Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator

danzup

Postări Recomandate

1. Atmega8, TDA7318, LCD 2X16 backlight albastru + telecomanda 110 Ron!

2. Atmega8515, pga2311, selector intrari cu minirelee (6 intrari) , LCD 2X16 backlight albastru + telecomanda 160 Ron!

3. Atmega8515, pga2311, selector intrari cu minirelee (6 intrari) , DISPLAY VFD 2X20 caractere (Model display: CU20029ECPB-U1J) + telecomanda 220 Ron!

http://www.meditronik.com.pl/doc/a0-a9999/vfd20x2h.pdf

http://img401.imageshack.us/img401/5618/spa0348.jpg

Daca te intereseaza vreo varianta de controller, astept PM.....

Link spre comentariu

azi am facut update de la v1.0 la v2.3. Versiunea asta e geniala dar am probleme cu volum down din encoder, functioneaza foarte greu si are tendinta sa faca volum up. DanZup crezi ca se poate modifiica ceva in rutina de tratare a encoderului sau e o problema hardware? pe v1.0 functiona ok.p.s.: versiunea 2.2 pare sa functioneze ceva mai bine pe volum down.

Am verificat ambele versiuni 2.2 si 2.3 atat pe cablajele rosii (versiunea1) cat si pe cele verzi (versiunea2) si nu am observat nici o diferenta , in ambele cazuri encoderul este ED16112O.Te rog sa faci un test simplu : inverseaza firele A si B de la encoder intre ele (nu umbli la GND si VCC) si sa-mi spui ce se schimba .Astept raspunsul tau.
Link spre comentariu

cu firele de up/down inversate merge ceva mai bine doar ca logic comenzile sunt inversate. in sensul orar volumul scade si in sens antiorar volumul creste. se "balbaie" foarte putin cand cresc volumul si functioneaza bine cand il scad. :rade: nu inteleg ce se intampla dar e putin ciudat.

Link spre comentariu

mi-am amintit ceva:prima oara cand am testat controlerul de volum (in 2009) sursa de laborator mi-a facut o figura urata si a bagat 30V, nu aveam montat stabilizatorul de 5V si a crapat atmega, lcd-ul, tsopul si un tantal smd. Am schimbat doar piesele bubuite si nu am mai verificat si ceilalti condensatori smd. pe capacimetru C9,C10,C11 au 48.8nF, 50.2nF si 102nFam pus firele in ordinea fireasca (up la up si down la down) si am eliminat C11, acum functioneaza perfect up si down :nebunrau: electronica nu e o stiinta exacta? logica? ca eu nu imi pot explica fenomenul.l.s: am montat un electrolititc 3.3µ la C11 si functioneaza foarte bine, sunt mici "balbaiei" la volum down dar nu ma deranjeaza.

Link spre comentariu

mi-am amintit ceva:prima oara cand am testat controlerul de volum (in 2009) sursa de laborator mi-a facut o figura urata si a bagat 30V, nu aveam montat stabilizatorul de 5V si a crapat atmega, lcd-ul, tsopul si un tantal smd. Am schimbat doar piesele bubuite si nu am mai verificat si ceilalti condensatori smd. pe capacimetru C9,C10,C11 au 48.8nF, 50.2nF si 102nFam pus firele in ordinea fireasca (up la up si down la down) si am eliminat C11, acum functioneaza perfect up si down :nebunrau: electronica nu e o stiinta exacta? logica? ca eu nu imi pot explica fenomenul.

Super tare : acum imi amintesc pe diy audio acum 2 ..3 ani cineva a facut proiectul meu si pana nu a scos ambii condensatori de pe encoder nu a functionat ok encoderul ........ dar el folosea un encoder despre care nu am gasit documentatie la vremea respectiva . (cred ca daca ma uit pe diy audio mai gasesc in threadul meu intamplarea respectiva).Asta nu e nimic : sa vezi ca encoderele pe care le cumparam acum de la chinezi nu mai au aceiasi parametri cu acelea cumparate acum 3 ani desi codul e acelasi .LOL
Link spre comentariu

condensatorul C2, bubuit prima oara, il inlocuisem cu un electrolitic de 33uF 63V. Acum l-am scos de pe placa si vad ca volum down functioneaza minunat de bine :101 Am pus la loc C11 original (smd 100nF) si totul e perfect.o sa fac ceva poze si un filmulet, nici eu nu cred ca se intampla daramite altii. :ras:problema volum down - nerezolvata9y-Px0cgGYU problema volum down - rezolvata685zT6TYCkk

Link spre comentariu

Din filmuletele care le-ai facut mie mi se pare ca pasul la volum este prea marunt, adica trebuie sa invarti de prea multe ori ca sa dai volumul mai tare sau mai incetEste doar o parere

Link spre comentariu

@maxente e adevarat ca pasii sunt cam lenti (marunti nu), la versiunea v1.0 erau mai rapizi dar asta nu tine de mine. Din telecomanda volumul se "deruleaza" mult mai frumos.@djlove versiunea respectiva de soft nu o sa fie disponibila pentru voi muritorii, este deja disponibila cu bunavointa lui DanZup :rade: (vezi v2.2 si 2.3)p.s: totusi la mine nu merg astea pe 2.3:- iese din mute cu volume up- volume down micsoreaza volumul fara sa iasa din mute

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Danzup putem implementa si o protectie la supratemperatura ? Cand atinge un anumit prag sa decupleze releul de pe 220 ? :)

Orice se poate implementa , e foarte usor .Am sa mai implementez una alta in viitor , acest proiect merge mai departe .
Link spre comentariu

Rog pe domnul Danzup daca poate incarca pe forum codul sursa pentru Atmega8 care controleaza TDA7318 deoarece din cate se pare este gresit ce a atasat in arhiva in care este hex-ul. Intr-adevar hex-ul scris in cip a fost ok dar codul este pentru Atmega8515. Multumesc!Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portc.2 , Db5 = Portc.3 , Db6 = Portc.4 , Db7 = Portc.5 , E = Portc.1 , Rs = Portc.0Ddrd = &B11000000 ' PD6...PD7 are output, PD0...PD5 are inputPortd = &B00111111 ' PD0...PD5 pull-up resistor enableConfig Scl = Porta.1 ???? nu cumva este c.5 ??Config Sda = Porta.0 ???? iar aici c.4 ??Iar la display sunt alti pini...

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Danzup putem implementa si o protectie la supratemperatura ? Cand atinge un anumit prag sa decupleze releul de pe 220 ? :)

Orice se poate implementa , e foarte usor .Am sa mai implementez una alta in viitor , acest proiect merge mai departe .
Buna seara,Spuneti-mi va rog daca aveti ceva cablaje si/sau componente ramase din group buy?Daca da, ce anume, daca sunt de vanzare si care sunt preturile.Nu ma indreptati catre site-ul domnului Tiberiu Vicol. Sunt un user din Romania nu alte state, dupa cum ati vazut interesul pentru Shigaclone asamblat si testat, dupa ce au vazut pretul final (pret care pentru un user elforum sau un electronist roman, este mare, dar aparent pentru ei - nu; cei drept mare parte sunt entuziasti DIY HI-Fi unde toti banii in astfel de "lucruri").Multumesc!Cu bine,George.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări