Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator

danzup

Postări Recomandate

BC337 are perechea PNP BC327 si sunt de curent si putere mai mare decat BC5xx. Eu cred ca ar trebui oricum tranzistoare mai puternice pentru motor ( seria BD ) , cand ajunge la capatul cursei , ca orice motor cand se blocheaza , consuma mult mai mult curent . Doar pentru siguranta , diferenta de pret fiind minima.

Nu este cazul !

Practic toata saptamana de teste am constatat ca nu se incalzesc , motorul fiind mic .

Are un ambreiaj si cand esti la oricare capat motorul se invarte mai departe iar potentiometrul nu !

Dar daca vrei sa fii mai sigur poti folosi BC 337 si 327 !

Later edit : de fapt o sa trecem in schema BC337 si BC327 chiar daca eu folosesc in continuare combinatia BC337 BC557 .

( Masurat consumul motorului potentiometrului Alps pe care il am eu este un pic sub 50mA !!!! )

Link spre comentariu

alex, nu este vreo problema daca trece linia de alimentare a releielor pararel cu linia de semnal dreapta??

nu induce paraziti?

Nu : pentru ca din punct de vedere audio bara de +12 V este conectata la masa iar curentii releelor, care nu sunt mari , nu induc nici un parazit . Asta este rolul celor doua condesatoare de decuplare de 100uF pe bara de 12V si a condensatorului de 100nF .

Sa zica andiy daca a auzit paraziti cand a fost la mine acasa si i-am aratat varianta cu atmega8 si r/2r pe volum unde sunt mult mai multe relee functionand pe statia cu tuburi( e adevarat ca la varianta asta +12V e pe stratul celalat paralel cu ambele intrari audio - placa fiind dublu strat ) !

Posted Image

se vede si condensatorul de 330uF de decuplare

Oricum : vom testa cablajul si ne vom uita si pe osciloscop sa avem confirmarea . Daca vor fi probleme vom face o reproiectare ... dar prima data trebuie realizat practic acel cablaj (sper cu ajutorul unui membru al forumului pana la sfarsitul saptamanii viitoare sa pot testa aceasta varianta de cablaj si o sa comunic rezultatele !).

E normal sa ne preocupe o calitate cat mai mare !

Link spre comentariu

....CATA 2003 uite ca am inversat , am pus masa mai aproape de linia de semnal , si am scapat si de o gramada de punti :yawinkle: ,cele doua mese sunt separate de un soc de radiofrecventa , iar linia de alimentare este decuplata la capete cu 100 uF si 100 nF formand cu inductanta liniei de alimentare un filtru "pi" :yawinkle: .Semnalele de intrare au valori mari intre 100 mV si 600 mV poate 1 v max , zi si mie ce paraziti , de unde? :smt017 SAP-SCH.PDF[/attachment] :weedman:

Link spre comentariu

@ alex : e ok , asta e varianta finala pentru ULN ( a iesit super si fara strapuri !!)!

Vezi ca azi dimineata ti-am trimis un pachet .

Sa ma tii la curent !

Later edit : alex ai uitat in schema sa pui pinul 20 la GND , iar condensatorul C4 in baza tranzistorului T8 ( nu direct la pinul 17 al atmega8515 ).

Corectie din vina mea : Rezistentele R1...R4 = 1Kohm si nu 10k ... Sorry !

Link spre comentariu

Prin amabilitatea lui vlad_2770 putem face rost de PGA la pret foarte acceptabil !Ii rog pe cei care vor sa construiasca partea de volum al proiectului cu PGA in loc de alps sau r/2r sa ma contacteze pe mp !

Link spre comentariu

Intrarile sunt de tip RCA mono ? Se pot conecta doua surse de semnal in acelas timp , ca sa obtin un semnal stereo , sunt interesat de acest proiect dar nu am foarte multe cunostinte despre electronica.danzup si alex mm imi puteti da o adresa de messenger sa mai discutam ?am unele nelamuriri , fiind si la inceput in ale elctronici nu prea inteleg totul .va multumesc anticipatCu stima Gafincu Adrian

Link spre comentariu

Sunt 2 RCA -uri unul pentru stanga si unul pentru dreapta , deci rezulta stereo . De fapt daca te uiti in schema si potentiometrul este stereo ! Daca mai ai si alte nelamuriri da-mi un pm, ca sa pastram aici doar probleme legate de proiect ! Pe pm iti dau si adresa mea de messenger .

Link spre comentariu

M-am hotarat sa participi si eu la proiectul acesta , asa ca vreau sa va intreb daca ne mai strangem sa facem cablajele la o firma specializata ?Cu afisaj numai pe o linie nu merge ? Ca de ala am vrero 2 acasa .Cu stima gafincu adrian.

Link spre comentariu

M-am hotarat sa participi si eu la proiectul acesta , asa ca vreau sa va intreb daca ne mai strangem sa facem cablajele la o firma specializata ?Cu afisaj numai pe o linie nu merge ? Ca de ala am vrero 2 acasa .Cu stima gafincu adrian.

Ba da merge si numai cu o linie : afiseaza doar inputul selectat ( adica : DVD, CD, Tuner etc.).Cu cablajele sa vedem : nu s-a luat nici o hotarare inca dar asteptam niste raspunsuri !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări