Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator

danzup

Postări Recomandate

Nu vreau sa ma bag ca si musca... dar in loc de 7815, 7915 mai bine foloseste LM317 si LM337. Cu citeva componente minore in plus vei avea 20dB mai putin zgomot.

Aici schema cum se implemeteaza pentru zgomot cit mai redus: http://www.tnt-audio.com/clinica/regula ... se2_e.html

Pentru a calcula valorile rezistentelor de ajustare aici: http://diyaudioprojects.com/Technical/V ... Regulator/

(Conform schemei de pe tnt-audio daca ai R20: 470 atunci R21 ar trebui sa fie 5K1 pentru 14.8V, deci OK)

Capacitoare cu impedanta ultra joasa posibil sa gasesti de vinzare in Bazar la cineva...

Zsolt

Link spre comentariu

Va multumesc amandurora, danzup si vzsolt ! O sa folosesc LM317/337 fara radiator...am vazut ca PGA2310 ia pe +/-15V 10mA maxim.Banuiesc ca tensiunile de 12V si 5V pentru ATMega, relee si PGA2310 (digital) ar trebui sa le dau dintr-un traf separat...Are cineva idee (in mare) cam la cat se ridica curentul maxim pe 12/5 V?

Link spre comentariu

Va multumesc amandurora, danzup si vzsolt ! O sa folosesc LM317/337 fara radiator...am vazut ca PGA2310 ia pe +/-15V 10mA maxim.Banuiesc ca tensiunile de 12V si 5V pentru ATMega, relee si PGA2310 (digital) ar trebui sa le dau dintr-un traf separat...Are cineva idee (in mare) cam la cat se ridica curentul maxim pe 12/5 V?

500mA e deajuns .
Link spre comentariu

500mA e deajuns .

Inca nu am facut si PCBul pentru sursa...DAR, Am facut un calcul pentru necasarul de curent si a iesit in mare cam asa:-LCD - 1.5mA max + 150mA max (backlight)-Releu - 16mA max-uC - 15mA max-TSOP17xx - 1mA max-ULN2004 - 1mA max-LED - 20mA max-PGA2310 - 1.5mA max pe partea digitala Partea de alimentare analogica (+/-15V) pentru PGA2310 o dau din sursa generala a amplificatorului, si este nevoie de maxim 10mA (conform datasheet).Deci pentru controler este necesar un curent 214.5mAEu am un transformator chinezesc de 2x9V @ 200mA (amperi chinezesti :ras: ) din care am alimentat (decat pe o singura ramura de 9V) KITul de la danzup fara nicio problema. O sa incerc cu asta pentru ca desi cel mai mare consum il are LCDul, el nu sta aprins tot timpul...sta cateva secunde.
Link spre comentariu

Nu vreau sa ma bag ca si musca... dar in loc de 7815, 7915 mai bine foloseste LM317 si LM337. Cu citeva componente minore in plus vei avea 20dB mai putin zgomot.Aici schema cum se implemeteaza pentru zgomot cit mai redus: http://www.tnt-audio.com/clinica/regula ... se2_e.htmlPentru a calcula valorile rezistentelor de ajustare aici: http://diyaudioprojects.com/Technical/V ... Regulator/(Conform schemei de pe tnt-audio daca ai R20: 470 atunci R21 ar trebui sa fie 5K1 pentru 14.8V, deci OK)Capacitoare cu impedanta ultra joasa posibil sa gasesti de vinzare in Bazar la cineva...Zsolt

va salut !Pana la urma, condensatorul C11 din schema indicata de dvs. trebuie sa fie de 47uF ?

Would there still be noise peaking? Out again with the 220uF C, and in with the dreaded 4.7uF ZA. The result? See above: the peaking is all but gone, and moved up in frequency to beyond 20kHz. As an aside, our 317 now behaves almost the same as the 337.

Link spre comentariu

va salut !Pana la urma, condensatorul C11 din schema indicata de dvs. trebuie sa fie de 47uF ?

Would there still be noise peaking? Out again with the 220uF C, and in with the dreaded 4.7uF ZA. The result? See above: the peaking is all but gone, and moved up in frequency to beyond 20kHz. As an aside, our 317 now behaves almost the same as the 337.

Ideea e sa folosesti atit pentru C9 cit si pentru C11 un condensator cu ESR mic (Oscon SP/SA, Rubycon ZA/ZL, Panasonic FC/FM). Ca si valoare, conform celor de pe tnt-audio, C11 ar trebui sa fie de 4.7uF (cu ESR ultra mic!!!) sau ceva mai mare pina la 220uF cu ESR mic/normal.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am si eu un TDA7433 dintr-un rcd auto m-ati putea ajuta sa il comand cu un ATMEGA ? Probabil ceva asemanator cu TDA 8421 cu hex-ul diferit.

Arata ca ai intreprins ceva, si s-o oferii cineva sa te ajute, in caz ca apare o problema deosebita!Cred ca gasesti pe topicul asta cam toate informatiile posibile ca sa te ajuti si singur.Vremurile cand se ofereau microcontrollere programate de-a "gata' cred ca au trecut !
Link spre comentariu
Vizitator MISU ATU

Ok am inteles mesajul ,de proiectare si realizare nuse pune problema,cu programarea stau prost,nu stiu si nu am cu ce..Cu scuzele de rigoare daca am suparat pe cineva..

Link spre comentariu

Ok am inteles mesajul ,de proiectare si realizare nuse pune problema,cu programarea stau prost,nu stiu si nu am cu ce..

Cu scuzele de rigoare daca am suparat pe cineva..

Nu ai suparat pe nimeni , dar nu mai am asa mult timp liber ca acum 4 ...3 ani sau chiar 2 ani , in masura in care o sa se iveasca ceva timp liber am sa ma uit la datasheetul integratului si poate am sa postez un program scris pentru el .

Mai departe va trebui sa te descurci singur .

Link spre comentariu

Mai am si eu o nedumerire...Am programat ATMEGA8515 cu osc int. 8MHz, encoderului i-am pus condensatorii pe el (el fiind tras cu fire de pe placa), iar rezistentele de 10k spre Vcc de la encoder le-am pus pe placa.problema e ca pierde pasi, daca il rotesc prea repede spre stanga incepe sa imi adune pasi (ca si cum s-ar duce spre dreapta), iar de ex. pentru a reduce volumul trebuie sa misc foarte incet encoderul.Din ce poate fi problema ?LATER : Ori la stanga ori la dreapta, dau odata si face un pas (sa zic 22), inca o data si nu face nimic, a treia oara trece mai sus (adica la 24).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări