Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator

danzup

Postări Recomandate

daca nu raspunde nimeni poate sa-mi spuna cineva intre pinul 21 si 22 la atmega8 de ce a pus un cond de 100nF?Pe schema nu era asa dar pe cablaj da.aici schema http://i43.tinypic.com/mw9x1v.jpgaici cablajul unui baiat care a postat mai devreme si care a realizat acest proiect http://i41.tinypic.com/2iawhsh.jpg

Acel condensator trebuie pus intre pinul 21 si 22 .Am uitat eu sa-l desenez atunci cand am facut schema.Cat priveste orice modificari vrei sa faci se pot face foarte usor daca te pricepi sau foarte greu daca nu stii cum .NU te pot ajuta din lipsa de timp .
Link spre comentariu

cam la cati bani ajunge un astfel de proiect eu nu prea le am cu microcontrolerele nu am cu ce sa le programez si sincer nici nu mas cam risca sa fac asa ceva este dispus cineva sa imi construiasca unul si cam la ce bani?

Link spre comentariu

50RON - 60RON cu piese si materiale fara display. Un display poate fi intre 20-30RON Depinde de unde cumparati piesele poate ajunge mai ieftin proiectul. In cele 3 poze am pus si programatorul STK200, foarte usor de facut 4 rezistori, conector DB25 tata, un stab. de 5V cum ar fi 7805 sau 78L05, soclu 28 pini. Pentru programare se foloseste ponyprog v2.07c BETA, in rest totul este pe forum.

Link spre comentariu

buna ziua, Il rog pe Danzup daca mai poate sa afiseze aici softul care arata pe display 16 x 2 ce comanda si adresa are un cod rc5.L-a postat el mai demult in pagina 3,4 sau 5 dar nu mai apare acum. Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

salut! am revenit cu o intrebare, stiti vreun site unde pot gasi un volume controler simplu cu motor pas cu pas, din intamplare am dat pe net de un astfel de proiect si nu mai dau de el acum, poate cunoasteti voi, deci omul folosea motorul pas cu pas pe post de potentiometru si din cate imi amintesc parca avea un microcontroler in spatele stepperului... Multumesc!

Link spre comentariu

salut! am revenit cu o intrebare, stiti vreun site unde pot gasi un volume controler simplu cu motor pas cu pas, din intamplare am dat pe net de un astfel de proiect si nu mai dau de el acum, poate cunoasteti voi, deci omul folosea motorul pas cu pas pe post de potentiometru si din cate imi amintesc parca avea un microcontroler in spatele stepperului... Multumesc!

mai degraba era potentiometru cu motoras,asa ceva:http://imageshack.us/photo/my-images/341/potcumota.jpg/
Link spre comentariu

nu nu, sigur nu era potentionetru cu motoras, asa cum ai aratat in poza am si eu la amplificatorul meu sanyo si la combina philips dar eu sunt foarte sigur ca era stepper si avea 4 fire, oricum ideea este foarte buna si avand in vedere ca motorul pas cu pas este foarte precis si nu face talente ca un potentionetru normal sau ca unul digital (dupa ce se uzeaza)... cred ca o sa mai caut si o sa postez.

Link spre comentariu

cautand am reusit sa gasesc, motorul este cu 4 fire dar mai are o placuta in spatele lui si presupun ca tot cu PIC este facuta sau un atmega ceva ...

cine are idee cum si unde as putea gasi un astfel de proiect si ar putea sa posteze aici, ar fi de mare folos :)

Apropo, se poate modifica codul la Atmega8+TDA7318 sa se miste mai repede cand apar liniutele de volum bass etc... sa se miste mai repede in meniu? parca este putin puturos fata de proiectele cu pic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări