Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator

danzup

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...

pentru scormoneldaca chiar doresti sa sti mai multe , incerca sa faci o versiune din acest topic si ai sa te convingi singur :nas: si eu am incercat si mi-am dus la sfirsit o versiune , si sunt foarte multumit

Link spre comentariu

Proiectul pare foarte interesant. Nu am parcurs toate cele 41 de pagini dar m-ar interesa daca a facut cineva o masuratoare de distorsiuni armonice si ce a iesit.

Pentru preamplificatorul pasiv ce distorsiuni introduc niste rezistente Vishay folosite la proiectul r/2r sau shunt ?????Atat este in calea semnalului 1 Rezistenta .Si alte rezistente fata de masa in cazul shuntului .Cat priveste PGA2310 scrie clar parametrii in datasheetul circuitului care se gaseste usor cu google sau pe site-ul lui TI .Dar avand in vedere ca se folosesc ( circuitul PGA 2310 ) in amplificatoare de 10000 ....20000euro cred ca tu sigur nu poti masura parametrii nici macar zgomot de fond sau raportul semnal/zgomot sau THD sau altceva.La fel nu cred ca poti masura parametrii potentiometrului cu motor alps , folosit in cazul proiectului respectiv.In alta ordine de idei toate celelalte CI logice seria 4000 sau TDA sau TCA sunt adevarate pocnitori pentru pioneri si incepatori sau nestiutori !---------------------------------------------------------------------------------------------------------------http://www.diyaudio.com/forums/analog-l ... tions.html
Link spre comentariu

Am si eu o problema... Folosesc controlerul alimentat dintr-un traf ordinar chinezesc comandat de comutatorul general al amplificatorului.Ideea este urmatoarea : chiar daca controlerul este inchis sau deschis (amplificatorul deschis) si folosesc telecomanda de la tv de ex., in boxe se aude de fiecare data cand apas pe telecomanda un tres scurt de impulsuri . Telecomanda de la controller merge foarte bine indiferent de pozita in care o tin, deci si ea este buna, dar si senzorul are o sensibilitate mare.Aveti vre-o idee?

Link spre comentariu

Am si eu o problema... Folosesc controlerul alimentat dintr-un traf ordinar chinezesc comandat de comutatorul general al amplificatorului.Ideea este urmatoarea : chiar daca controlerul este inchis sau deschis (amplificatorul deschis) si folosesc telecomanda de la tv de ex., in boxe se aude de fiecare data cand apas pe telecomanda un tres scurt de impulsuri . Telecomanda de la controller merge foarte bine indiferent de pozita in care o tin, deci si ea este buna, dar si senzorul are o sensibilitate mare.Aveti vre-o idee?

Controler inchis (?) adica nealimentat sau in power off ?Masa alimentarii microcontrolerului este legata la masa in stea a amplificatorului ?
Link spre comentariu

Va salut !Controler inchis adica in stand-by.Masele nu sunt comune. Poate sa ia masa din masa de pe partea audio.

Ai o problema cu masa !Am dat exemple in thread cum trebuie facute legaturile la masa .
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ofer un router WiFi profesional - Topex cu placa Deluxe sau Premium fara WiFi - celui care prezinta o documentatie completa la volume-controller-ul lui danzup.

Documentatia trebuie sa includa:

1. schema

2. descriere functionare shunt/r2r si avantaje/dezavantaje

3. descriere functionare schema + sursa cod

4. prezentare pcb cu amplasarea componentelor

5. prezentare pas cu pas cu montarea componentelor

6. prezentarea optiunilor , facilitatilor si modul de implementare

Cat mai multe desene si poze.

Sursa de informatie:

danzup in persoana

viewtopic.php?f=35&t=29786

viewtopic.php?f=180&t=41839

http://vicol-audio.ro

Tibi

Link spre comentariu

Nu mă interesează routerul, dar vă pot da o mînă de ajutor, dacă aveţi nevoie, chiar şi pentru un produs comercial. Îmi place cînd văd lucruri bine făcute.

Link spre comentariu

Nu mă interesează routerul, dar vă pot da o mînă de ajutor, dacă aveţi nevoie, chiar şi pentru un produs comercial. Îmi place cînd văd lucruri bine făcute.

Multumesc ratza,Am sa-l rog pe Dan Zup sa ia legatura cu tine.Tibi
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Are idee cineva cum si daca se poate face chestia asta? e cu PIC16F877 si TDA7318 Ș

Gedd ai citit threadul asta ?Daca da iti poti raspunde singur la intrebare !OK ?
Link spre comentariu

nu trebuie sa fii rautacios....am intrebat doar..poate dau idei altcuiva..era legat tot de control electronic al surselor...dar am vazut ca e la moda sa se dea la cap...ce crima am facut ca am intrebat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări