Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator

danzup

Postări Recomandate

Programatorul l-am incercat cind am programat montajul cu Atmega8515 cu control volum cu ALPS si a mers. Din pacate nu mai tin minte ce setari am facut in BIOS atunci (prin 2008)Controlerul din group-buy a fost pre-programat de tine si daca tin bine minte conectorul ISP6 era montat cind am primit placa impreuna cu minimul de componente necesare pt a putea fi programat. De aceea tind sa cred ca partea asta e OK, dar mai verific cind ajung acasa.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cam asa arata versiunea mea:

Posted Image

Daca functioneaza link-ul, mai pun ceva poze.

Inca nu e un adevarat highend, dar deocamdata sunt bucuros ca am reusit sa-l strangem intr-o cutie....

Posted Image

Imagine spate cu capac: cele doua iesiri din dreapta sunt pentru REC OUT, cu comutare separata, manual, independenta de comutarea din telecomanda; iesirile din stanga sunt prin transformator, pentru siguranta: preul este pentru un amplificator puternic, sensibil la componenta continua, nu sunt sigur ca va ramane asa, s-ar putea sa ramana doar cu condensatori.

Toate intrarile sunt balansate, intrarile 1 si 4 sunt tot cu transformator , celelalte( 2 si 3 ) sunt balansate normal.

Micul comutator din stanga este ground lift.

Posted Image

Vedere fata: butonul din stanga este pentru REC OUT, cu un indicator LED a sursei selectate, in rest este montajul cunoscut deja:

Posted Image

Link spre comentariu

Versiunea mea 80% terminat dar deja functional.Este atasat dupa un DAC NOS cu CS8414 + AD1865 (creatie proprie) si preamp similar JBoz. Radiatoarele sint pentru regulatoare tip Salas.Urmeaza sa adaug un buffer B1 dupa controler si deconectare traf DAC dupa 10minute daca nu este selectata intrerarea respectiva; a si desigur sa termin carcasa ca asa arata ca dracu.Carcasa e de la un pc Fujitsu; trebuie sa o vopsesc negru si sa adaug panourile frontal/spate din lemn de fag finisat. Sper sa iasa bine la sfirsit.

Link spre comentariu

Spune-mi ca sunt doar de proba firele alea torsadate spre/dinspre mufe.

Sunt ecranate, ba chiar dublu ecranate. :rade: Excelent realizat, componente una si una, carcasa decenta, poate trebuia totusi altceva in loc de lemn de fag pe laterale, dar fiecare cu gustul sau.
Link spre comentariu

Spune-mi ca sunt doar de proba firele alea torsadate spre/dinspre mufe.

Pina nu gasesc ceva mai bun ramin astea :da dar nu caut cu disperare:desi nu am masurat, montajul complet are zgomot de fond mai mic decit cd playerul Exposure 2010S cu care compar (Signal to Noise Ratio: >100dB, A weighted). Prin zgomot inteleg ca avind ampliful de 100W la maxim, daca pun urechile pe tweeterul boxelor, avind sensibilitate 91.5dB, abia aud un hisss foarte slab in liniste totala.... lemnul de fag pe laterale e doar un suport din interior pentru partea de deasupra a carcasei, nu se vede cind e totul montat. Oricum va trebui sa scot ~70euroi pentru o carcasa 2U de la modushop fiindca cea de acum nu e destul de rigida :(
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Are cineva vreo idee despre cum as putea sa pun orice varianta din controller-ul de aici pe un amplituner care are un potentiometru de volum glisant ?Daca avea potentiometru normal (rotativ) ii puteam pune lejer un encoder sau un potentiometru cu motor...dar asa e mai aiurea...O idee ar fi sa folosesc un fel de cremaliera....dar parca e prea mult de bricolat si nu stiu in ce masura o sa iasa ceva satisfacator macar...

Link spre comentariu

1. Vezi cum functioneaza un subler cu afisaj electronic. 2. E musai sa poti misca cursorul potentiometrmului de la un capat la celalalt? Daca ar sta, sa zicem, la mijlocul cursei si s-ar misca 2-3 mm stanga-dreapta atat cat sa dea impulsuri up-down?

Link spre comentariu

Daca ar sta, sa zicem, la mijlocul cursei si s-ar misca 2-3 mm stanga-dreapta atat cat sa dea impulsuri up-down?

Perfecta ideea ! Multumesc ! O sa caut un comutator cu 3 pozitii fara retinere (daca o exista)...Oricum potentiometrul existent e zgomotos. Trebuie doar sa vad cum stau cu spatiul din spatele potentiometrului.Multumesc!
Link spre comentariu

Mai am o problema...

Am ciobanit un Kenwood KA-660 care avea comutatoarele din selector varza toate si foarte ciudate...cu scopul de a pune in el un controler a la danzup.

Am optat pentru varianta cu PGA2310 iar integratul respectiv se alimenteaza dla +/- 15V.

Transformatorul din amplificator are secundar unic de 2x37Vac si de aici alimenteaza si finalul audio, si circuitele auxiliare.

Credeti ca ar fi OK daca dupa Q32 si Q33 as pune un 7815 si un 7915 pentru a-mi scoate tensiunile utile ? Problema e ca nu prea am loc in "cotet" pentru inca unu'-doua trafulete + stabilizatoarele aferente.

radu

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări