radu3g Postat Mai 8, 2008 Partajează Postat Mai 8, 2008 Am alimentat la un amplif 2 ventilatoare din stabilizarea preampului [attachment=0]alim.JPG[/attachment]tranzistoarele sint Bd-uri 911/912 de 15A/ 100V. Totusi la cei 0.16 A se incing peste 50C cu tot cu radiatoarele pe care le-am pus. Am gresit cu ceva conexiunile? Ventilatoarele merg la tensiune/curent nominale (o sa le mai reduc tensiunea dar acum m-au surprins tranzistoarele, ca nu credeam sa se incinga asa)Tnx Link spre comentariu
zal Postat Mai 8, 2008 Partajează Postat Mai 8, 2008 Cauta sa reduci caderea de tensiune pe trz prin legarea a cite unei rez de putere in colectoare. Daca reduci pe la 20V, + si -, tensiunile din colectoare ai sa vezi cum nu se mai incing trz. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 8, 2008 Partajează Postat Mai 8, 2008 poti sa folosesti schema lui wangine,dar pune ventilatoarele in serie,ca tensiune ai suficienta si consumul scade la jumate fata de varianta cu ele in paralelsi nu de alimenta de la caeeasi sursa cu preamplificatorul,ca induc zgomote parazite in semnalul audio Link spre comentariu
radu3g Postat Mai 9, 2008 Autor Partajează Postat Mai 9, 2008 Am refacut configuratia dupa cum mi-ati zis mai sus, cu motoarele in serie, si rez in colector, mai scap trz de 4-5 V, si se incinge ceva mai putin regulatorul (sub 70C cu un mic radiator) cred totusi ca capsulele alea au rez termica mare (nu zice nimic in datasheet) ca dupa calculele mele nu au decit 2-3W de disipat. Link spre comentariu
Mihai Epure Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Salutare! Am realizat un montaj care imi permite varierea turatiei unui ventilator in functie de temperatura (http://www.niqro.3x.ro/cooler/cooler.htm) - varianta cu LM 317. Deoarece nu am posibilitatea de a le alimenta separat, in timpul functionarii, introduce un zgomote parazite in semnalul audio (un fel de parait de mica intensitate, mai ales la turatii mai mici). Am incercat montarea pe alimentarea lor a unui filtru realizat din 2 bobine cu miez de ferita. Ideea e ca functioneaza insa nu le elimina compet, doar le atenueaza. Stie cineva o schema de filtru sau ceva care sa elimine aceste semnale parazite sau daca ce am facut eu poate fi imbunatatit? Multumesc anticipat! L.E. Am uitat sa mentionez ca modulul afectat este un amplificator audio (ventilatoarele servesc la racirea radiatoarelor tranzistorilor finali). Inainte de amplificator nu este montat vreun corector, preamplificator sau altceva. Semnalul intra direct in amplificator, trecut in prealabil printr-un potentiometru. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 6, 2011 Partajează Postat Martie 6, 2011 Am incercat montarea pe alimentarea lor a unui filtruSolutia este alimentarea ventilatoarelor dintr-o infasurare separata a trafului de retea sau de la alt traf auxiliar. Link spre comentariu
Mihai Epure Postat Martie 7, 2011 Partajează Postat Martie 7, 2011 Am inteles. Multumesc mult! De ce imi era teama, nu am scapat Link spre comentariu
tatae666 Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 am si eu probleme cu zgomotul ventilatorului care se aude in boxaventilatorul este alimentat dint-un traf care mai alimenteaza softstart-ul si protectiilece pot face sa scap de acest zgomot Link spre comentariu
Vizitator Angel Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Aceias problema am avut-o si eu, dar am o solutie mai simpla si eficienta,un montaj simplu nu afecteaza deloc semnalul audio care ramane curat,iata schema.... Succes Link spre comentariu
Vizitator Angel Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Cine ma poate ajuta si pe mine cu o schema de filtru de bass activ sau pasiv,de preferinta activ [crossower]..???? , detalii bobina +piese,am una dar nu imi da detalii despre bobina - grosimea bobinei ,nr de spire si gosimea sarmei...... mentionez ca schema trebuie tina macar un 500 Wati Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum