Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator

danzup

Postări Recomandate

Vreau sa realizez si eu proiect pentru controlul digital al tonului unui amplificator Kenwood KA 5x si as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu urmatoarele:1.Sa-mi propuneti un IC usor de gasit2.Daca se poate,sa-mi aratati un proiect cat mai complet cu IC-ul respectiv3.Daca se poate achizitiona de undeva sub forma de kitMultumesc in avans!

Link spre comentariu

La versiunea 1.0 pina la urma am reusit sa montez un buffer pe locul dedicat; am unit masa bufferului cu masa de la mufa de iesire.

Mai am o problema: la modificarea volumului se aud mici pocnituri - mai ales la volum mare 50-63 e deranjant si imi este mila de tweetere.

Folosesc o versiune de soft de la Farmtech (de prin 10.06.2011): http://www.diyaudio.com/forums/analog-line-level/149597-yet-another-volume-controlers-source-selections-53.html#post2600724 . Din cite imi aduc aminte partea de control al releurilor e cea originala de Danzup.

Ce pot sa fac sa nu aud pocnituri:

1. sa fac upgrade la firmware cu ceva mai nou?

2. pocniturile pot fi cauzate de intreruperea lenta a releurilor? daca da, in serie cu fiecare dioda de protectie as putea pune un zenner smd cu ajutorul careia intreruperea ar fi cu 3-4x mai rapida.

Link spre comentariu

e faina versiunea 3.8 fata de 2.3 (capatase un "gandac"). la anumite trepte de volum, ex: -32dB -> -31dB, tot se mai aude cate un pocnet dar pe mine nu ma deranjeaza atata timp cat nu am Quasar, pe TDA-uri merge si cu pocnete :ras: .

Link spre comentariu

Va rog pe toti care aveti pocnete sa faceti upgrade la ultima versiune !Am rezolvat toate problemele in ultima versiune de soft.In ultima versiune se face altfel comutarea releelor.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salut! din intimplare am observat un lucru ciudat la controlerul versiunea v1 din group-buy legat de separarea canalelor si/sau separarea intrarilor. Poate imi explica cineva daca e by-design sau am gresit eu undeva.Iata problema:- separare intrari: daca este selectata o intrare neutilizata(neconectata) la iesire se aude -doar spre/la volum maxim- ff. atenuat o intrare pe care este semnal (~2V RMS).- separare canale: aceeasi problema o pot reproduce cu o singura intrare daca deconectez ex. intrarea stinga si iesirea dreapta - la iesirea stinga se va aude ff. atenuat celalalt canal.Masurat cu ohmmetru desigur imi da reziztenta maxima/infinita, totusi cu semnal am crosstalk. Semnalul ce se aude astfel e mai slab decit o intrare activa la volum minim (-64db), dar nu am facut masuratori... diseara incerc cu RMAA sa vad ce zice la stereo-crosstalk.Montajul este alimentat (pentru test) de la o baterie de 9V, R42L/R sint montate, cu orice sursa se poate reproduce -ex CD player- si am incercat cu doua amplifuri diferite.Vreo idee?

Link spre comentariu

Salut! din intimplare am observat un lucru ciudat la controlerul versiunea v1 din group-buy legat de separarea canalelor si/sau separarea intrarilor. Poate imi explica cineva daca e by-design sau am gresit eu undeva.Iata problema:- separare intrari: daca este selectata o intrare neutilizata(neconectata) la iesire se aude -doar spre/la volum maxim- ff. atenuat o intrare pe care este semnal (~2V RMS).- separare canale: aceeasi problema o pot reproduce cu o singura intrare daca deconectez ex. intrarea stinga si iesirea dreapta - la iesirea stinga se va aude ff. atenuat celalalt canal.Masurat cu ohmmetru desigur imi da reziztenta maxima/infinita, totusi cu semnal am crosstalk. Semnalul ce se aude astfel e mai slab decit o intrare activa la volum minim (-64db), dar nu am facut masuratori... diseara incerc cu RMAA sa vad ce zice la stereo-crosstalk.Montajul este alimentat (pentru test) de la o baterie de 9V, R42L/R sint montate, cu orice sursa se poate reproduce -ex CD player- si am incercat cu doua amplifuri diferite.Vreo idee?

Ai probleme cu masa semnalului audio.Verifica cum ai conectat masa si cum merg traseele de masa.Gandeste ca si cumai avea 2 potentiometre separate cu care reglezi volumul.Mai este ceva : in cazul in care totul este ok la conectare pe intrarile neselectate, daca vrei sa atenuezi unele surse care radiaza ( nu am intalnit niciodata aceasta problema in practica , desi am ani de zile de teste ) , poti pune rezistente de 100K pe intrari direct catre masa (pe cele 4 intrari care sunt selectate de catre relee sau direct pe mufele de intrare ) .
Link spre comentariu

Ai probleme cu masa semnalului audio.Verifica cum ai conectat masa si cum merg traseele de masa.Gandeste ca si cumai avea 2 potentiometre separate cu care reglezi volumul.Mai este ceva : in cazul in care totul este ok la conectare pe intrarile neselectate, daca vrei sa atenuezi unele surse care radiaza ( nu am intalnit niciodata aceasta problema in practica , desi am ani de zile de teste ) , poti pune rezistente de 100K pe intrari direct catre masa (pe cele 4 intrari care sunt selectate de catre relee sau direct pe mufele de intrare ) .

Practic am intr-o carcasa DAC-ul + controlerul. Din 4 intrari folosesc 3: doua intrari exterioare (RCA) + o intrare de la DAC. Nu (mai) am buffer conectat dupa controler - doar controlerul.Ieri am demontat totul, am alimentat controlerul de la o baterie 9V si am conectat o intrare: CD-Player->RCA->IN2 si Out->RCA -> amplif.Poate fi o problema ca acest controler e intr-o carcasa separata de amplif?
Link spre comentariu

Practic am intr-o carcasa DAC-ul + controlerul. Din 4 intrari folosesc 3: doua intrari exterioare (RCA) + o intrare de la DAC. Nu (mai) am buffer conectat dupa controler - doar controlerul.Ieri am demontat totul, am alimentat controlerul de la o baterie 9V si am conectat o intrare: CD-Player->RCA->IN2 si Out->RCA -> amplif.Poate fi o problema ca acest controler e intr-o carcasa separata de amplif?
Este acolo pe vicol audio cum se fac legaturile la masa in cazul in care e separat montajul , difera conectarea decat in cazul in care e in amplificator.
Link spre comentariu

Este acolo pe vicol audio cum se fac legaturile la masa in cazul in care e separat montajul , difera conectarea decat in cazul in care e in amplificator.

De acolo m-am inspirat: schemele de sub "For stereo RCA´s use below setup".Cu R42L/R montate sau fara e la fel.
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Sal, va rog puteti sa-mi spuneti la varianta cu atmega 8 si pga2310 cum trebuie sa setez "fuse bit" in ponyprog?

In Bascom si in programatoarele obisnuite se seteaza asa : "Internal RC 8Mhz oscillator"http://www.engbedded.com/fusecalc/.Se pare ca in pony prog este pe dos ca sa citez ceva gasit pe net :"In PonyProg2000 (I have never used the "classic" version), there's a legend at the bottom of the "Configuration and Security bits" dialogue box which states: "Checked items means programmed (bit = 0), UnChecked items means unprogrammed (bit = 1)" So, any bits that appear as 0's in the datasheet should be checked in PonyProg, and any bits that appear as 1's in the datasheet should be un-checked."ATENTIE : nu am folosit ,nu folosesc si nu stiu nimic despre pony prog asa ca imi cer iertare ca nu pot ajuta mai mult
Link spre comentariu

Multumesc. Orcum am incercat inainte sa postez toate variantele pentru oscilator intern de 8 si 4Mhz dar fara nici un rezultat :jytuiyu

Daca ne putem sincroniza candva , ne putem intalni ca sa-l citesc si sa-l programez gratuit cu unul dintre multele programatoare pe care le posed : stk 200, stk 300 , stk 500 sau avrusb.Observ ca sunteti din Bucuresti ca si mine.
Link spre comentariu

Multumesc mult pentru propunere si va raman recunascator, dar doresc sa-l programez singur ca sa invat cum trebuie procedat (este al doilea proiect cu microcontroller pe care il fac). Undeva trebuie sa fie o greseala de-a mea pe care nu am vazut-o inca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări