criss Postat Iunie 2, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2008 Nu am gasit BUZ11 dar am gasit BUZ91AF.nici cu acest tranzistor nu merge :( tot asemanator se comporta si se incinge dupa cateva secunde. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 E ceva putred pe aici.Ca se incinge nu ma mira prea tare. La cei 0,9 ohmi pe care-i da Adelaida, inseamna aproape 2W pentru becul tau de 21W. Un BUZ11 are vreo 0,03 ohmi, deci e de vreo 30 de ori mai... rece :)Ma intriga putin comportamentul pe care l-ai descris anterior si care zici ca se repeta si aici, ala cu intarzierea si aprinderea lenta sau cam asa ceva. La BUT11 mai treaca-mearga (desi si acolo secundele alea erau cam greu de justificat), dar la un FET nu prea are cum. Esti sigur ca e totul in regula cu emitor-baza-colector si grila-drena-sursa la tranzistori si, evident, ca e vorba de schema care trebuie? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 intr-adevar e ste foarte dubioasa treaba conform datasheetului,mosul are suficienta tensiune(>5v) pe poarta cat sa aiba 1 ohm la 2A testeaza montajul pe masa si masoara divesre tensiuni intre jonctiunile trz(adica EC,EB si echivalent la mos DS si GS) Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 Totusi 1 ohm la 2A inseamna vreo 4W. Si un TO220 la 4W poate sa cam friga Mai mult de 2W nu prea poti duce cu el "in aer" (ma rog, asta e "curba" mea de siguranta ) Link spre comentariu
criss Postat Iunie 2, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2008 nu a fost in aer ci pe un radiator de aluminiu aprox. 3x3cm.nu a avut intarziere dar nu aprindea becul calumea adica avea o intensitate mai scazuta.sa fie problema tranzistorului ce comanda buzul?sa nu deschida complet?si becul sa tranga curent mai mult, de aceasta sal incinga.R1=47KR3=4K7Q1= BC557BQ2=BUZ91AFpun schema dupa care am facuto. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 2, 2008 Partajează Postat Iunie 2, 2008 incearca si cu r1-22kr2-10-47kmai bine foloseai un bipolar,la 2A disipa <2w :smt020daca era in caspula to3 mergea si fara radiator(desi nu e indicat) Link spre comentariu
criss Postat Iunie 3, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2008 am sa incerc cum ai zis tu, nu am 22k dar am 27k.de aceea am inceput cu mos ca aveam acasa unul adica credeam, eu cand am luat buz11 am luat teoretic, dar practic but11 mia dat.din ce mia zis @Abram Burel bipolarul in curent il actionez si cu alta schema. ai putea sami explici mai precis cum sal foloses, ca am unul acasa si sal folosesc dacal am.multumescEditat: am schimbat rezistentele dar nici asa nu merge bine(nu are intensitatea necesara).am masurat tensiunea la iesiri 5,5V in scadere /mv (dar rapid si se incalzea treptat). Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 posteaza cele 4 tensiuni din postul meu precedento sa postez si 0 schema cu bipolar Link spre comentariu
criss Postat Iunie 3, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2008 pe masa am testat cu o sursa slaba (7812 pe un radiator mare) teoretic ar putea debita 2A ca trafu ii dintrun magnetofon.intrare - 11.99V(aprox)DS - 11.99VGS - 6,49VIesire - 4,75V(pana am masirat restul tensiunea a scazut). Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 Diseara fac si eu montajul. Nu-mi vine sa cred :smt017Montajul merge brici.Tensiunea pe BUZ11 (drena-sursa) in conductie este de 0,14 V, ceea ce face diferenta fata de un bipolar, care are de vreo cel putin 5 ori mai mult in aceleasi conditii. Tensiunea de alimentare in sarcina (de pe o mica baterie SLA) de 11,4V (atat mai poate saracuta). Link spre comentariu
criss Postat Iunie 4, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2008 si atuncea la mine ce sa fie!aceeasi rezistente am utilizat doar tranzistorii difera!sa fie bc sau buzul problema?am sa schimb bcul 557 cu 640(ca nu am 327) sa vad diferenta!ps. buzul sa incalzit in testul facut de tine?EDITAT: am incercat sa schimb tranzistorul BC640 si rezistentele leam pus inapoi 4.7k, 47k.dar tot se incalzeste si are o tensiune scazuta la iesite.ma duc sa cumpar un buz 100(am vazut la magazin si mam uitat in datasheet si ii ok) Link spre comentariu
criss Postat Iunie 4, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2008 am pus BUZ100 restul componentelor leam lasat asa cum au fost(R1-47k, R2-4,7k Q1-BC640).merge beton.cu sursa mea de putere mica avea pe intrare(in sarcina) 7.88V dar mergea si nu se incalzea buzul(fara radiator lam folosit).dar cred ca voi pune un radiator de vro 4x4cm pt a fi sigur.Multumesc mult Link spre comentariu
Abram Burel Postat Iunie 4, 2008 Partajează Postat Iunie 4, 2008 Cum sa se incinga la 0.018 ohmi [al tau BUZ100, la mine a mai al... draq] x (< 2 A la patrat) < 0,7W? Poti sa il lasi linistit fara bucata aia de "radiator" pe cafre vrei sa o agati de el. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 4, 2008 Partajează Postat Iunie 4, 2008 Cum sa se incinga la 0.018 ohmi [al tau BUZ100, la mine a mai al... draq] x (< 2 A la patrat) < 0,7W? Poti sa il lasi linistit fara bucata aia de "radiator" pe cafre vrei sa o agati de el.e de fapt 0,072w :smt005 ,deci insesizabil Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 4, 2008 Partajează Postat Iunie 4, 2008 schema cu bipolar(npn) cred ca e corecta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum