djlove Postat Iunie 5, 2012 Partajează Postat Iunie 5, 2012 Danzup, poti atasa aici ultimul soft pentru varianta de cablaje rosi de la grup buy? Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 8, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2012 Danzup, poti atasa aici ultimul soft pentru varianta de cablaje rosi de la grup buy?Versiunea 2.2 .Are toate facilitatile din ultima versiune.'(*************************************************************************Ir Volume Control Ver.2.2© Danzup R / 2r Lcd VersionAdded Without Timeout On Volume Relay ; 05.06.2012Added Backlight Control Auto Or Allways On(auto = Off After Ca 10 Sec)Added Learn New Rc5 Remote : You Need A Rc5 Remote With Min 10 ButtonsAdded Edit Input Select Text Via Lcd & RemoteAdded New Rc5 Decoder(dont Use Bascom Getrc5)Added Total New Lcd Design For Level Meter / Input / Volume / Volume BarAdded Save Settings To Eeprom On Power OffMenu :Allways Return To Volume Control Via Encoder On Exit(auto Exit Menu After About 10 Sec)Volume : Turn Encoder Left / Right To Adjuse VolumeInput : Turn Encoder Left / Right To Select What Input You Like To Use(cd , Tuner , Dvd Or Aux)Light : Turn Encoder Left / Right To Select Auto Or OnNew Rc5 : Just Turn Encoder To Enter The Setup Via Lcd(11 Step To Add Neww Rc5 Remote)Edit Text : Just Turn Encoder To Enter Change Input Select Text And Use Remote Via Lcd To Change ItMute : Turn Encoder Left / Right To MuteMenu / Light Turn Encoder Left / Right To Select Auto(off After 10 Sec) Or On(allways On)New Rc5 Remote :Menu / Select New Rc5 And Turn EncoderNow You Will Be Ask To Push A ButtonIf Your Remote Is A Rc5 It Will Continue The Setup Else Push Menu To Exit(not A Rc5 Remote)You Need A Remote With Min 10 Buttons To Setup The ControllerPower On / Off , Ch + , Ch - , Vol + , Vol - , Mute , And 4 Buttons For Direct Select InputWhen Done It Store The New Remote In Eeprom And Use This Rc5 SetupIts A Good Idea To Do It Even If Your Remote Vorks Fine Then Its Setup In Eeprom !Edit Input Text :Menu / Edit Text And Turn Encoder(you Need The Remote To Do The Rest)Lcd Will Now Show The Input Text For Input 1 On Line 1 Line 2 Show A Letter(a)Use Vol - To Select The Input Text You Like To Edit(show On Line 1)To Edit The Text Do This :Use Ch + To Scroll Letter Up / Ch - Is DownWhen You Have The Letter You Like To Use Press Vol+Now It Show The New Letter On Line 2 You Have Letter & The Next LetterUse Ch + Ch - To Select Next Letter And Push Vol + Ect Untill You Have The Text You Like To Use Max 7 CharsPress Mute To Store The Text For Input In Eeprom(if You Have Used All 7 Chars It Auto Save The Text Use Vol - To Select New Text To Edit Or)If You Like To Edit Other Input Text Use Vol - To Select The Input Text And Do The Steps Again(ch + Ch - Mute)If You Are Done Edit Text Press Power On / Off On Remote(exit Edit And Return To Normal)'**************************************************************************')r2r_lcd_v2_2.zip Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 8, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2012 Si de asemenea versiunea 2.3 , diferit fata de 2.2- iese din mute cu volume up - volume down micsoreaza volumul fara sa iasa din mute - cand se apasa mute iese cu volumul modificat sau nu in functie de actiunea anterioara a utilizatorului---------------------------------------------------------------------------Versiunea curenta pe cele din shop online Vicol audio este 3.3 care are cateva lucruri in plus.Firmware 3.3 este accesibil numai cu cumpararea unui kit complet asamblat si testat , gata programat. r2r_lcd_v2_3.zip Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Multumesc danzup. Am reusit intr-un final sa rescriu softul cu cel din vers 2.3. Am scris fuse biti ca in documentul de la vicol shop folosind avr dude : "avrdude -c usbasp -p m16 -U lfuse:w:0xd4:m -U hfuse:w:0xd9:m "Acum pot regla volumul oarecum. Problemele fiind: la volum 0 tot se mai aude in boxe, la volum 1 se aude destul de tare si se mentine acelasi nivel pana la nivelul 16, cand incepe sa creasca constant.Sunetul in boxe se opreste doar cand apas mute.Stiti cumva care ar putea fi problema acum? Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 Multumesc danzup. Am reusit intr-un final sa rescriu softul cu cel din vers 2.3. Am scris fuse biti ca in documentul de la vicol shop folosind avr dude : "avrdude -c usbasp -p m16 -U lfuse:w:0xd4:m -U hfuse:w:0xd9:m " Acum pot regla volumul oarecum. Problemele fiind: la volum 0 tot se mai aude in boxe, la volum 1 se aude destul de tare si se mentine acelasi nivel pana la nivelul 16, cand incepe sa creasca constant. Sunetul in boxe se opreste doar cand apas mute. Stiti cumva care ar putea fi problema acum? Da : ai ceva intrerupt si un releu nu merge !Sau poate un tranzistor care nu functioneaza ? Sau e un scurt intre 2 pini la microcontroler ? La volum 0 si normal ca se aude in boxe foarte foarte incet : -64dB atenuare la un semnal de intrare de 2,5V rezulta ca inca se aude ceva acolo , ma gandesc si am tot spus ca o atenuare de - 128dB ar fi de ajuns sa nu se mai auda nimic dar asta presupune schema noua. S-a mai discutat in cei 5 ani de cand fac aceste controler de volum despre care ar fi o atenuare la care nu s-ar mai auzi nimic in boxe. La mute deconectez sursa de semnal si de asta nu se mai aude nimic . Poate versiunea 3 va avea inca un releu cel de al 7 lea care va pune pur si simplu la masa semnalul pentru a inlatura acest neajuns, nu e sigur , am si altele in gand. Nu putem sti ce ne rezerva viitorul. ---------------------------------------------------------------------------------------------- Oricum se lucreaza la versiunea 3 , intre timp ultima versiune nu mai are nici o problema , totul a fost slefuit pentru perfectiune. Ca de obicei in showroom la Tibi puteti asculta ultima versiune de controler de volum cu ultimul soft montat pe ampliful Quasar . Daca ma contactati putem discuta despre o auditie. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 azi am facut update de la v1.0 la v2.3. Versiunea asta e geniala dar am probleme cu volum down din encoder, functioneaza foarte greu si are tendinta sa faca volum up. DanZup crezi ca se poate modifiica ceva in rutina de tratare a encoderului sau e o problema hardware? pe v1.0 functiona ok.p.s.: versiunea 2.2 pare sa functioneze ceva mai bine pe volum down. Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 azi am facut update de la v1.0 la v2.3. Versiunea asta e geniala dar am probleme cu volum down din encoder, functioneaza foarte greu si are tendinta sa faca volum up. DanZup crezi ca se poate modifiica ceva in rutina de tratare a encoderului sau e o problema hardware? pe v1.0 functiona ok.Oh , nu ma asteptam la asta. La mine nu sunt diferente la encoder.Studiez problema si sa vad ce si cum si revin, zici ca functiona perfect encoderul in 1.0 ?Ciudat rutina din 2.3 de tratare al encoderului e foarte putin modificata....Revin dupa ce investighez problema. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Da, in 1.0 functiona foarte bine dar versiunea respectiva era mult inferioara versiunilor 2.2 si 2.3. Precizez ca folosesc versiunea hardware cu soldermask rosu. Firele de la encoder board la main board au 15cm (fire din panglica PATA) si am montate condensatoarele de 47nF si res. 10K pentru debouncig presupun. Problema apare doar la volum down din encoder, volum up merge excelent. Multumesc. Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 Ok ,va dura 1 zi sau 2 sa testez ,promit ca revin cu informatiile. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 am pus un encoder de la zal (placuta scoasa din ceva scula audio) si controlerul functioneaza aproape normal la volum down si la volum up. Encoderul initial cred ca este ED16112O. http://i40.tinypic.com/2iqy0bc.jpg (pe pcb) l.e: are si asta mici rateuri dar functioneaza ceva mai bine. pe site-ul lui tvicol am gasit v1.0 si l-am reincarcat in MCU, acum encoderul functioneaza perfect up/down si e mult mai rapid. Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 In campul Lock bits trebuie scris ceva? La mine, folosind SinaProg imi afiseaza acolo x3F. Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 In campul Lock bits trebuie scris ceva? La mine, folosind SinaProg imi afiseaza acolo x3F.Nu umbli in alta parte , nu are rost. Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Poate am umblat pe acolo din greseala si sa fi modificat ceva, de asta intreb. Am verificat lipiturile la atmega si sunt ok, legaturile cu tranzistorii, ok, tranzistorii ok, legatura dintre cele 2 placi ok. Si tot nu imi regleaza intre 1 si 16 nimic. Ma gasesc sa nu fie tot ceva gresit programat. In plus din telecomanda toti pasi imi merg din 2 in 2. Aduca volumul 0-2-4... si la surse la fel.DIn programul de calculat fusebiti mie imi da 4c si 9d. Link spre comentariu
Vizitator ovidiu_seran Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Buna ziua tuturor.As dori sa fac si eu un modul de volum + selectie sursa cu LCD.Incepator fiind am si eu o intrebare, sunt nou pe form si as dori sa stiu care scheme si cu ce softuri merg.Am citit forumul aproape in intregime si sut felul de variante, sincer nu mai inteleg.Exista undeva un kit complet?? (BOM + Schema + Soft) Indiferent de ce model.Daca da, imi poate si mie spune cineva daca va rog frumos unde l-as putea gasi?Daca cumva face cineva acest montaj pe bani la ce pret ar fi?Multumesc Anticipat. Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 Buna ziua tuturor.As dori sa fac si eu un modul de volum + selectie sursa cu LCD.Incepator fiind am si eu o intrebare, sunt nou pe form si as dori sa stiu care scheme si cu ce softuri merg.Am citit forumul aproape in intregime si sut felul de variante, sincer nu mai inteleg.Exista undeva un kit complet?? (BOM + Schema + Soft) Indiferent de ce model.Daca da, imi poate si mie spune cineva daca va rog frumos unde l-as putea gasi?Daca cumva face cineva acest montaj pe bani la ce pret ar fi?Multumesc Anticipat. http://www.vicol-audio.ro/volume-controller.php Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum