ghostbuster Postat Mai 9, 2008 Partajează Postat Mai 9, 2008 Vreau sa-mi fac un cronograf pentru un pistol de paintball, cu un lcd si un pic 16f84, pentru viteza bilei as vrea sa pun doua optocuploare dintrun mouse, iar ca sa numere cate bile am tras ami trebuie un microcontact, ar putea cineva sa ma ajute si pe mine cu o schema?/si respectivul cod?deci sami arate ceva de genu*********** 23 Shots ** 175m/s ***********multumesc Link spre comentariu
sofian Postat Mai 9, 2008 Partajează Postat Mai 9, 2008 daca tot sunt puse optocuploare ptr masurarea vitezei nu mai trebuie contact ptr numararea bileloroptocuploarele din mouse unde vrei sa le pui ?mai multe detalii ar fi bine venite. Link spre comentariu
ghostbuster Postat Mai 10, 2008 Autor Partajează Postat Mai 10, 2008 optocuploarele le pun la iesirea tevii, unu la un cm sau 2 de altul, chestia cu microcontactul vroiam pentru ca deja circuitul de la arma ami da impulsuri care selenoid deci firele dela microcontact le legam acolo la selenoid sau un fir pe selenoid si altul pe valva unde bate selenoidul, nu cred ca optocuploarele alea poate sa vada cate gloante am tras ca pe optiunea automatica trage cu 1200 bile pe minut Link spre comentariu
Abram Burel Postat Mai 10, 2008 Partajează Postat Mai 10, 2008 Ba poate 1200 pe minut inseamna doar 20 pe secunda, adica 50 ms intre bile, ceea ce nu e mare scofala pentru orice optocuplor.Nu prea pricep eu insa la care optocuploare te referi. Sunt unele cu fanta, dar largimea fantei este de vreo 2mm, nu-mi dau seama cum treci bila prin ea. Iti trebuie mai degraba 2 perechi led-fototranzistor infrared.Se poate face ce vrei tu. Faci orice schema cu PIC-ul de care zici si care sa stie sa comande un LCD. Gasesti pe net. Iti mai trebuie 2 intrari pentru cele 2 "optocuploare". Are dreptate sofian, nu mai ai nevoie si de contact.Bine ar fi sa pui un optocuplor la intrarea tevii si unul la iesire. In felul asta poti sa dai si o alarma daca ramane bila pe teava Link spre comentariu
ghostbuster Postat Mai 11, 2008 Autor Partajează Postat Mai 11, 2008 da si eu mam gandit la ideia cu doua leduri ir si doua detectoare ir, nu pot pune unu la intrare si altu la iesire ca eu mai schimb teaza, deci o sa fac un fel de amortizor fals care o sal pun la capatul tzevii ce o sa contina ledurile +detectoarele, acuma daca puteti sa ma ajutati cu schema si programul, si de la ce sa iau un lcd de 2x2cm sau 2x1cm?multumesc Link spre comentariu
sofian Postat Mai 11, 2008 Partajează Postat Mai 11, 2008 Lcd-ul poate fi de nokia3310 vezi aici o poza viewtopic.php?t=24198&p=202292#p202292iar schema si programul nu stiu de la ce ai putea sa o adaptezi"moca" nu prea cred ca exista cineva care ar face asa ceva :partyman:, plus ca trebuie ceva teste Link spre comentariu
ghostbuster Postat Mai 11, 2008 Autor Partajează Postat Mai 11, 2008 ala de nokia mam gandit si eu ca este usor de foloit, dar miar trebuie ceva mai mic, o sa vad daca gasesc de la clapa unui sharp gx 25 are vreo 1x3cm sar potrivii perfect, mai dau noutati Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum