atupi Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Iata si ca incepe sa prinda contur si preampliful meu. Am reutilizat o carcasa de la un vechi receiver de satelit la care am largit un pic gaura de la display si am gaurit-o sa scot axul encoderului. Desi carcasa am gandit-o ca fiind una temporara arata destul de decent. Softul mai necesita ajustari dar mai intai vreau sa finalizez partea hardware si dupa asta revin la Danzup ptr ajustarile necesare. Schimbarea surselor o fac tot din encoder insa incep sa cred ca ar fi mai elegant sa folosesc cele 2 taste SUS-JOS neutilizate de pe panoul frontal. Alimentarea pe partea analogica a PGA-ului 2310 am facut-o prin traf separat si cu stabilizatoare de tip shunt unde niste Lm317 au rol de surse de curent constant. Mi-as dori sa pot reface undeva prin Bucuresti acel ornament de plastic ce vine in fata si acopera displayul si toate gaurile inutile, aveti idee daca e posibil si unde? Link spre comentariu
danzup Postat Octombrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Alimentarea pe partea analogica a PGA-ului 2310 am facut-o prin traf separat si cu stabilizatoare de tip shunt unde niste Lm317 au rol de surse de curent constant.Poti posta schema stabilizatoarelor tip shunt care ai folosit-o ? Link spre comentariu
atupi Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 In montajul meu am incercat un curent mai mare si am pus rez de 33ohmi insa se cam incing tranzistorii. O sa incerc niste BD139/140 desi BC-urile folosite sunt ff bune. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Am terminat aseara softul pentru tda7318 +2 x tda7317! urmeaza sa fac montajele fizice dar ma intereseaza daca ceea ce am facut este bine din punct de vedere teoretic....practic vom vedea! Softul este o adaugare a celui al lui danzup (controler selectie surse cu tda7318 )dar modificat pentru ce am eu nevoie si foloseste atmega32. am sa incerc sa-l mai optimizez si probabil pe viitor voi face meniul mai "curat putin sa nu fie toata setarile intr-unul singur...dar mai dureaza pana incep sa "ma joc" mai bine cu programarea si Bascom.Deci astept pareri...si unele sugestii Link spre comentariu
atupi Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Iata preamplificatorul 98% finalizat. Necesita doar un pic de aranjare a firelor in stanga si ceva ajustari ale softului. Asa cum este softul acum displayul se aprinde doar cand butonez ceva sau apas vreun buton de pe telecomanda si cred ca mi-ar placea sa stea aprins tot timpul. Credeti ca ar fi o problema pentru display ? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 nu cred ca ar fi o problema daca display-ul va sta aprins tot timpul! dar daca sta aprins tot timpul nu te va deranja seara, mai ales daca va sta aprins tot timpul? Nu am vazut softul si nu stiu in el dar cauta ca trebuie sa fie in el un Ouput pin configurat...mai exact pinul (portul) care duce la alimentarea displayu-ului si il configurezi sa fie = 0 tot timpul! eu m-am chinuit mult sa pot sa-l fac sa se opreazsca backlightul dupa un intterval de timp deoarece ma deranja...si acum mi se pare fff simplu prin 2 metodeTu fa modificarea in soft dar salveaza-l sub alt nume ca e posibil sa revii la cel initial dupa un timp, si fii atent la cat se alimenteaza backlightul(dupa datasheet)...eventual subalimenteaza-l putin ca eu am patit-o (trebuia alimentat la 3,5V si eu l-am alimentat la 4,8V) si de atunci....fara datasheet si schema nu mai alimentez nimik! Nu stiu ce efect va avea in timp....asta nu iti pot spune ca sunt "nou" in microcontrolere si display LCD Link spre comentariu
florin70il Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Am facut si eu telecomanda publicata de userul danzup,cel cu Atmega8515 pentru potentiometru Alps motorizat. Telecomanda pe care o utilizez este universala Yamaha RAV212 care poate trimite coduri Philips . Imi functioneaza comenzile "power", "Vol-" si "Vol+" dar doar daca apas de doua ori pe butonul telecomenzii. Si daca nu apas prima data pe "power" (tot de doua ori),comenzile de volum nu functioneaza. E foarte ciudat.Aceasi telecomanda functioneaza foarte bine cu alt receptor RC5, dar care are doar Vol+ si Vol-. A mai facut cineva acest proiect? Ma poate ajuta cineva? Link spre comentariu
atupi Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Si eu olosesc o teecomanda universala si programand niste coduri Philips am vazut ca unele se comporta ciudat in timp ce altele se comporta ok. Probabil mai trebuie facute si ceva ajustari in softul taudar este un aspect in care nu te pot ajuta. Link spre comentariu
florin70il Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Din pacate softul este al lui Danzup. Am facut 2 receptoare publicate de Danzup, cu 8515 si attiny2313 si din pacate nici unul nu raspunde la nici o telecomanda. Si am 2, una YAMAHA universala, alta facuta de mine cu ajutorul altor forumisti cu 12F629. Am un receptor cu 4 canale ale unui grechttp://www.diyaudio.com/forums/analog-line-level/207419-remotely-controlled-motorized-volume-pot.html, care functioneaza cu amandoua telecomenzile mentionate. Din pacate domnul Danzup este foarte ocupat asa ca ma adresez forumului, poate pricepe cineva ce se intampla Link spre comentariu
atupi Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Stiu ca Dan este ocupat. La problema mea care seama cu a ta am rezolvat o problema de genul asta adaugand in continuarea comenzii Config Rc5=Pind.X (unde X este portul tau configurat) comanda Wait=2000 ca mai jos: Config Rc5 = Pind.3 , Wait = 2000 Succes ! Link spre comentariu
vasile eugen Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Din pacate softul este al lui Danzup. Am facut 2 receptoare publicate de Danzup, cu 8515 si attiny2313 si din pacate nici unul nu raspunde la nici o telecomanda. Si am 2, una YAMAHA universala, alta facuta de mine cu ajutorul altor forumisti cu 12F629. Am un receptor cu 4 canale ale unui grechttp://www.diyaudio.com/forums/analog-line-level/207419-remotely-controlled-motorized-volume-pot.html, care functioneaza cu amandoua telecomenzile mentionate. Din pacate domnul Danzup este foarte ocupat asa ca ma adresez forumului, poate pricepe cineva ce se intamplaIncearca cu telecomeni de la tv philips ,si cele dela sasiu vestel.Cele de la sasiu vestel au trecute codurile 1940,2040 sunt si mici si mari ca dimensiune.Le gasesti online. Link spre comentariu
florin70il Postat Decembrie 12, 2012 Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Initial asa m-am gandit si eu, ca telecomenzile nu ar fi bune. Acum am 2 receptoare care functioneaza cu telecomenzile Yamaha si cea cu 12F629. Telecomanda lui Danzup cu Attiny2313 functioneaza si ea, dupa ce i-am introdus wait=2000 dupa Config RC5si i-am schimbat codurile de Vol+ si Vol- la 16 si 17, CH+ si CH- la 32 si 33. De asemenea i-am mai scurtat niste wait-uri in subrutinele de Volum. Deci codurile 16,17,32 si 33 sunt corecte si functioneaza pentru 2 transmitatoare si 2 receptoare. Receptorul cu 8515 nici macar nu afiseaza ceva pe LCD pe bitii de comunicatie e liniste totala, e o problema mai serioasa. Link spre comentariu
danzup Postat Decembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Farmtech de pe diy-audio a completat un proiect al meu cu PGA2310 , gasiti arhiva cu softul si schema aici : pg.zip PGA (1).pdf Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Versiunea comerciala Quasar 3.5 o puteti descarca de pe http://vicol-audio.ro/volume-controller.php Tibi Link spre comentariu
vzsolt Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 Salut! La controlerul versiunea v1.0 (cea rosie) incerc sa conectez un mic buffer pe pozitia destinata dar nu imi dau seama unde vine conectat masa alimentarii bufferului cu masa controlerului - masa celor doua conectoare +15V 0 -15V fiind conectata doar cu pinii destinati bufferului.Conecat cum e in imaginea atasata se aude un mic brum-his (probabil din cauza buclei) - dar nu imi dau seama cum altfel sa conectez. Daca conectez separat bufferul, dupa iesirea din controler, totul e OK. Cum se vede si in imagine folosesc o singura surse pentru ambele parti.Mersi, Zsolt. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum