dupa gust), nu e bine rezolvat. Am zis si de schema de aici ca nu-mi place, fiind prea simpla, de nivelul anilor '70, cum de fapt e si botezata in articolul original preluat apoi de turci ''cheap amplifier''. Intre asta si cea de care aduci vorba e numai o diferenta: e inlocuit bootstrapul din etajul pilot cu un generator de cc, diferentialul fiind lasat in plata domnului. Cea mai buna si sigura metoda de a limita variatiile in polarizarea diferentialului e sa-i pui macar o dioda zener ca stabilizator, o simpla rezistenta nu e de ajuns. Oricum am inteles ca cipry nu e pretentios si e prima lui lucrare, deci merita incurajat sa atace si altele mai complexe. cipry, e posibil sa obtii 100W/4 Ohmi numai daca dublezi nr de trz finali si cu o alimentare mai serioasa. Link spre comentariu
cipry Postat Mai 11, 2008 Autor Partajează Postat Mai 11, 2008 da,e primul amplificator cu tranzistori pe care il fac,intentionez sa il folosesc in masina ca si amplificator la subwoofer,alimentat dintr-o sursa smps care am facut-o si merge.acuma dupa ce mi-ai scris aici ma gandesc serios sa fac alt amplificator,eventual pe mos-fet sa fie ceva mai fiabil si calitativ. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 11, 2008 Partajează Postat Mai 11, 2008 eventual pe mos-fet sa fie ceva mai fiabil si calitativ.daca e cu mos-fet nu e neaparat mai fiabil si calitativ,conteaza mai mult restul schemei decat tipul finalilor! Link spre comentariu
zal Postat Mai 12, 2008 Partajează Postat Mai 12, 2008 Si daca nu pui mosi laterali, de audio, mai bine te lasi pagubas. Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 12, 2008 Partajează Postat Mai 12, 2008 pentru subwoofer auto merg foarte bine si niste irf-uri.Alege schema cu etaj final cvasi complementar ca sa poti folosi doar mos-uri N.Gasesti la scheme amplificatorul ipa300. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum