Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator

danzup

Postări Recomandate

Sal, gata am rezolvat problema. Problema a fost ca am scris saptamana trecuta uC-ul si l-am alimentat din usb-ul calculatorului. Recitind topicul "Programarea uC-urilor Atmel" am gasit unde am gresit. Multumesc mult pentru ajutor.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salutare.Vreau sa fac si eu un controler cu Atmega8 si TDA7318,insa as dori sa stiu insa daca este compilat soft care sa foloseasca encoder in loc de butoanele "+"si "-"Si ce telecomenzi ar fi compatibile?Multumesc.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

La cererea unui user am facut urmatorul circuit :

Posted Image

si softul pentru el .

Este un selector audio simplu care permite ca 9 intrari audio sa fie rutate catre 3 iesiri audio la alegere in genul : oricare intrare catre oricare iesire .

=========================

Cineva mi-a cerut un control pentru tda7313 cu atmega8515 .

Am sa-l fac si pe asta in curand .

Imi cer scuze poate a fost postat softul pentru aceasta schema, am citit de la inceput dar nu am gasit.

Daca cineva mai poate atasa hexul.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

S-a dus toata esenta proiectului odata cu schimbarea la fata a forumului, s-au pierdut foarte multe scheme si arhive.....:((

NU odata cu "schimbarea la fata" a forumului s-au pierdut atasamentele.

Au fost alte probleme, atunci s-au pierdut.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Imi cer scuze poate a fost postat softul pentru aceasta schema, am citit de la inceput dar nu am gasit.Daca cineva mai poate atasa hexul.Multumesc.

Am gasit salvat si postez firmware .

Salutare.Vreau sa fac si eu un controler cu Atmega8 si TDA7318,insa as dori sa stiu insa daca este compilat soft care sa foloseasca encoder in loc de butoanele "+"si "-"Si ce telecomenzi ar fi compatibile?Multumesc.

Nu am facut asa ceva , trebuie rescris softul. Dar oricum nu mai este loc in flashul lui atmega8 pentru adaugat . Recomand atmega16 , poate voi face candva o rescriere la softul pentru TDA7318 .

sel_m8_9_3.zip

Link spre comentariu

Salutare Danzup.

Am si eu o mica problema cu controlerul meu de volum.

In orice directie as da de encorder imi merge spre plus.

Am prima varianta, cea pe cablajele rosi, cu ultimul firmware 3.12

Ai idee care ar putea fi problema?

Daca pun degetul pe pinii encorderului se duce automat spre minus.

Sa fie encorderul defect? Am incercat si fara cei 2 condensatori de pe placa cu encorderul si tot asa se manifesta.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut!Intampin si eu o problema si as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta:Am cumparat acum foarte mult timp un controler de la un baiat de pe acest forum, iar zilele trecute m-am gandit sa realizez si eu acest controler de la zero. Schema este cea de la pag 51 postata de domnul @yonutzu in postul 765, cu atmega8 si tda7318.Am comandat toate piesele, le-am primit, dar nu m-am apucat de montat deoarece m-am gandit sa programez mai intai atmega. Softul este cel facut de domnul @danzup si postat tot la pagina 51 in postul 761, pe care l-am compilat cu bascom avr. 

Cum cea mai simpla schema de programator este cea pe seria am ales acest programator: http://ionutstoica.info/programator-serial-pentru-atmega/ . Am realizat programatorul si am descarcat ponyprog. Am alimentat programatorul din sursa de la calculator la 5 v si am deschis ponyprog. Am facut legatura seriala cu placa din interface setup, dupa care am selectat cipul pe care voiam sa il programez (in cazul meu atmega 8a), am selectat avr micro si atmega8. Am incarcat hexul in ponyprog si dupa l-am scris pe cip, primind la final mesasjul write succeful. 

Pe controlerul cumparat acum mult timp am inlocuit atmega8L care era pus pe soclu si l-am pus pe al meu de proba. Functioneaza partial, in sensul ca se aude, executa comenzile, insa nu afiseaza decat o dunga sus pe ecranul lcd: http://i61.tinypic.com/uaedu.jpg

Atasez mai jos basul si hexul rezultat in urma compilarii. Eu m-am gandit ca ar fi de vina faptul ca nu am setat fusebiti. Voi ce parere aveti?

O zi buna.

7318_ctrl_v13_ATMEGA8 (1).zip

Fisierele rezultate in urma compilarii.rar

Link spre comentariu

Salutare Danzup.

Am si eu o mica problema cu controlerul meu de volum.

In orice directie as da de encorder imi merge spre plus.

Am prima varianta, cea pe cablajele rosi, cu ultimul firmware 3.12

Ai idee care ar putea fi problema?

Daca pun degetul pe pinii encorderului se duce automat spre minus.

Sa fie encorderul defect? Am incercat si fara cei 2 condensatori de pe placa cu encorderul si tot asa se manifesta.

Sunt inversate firele catre encoder .

Salut!Intampin si eu o problema si as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta:Am cumparat acum foarte mult timp un controler de la un baiat de pe acest forum, iar zilele trecute m-am gandit sa realizez si eu acest controler de la zero. Schema este cea de la pag 51 postata de domnul @yonutzu in postul 765, cu atmega8 si tda7318.Am comandat toate piesele, le-am primit, dar nu m-am apucat de montat deoarece m-am gandit sa programez mai intai atmega. Softul este cel facut de domnul @danzup si postat tot la pagina 51 in postul 761, pe care l-am compilat cu bascom avr. 

Cum cea mai simpla schema de programator este cea pe seria am ales acest programator: http://ionutstoica.info/programator-serial-pentru-atmega/ . Am realizat programatorul si am descarcat ponyprog. Am alimentat programatorul din sursa de la calculator la 5 v si am deschis ponyprog. Am facut legatura seriala cu placa din interface setup, dupa care am selectat cipul pe care voiam sa il programez (in cazul meu atmega 8a), am selectat avr micro si atmega8. Am incarcat hexul in ponyprog si dupa l-am scris pe cip, primind la final mesasjul write succeful. 

Pe controlerul cumparat acum mult timp am inlocuit atmega8L care era pus pe soclu si l-am pus pe al meu de proba. Functioneaza partial, in sensul ca se aude, executa comenzile, insa nu afiseaza decat o dunga sus pe ecranul lcd: http://i61.tinypic.com/uaedu.jpg

Atasez mai jos basul si hexul rezultat in urma compilarii. Eu m-am gandit ca ar fi de vina faptul ca nu am setat fusebiti. Voi ce parere aveti?

O zi buna.

Nu e conectat corect LCD ul , verifica .

Editat de danzup
Link spre comentariu

Va multumesc pentru raspuns. Intre timp eu am rezolvat problema in felul urmator: am copiat programul (hexul) din atmega8L care functiona pe montaj pe atmega cumparat de mine. Nu corespundeau nici fusebitii. Acum functioneaza foarte bine montajul. Sunt foarte multumit de el si multumesc inca o data pentru munca depusa si pentru efortul de a ne ajuta pe "astia mai incepatori". S-ar putea sa va mai stresez si cu alte intrebari pe viitor daca nu este cu suparare.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna seara.

Azi am avut putin timp sa ma uit inca o data peste basul pe care l-am folosit la inceput pentru a programa atmega8. Cineva spunea intr-un post mai in urma ca schema pentru controler atmega8 si tda7318 este gresita (conectati gresit 2 pini de la display); uitandu-ma mai atent in bas am vazut ca pinii de la atmega se pot configura diferit, in functie de schema( asta nu am stiut cand m-am apucat sa programez atmega8). Am configurat pinii care duceau la display in functie de cablajul meu si acum functioneaza corect si display-ul. Problema pe care o intampin in continuare este faptul ca pentru a putea folosii telecomanda trebuie sa apas repetat pe butoane(nu pot scade sau creste volumul sau altceva daca apas continuu pe buton).Ma puteti ajuta sa remediez aceasta problema? Acum controlerul fuctioneaza cu atmega8 programat de mine cu hexul copiat din celalalt atmega.Nu am avut timp sa citesc tot topicul, dar am nevoie de bas pentru a putea personaliza(daca nu e cu suparare) scrisul si altele. Scopul de a construi inca un controler a fost(in afara faptului ca aveam nevoie de el la o alta statie audio) si de a invata cum se programeaza atmega.

Link spre comentariu

Incearca sa schimbi Address=10 cu Address=255 unde gasesti:

" Getrc5(address , Command) If Address = 10 Then Command = Command And &B01111111  End IfSelect Case Command "

vezi ca sunt mai multe care trebuiesc schimbate (2 mai exact)

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns. Am incercat, tot la fel face. Din butoanele de la atmega functioneaza corect, numai din telecomanda nu vrea.Alte idei?

Link spre comentariu

Atunci incearca cu 0 in loc de 255. Verifica si bateriile telecomenzii, eventual schimbale cu unele noi. O alta problema poate fi receptorul de IR, incerca cu unul de 40 khz, dar inainte sa-l schimbi incearca sa pui un condensator intre 10nf si 68 nf direct pe pinii de alimentare a receiverului IR.

O intrebare stupida poate.....ai recompilat softul dupa ce ai facut schimbarea cifrelor?

Editat de Ionut Remus
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări