Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator

danzup

Postări Recomandate

De asemenea pentru scanarea telecomenzilor puteti folosi programul urmator , este scris pentru un atmega16 dar poate fi usor modificat pentru orice atmel , numai lcd si senzorul IR trebuie conectat ca in soft .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

M-am jucat putin cu softul tau danzup si lam personalizat putin. Sperca nu te superi. Am incercat sa fac trecerea de la 8515 la 88. Poti sa imi spui dak am facuto corect.Thx:d.

Link spre comentariu

M-am jucat putin cu softul tau danzup si lam personalizat putin. Sperca nu te superi. Am incercat sa fac trecerea de la 8515 la 88. Poti sa imi spui dak am facuto corect.Thx:d.

Nici o suparare !Orice soft poate fi modificat de catre doritori cata vreme pastreaza notita cu autorul si adauga : modificat de XYZ ....!Ai uitat sa atasezi softul asa ca nu am la ce sa ma uit .
Link spre comentariu

Sorry :) . Acum l-am arhivat. Se pare ca nu accepta extensia bas si mam grabit cand am postat.

pe aici pe topic este o versiune cu atmega 8+tda modificata si imi este functionala si la mine.Mi se pare ca la craciun va fi un an de cind o am.
Link spre comentariu

Farmtech de pe diy audio a adaugat la softul meu posibilitatea de VU-metru si a rescris libraria RC5 din Bascom folosita de mine (se foloseste timer 0 in loc de getRC5 () ), postez codul si schema aici dar pentru mai multe amanunte vedeti pe diy-audio la adresa :

http://www.diyaudio.com/forums/analog-l ... ns-31.html

Si aici un video cu software-le meu modificat de farmtech in actiune :

http://home1.stofanet.dk/farmtech/Forum ... 20CH01.wmv

Link spre comentariu
Vizitator andreflo

Salut ,1. Varianta de preamplificator realizata cu atmega8515 si tda7318 se poate modifica pentru un tea 6320.2. Schema cu attiny2313 se poate modifica in sensul ca as dori trei potentiometre cu motor (fara selectie pentru intrari ) . Se gasesc acest tip de potentiometre ? Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Salut ,1. Varianta de preamplificator realizata cu atmega8515 si tda7318 se poate modifica pentru un tea 6320.2. Schema cu attiny2313 se poate modifica in sensul ca as dori trei potentiometre cu motor (fara selectie pentru intrari ) . Se gasesc acest tip de potentiometre ? Multumesc anticipat.

Ambele se pot realiza .Deocamdata nu am timpul necesar sa scriu programul .In viitor poate voi realiza si ce tit doresti tu .Cat priveste potentiometrele cu motor se gasesc daca ai vointa, eu am cumparat in general SH de pe elforum de la rubrica vanzari .
Link spre comentariu

Salut!Se poate utiliza codul celor de la Farmtech cu circuitul de controler sursa/volum din Group Buy?Mersi!

In curand va aparea si aceasta versiune a lui Farmtech pentru controlerul de la group buy , tot asa doar bin/hex !E in teste deocamdata .
Link spre comentariu

Fisierele promise si schimbarile care apar in firmware :Ir Volume Control Ver.1.6© Danzup(farmtech Special) R / 2r -shunt Lcd VersionFor Preamp Solid State Or Tube With Warm Up Tube TimerThis Is A Edit Version Of Danzup´s Soft / Hardware Post #4 Atmega16'R/R2 or Shunt With Lcd ************* REMEMBER JUMPER SETTINGSNote !! To Use This You Have To Build A Half -wave Rectifier See SchematicMy Change :Added Backlight Control Auto Or Allways On(auto = Off After Ca 10 Sec)Added Learn New Rc5 Remote : You Need A Rc5 Remote With Min 10 ButtonsAdded Edit Input Select Text Via Lcd & RemoteAdded New Rc5 Decoder(dont Use Bascom Getrc5)Added Vu Level Meter On Lcd See * Schematic About Hafe -wave For Adc6 / Adc7 PinsAdded Edit Vu Level In Menu 1 -35 Default Is 10Added Total New Lcd Design For Level Meter / Input / Volume / Volume BarAdded Save Settings To Eeprom On Power OffAdded Soft Volume On Power On / Off & Mute Volume Rissing / Falling SlowlyAdded Select For Tube Or Solid State In Menu Tube Yes / On'*** not free yet but did change encoder to 1 with push button I use this as menu button' and added power off in menu ,and power on if the new "menu" button is pressed when its OFF' Now only 1 encoder on front NO buttons cool... still testing this setupMenu :Allways Return To Volume Control Via Encoder On Exit(auto Exit Menu After About 10 Sec)Volume : Turn Encoder Left / Right To Adjuse VolumeInput : Turn Encoder Left / Right To Select What Input You Like To Use(cd , Tuner , Dvd Or Aux)Light : Turn Encoder Left / Right To Select Auto Or OnNew Rc5 : Just Turn Encoder To Enter The Setup Via Lcd(11 Step To Add New Rc5 Remote)Edit Text : Just Turn Encoder To Enter Change Input Select Text And Use Remote Via Lcd To Change ItVu Level : Turn Encoder Left / Right To Adjuse Level Of Input 10 - 35 Default Is 20Tube : Select Yes / No Via Encoder Yes = Warm Up Tube 60 Sec No = Solid State No Warm Up NeededLight :Backlight On Lcd Auto Or OnMenu / Light Turn Encoder Left / Right To Select Auto(off After 10 Sec) Or On(allways On)New Rc5 Remote :Menu / Select New Rc5 And Turn EncoderNow You Will Be Ask To Push A ButtonIf Your Remote Is A Rc5 It Will Continue The Setup Else Push Menu To Exit(not A Rc5 Remote)You Need A Remote With Min 10 Buttons To Setup The ControllerPower On / Off , Ch + , Ch - , Vol + , Vol - , Mute , And 4 Buttons For Direct Select InputWhen Done It Store The New Remote In Eeprom And Use This Rc5 SetupIts A Good Idea To Do It Even If Your Remote Vorks Fine Then Its Setup In Eeprom !Edit Input Text :Menu / Edit Text And Turn Encoder(you Need The Remote To Do The Rest)Lcd Will Now Show The Input Text For Input 1 On Line 1 Line 2 Show A Letter(a)Use Vol - To Select The Input Text You Like To Edit(show On Line 1)To Edit The Text Do This :Use Ch + To Scroll Letter Up / Ch - Is DownWhen You Have The Letter You Like To Use Press Vol+Now It Show The New Letter On Line 2 You Have Letter & The Next LetterUse Ch + Ch - To Select Next Letter And Push Vol + Ect Untill You Have The Text You Like To Use Max 7 CharsPress Mute To Store The Text For Input In Eeprom(if You Have Used All 7 Chars It Auto Save The Text Use Vol - To Select New Text To Edit Or)If You Like To Edit Other Input Text Use Vol - To Select The Input Text And Do The Steps Again(ch + Ch - Mute)If You Are Done Edit Text Press Power On / Off On Remote(exit Edit And Return To Normal)Menu / Vu Level Turn Encoder Left / Right To Adjuse Level On LcdThis Is A Level Change Of The Output To Lcd Meter You Have 6 Bars On Lcd For Vu MeterIf Your Input Is To High They Dont Show Muts Just On All TimeTry To Decrese The Level So Max Input Light Up The 6´th Bar With 5 ||||| Bar SignsEvery Bar Is Spit Up In 5 Bars Signs |If You Dont Know How To Do This Dont Do It !!!!!!!!!!How To Connect The Half -wave Rectifier To Atmega16 :On The Controller Board You Have Pin30 / 31 For Led DisplayM16 Adc6 Adc7 Pins(if You Build Your Own Then You Know Where Adc6 / 7 Is)You Need To Connect This To Pins To Half -wave Rectifier Adc6 And Adc7 And Connect Gnd To Gnd On BoardIt Can Use The + 5volt & Gnd From BoardThe L / R & Gnd Input On Half -wave Rectifier Cant Be Connectet To Direct OutputHope You Report Any Errors Or Change You Like To Have , And I´ll Try To Make Them

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ieri am incercat sa programez montajul din group-buy cu softul farmtech dar nu am reusit.Folosesc un programator mentionat de danzup undeva la inceputul threadului cu (vesi atasat). Programatorul functioneaza fiindca l-am folosit la un alt montaj cu Atmega8515, dar de atunci posibil sa fi schimbat setari in bios.Am adaugat la montaj un ISP de 6 pini si am verificat ca fiecare legatura sa corespunda cu ISP6 pini a montajului din group-buy, sau nu faca scurt pe undeva si programatorul sa fie alimentat. Cu controlerul nealimentat am observat ca MOSI e conectat la GND, dar probabil asa trebuie sa fie.Conectez programatorul la montaj si la portul paralel dupa care alimentez. In Bascom-AVR am setat STK200/STK300 Programmer si LPT-address 378 (ca si in bios).Mai departe: File-New si Program Send to Chip - la faza asta mi se reseteaza montajul si se reseteaza ori de cite ori dau click pe auto-detect chip sau pe Lock and Fuse Bits.Ce sa incerc/verific mai departe?Zsolt

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări