danzup Postat Iunie 1, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2008 @vzsolt : da , sigur merge daca are codare rc5 . Daca vrei ne intalnim intr-o zi , vedem codurile de la telecomada ta si-ti fac toate modificarile pentru telcomanda ta gratuit (inclusiv programarea unui atmega ). Daca nu poti si ai un atmega8515 zi-mi si pun aici un mic programel cu care vezi pe LCD codurile care le emite telecomanda ta . Si apoi iti arat unde sa modifici codul ca sa inserezi comenzile de la telecomanda ta . Te ajut fara nici o problema numai sa vrei . @cata2003 : e ok LCD ala ! merge fara nici o modificare . uite pdf-ul : http://home.comet.bg/datasheets/LCD/OD- ... B6WTDW.pdf observi ca are aceleasi semnale : Gnd ,+5Vcc, Contrast , RS,WR,E, D0 ... D7 , Backlight+ si Backlight- Link spre comentariu
vzsolt Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 Pentru comanda releelor s-ar putea folosi ULN2803 (8 x peripherial driver array) si astfel am scapa de toata partea de comanda a releelor, inclusiv diodele de peste relee. Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 1, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2008 BC uri , rezistente si diode aveam in casa .ULN nu stiu cat costa : dar daca e ieftin sigur ca facem si cu driverul respectiv . Link spre comentariu
vzsolt Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 @danzup Si apoi iti arat unde sa modifici codul ca sa inserezi comenzile de la telecomanda ta .Dar te ajut fara nici o problema numai sa vrei .Mersi, voi avea nevoie de ajutor daca ajung sa-l fac.ULN nu stiu cat costa : dar daca e ieftin sigur ca facem si cu driverul respectiv .Costa in jur de 3RON, deci cred ca merita Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 1, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2008 @vzsolt : Acum am vazut ca esti din Cluj-Napoca ! Trebuie sa-ti faci schema cu atmega 8515 si apoi incarca prima data programul atasat . Dupa aceea apesi tastele de pe telecomanda si-ti notezi comanda care e afisata in zecimal pentru fiecare tasta pe LCD command ( afiseaza "com=.... " ) . Apoi in cod aici : "Select Case Command '---- this codes are for my remote , change code to your suit ! ---------------- Case 32 : Call Shiftlf 'remote command code for CH up Case 33 : Call Shiftrt 'remote command code for CH down Case 16 : Call Volup 'remote command code for Vol + Case 17 : Call Voldn 'remote command code for Vol - Case 13 : Call Mute 'remote command code for Mute Case 12 : Call Pwr_onof 'remote command code for On/Off End Select" in loc de 32 codul tau pentru Ch up ( adica S+) si asa mai departe...pana introduci toate butoanele telecomenzii . Iar aici : " If Address = 8 Then 'clear the toggle bit 'the toggle bit toggles on each new received command 'toggle bit is bit 7. Extended RC5 bit is in bit 6 Command = Command And &B01111111 End If " in loc de 8 addres care afiseaza LCD-ul ( afiseaza "adr=..." ) . Apoi compilezi si programezi cu Bascom free si gata ! Link spre comentariu
vzsolt Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 Mersi de raspunsul rapid! Din pacate incercarea nu va fi asa rapida :| dar ma stradui ;)Nu am programat uControlere din faculta... si atunci PIC-uri, pe board-urile din laborator, de atunci nu am tangenta numai cu limbaje garbage collected, in cel mai rau/fericit caz c++.Deci intrebare de incepator:- unde se leaga conectorul ISP din schema? - am nevoie de un board separat cu care sa programez acest atmega 8515?M-am gindit sa astept cablajul pe care-l proiecteaza Alex si sa ma bag la un group buy, dar daca se programeaza simplu acest atmega atunci il voi incerca pe cablaj de proba. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 OK,e bun, am vazut ca are mai multe tipuri de iluminare, adica galben, alb si mai era ceva, se poate programa sa pot schimba culoarea??? (deja cer cam multe) :rolleyes: Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 1, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2008 Mersi de raspunsul rapid! Din pacate incercarea nu va fi asa rapida :| dar ma stradui ;)Nu am programat uControlere din faculta... si atunci PIC-uri, pe board-urile din laborator, de atunci nu am tangenta numai cu limbaje garbage collected, in cel mai rau/fericit caz c++.Deci intrebare de incepator:- unde se leaga conectorul ISP din schema? - am nevoie de un board separat cu care sa programez acest atmega 8515?M-am gindit sa astept cablajul pe care-l proiecteaza Alex si sa ma bag la un group buy, dar daca se programeaza simplu acest atmega atunci il voi incerca pe cablaj de proba.Programatorul este asta :http://www.qsl.net/zl1bpu/MICRO/ENV/AVRprog.giflegat la PC pe portul paralel si in partea cealalata se leaga la conectorul ISP de pe placa pe care ai facut-o .Atmelul fiind un UC profesional nu trebui sa-ti faci placa speciala .Faci placa in care vrei sa il folosesti sau chiar pe placa de test si apoi il programezi direct acolo .In bascom trebuie sa selectezi la Options -->Programmer -->STK200/STK300 port paralel .Uite un atmel8515 si programatorul din link intr-o cutie de la analog device :http://i26.tinypic.com/2jb319x.jpgsi un cablaj bun la toate :http://i26.tinypic.com/2rzf2gy.jpg Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 1, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2008 OK,e bun, am vazut ca are mai multe tipuri de iluminare, adica galben, alb si mai era ceva, se poate programa sa pot schimba culoarea??? (deja cer cam multe) :rolleyes:Iluminarea este una singura pentru un LCD . Cand il cumperi spui ce culoare vrei sau daca sa fie revers sau normal sau ce vrei ! Ai inteles ? Nu poate fi schimbata decat inlocuind backilght-ul sau daca din fabricatie ar avea backlight rgb ... Link spre comentariu
vzsolt Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 Pentru varianta cu potmetru Alps, daca modifici manual potmetrul atunci volumul de pe afisaj nu va corespunde cu pozitia reala, deci cred ca nu ar trebui afisat. Oricum, din moment ce ai un buton mare de aluminiu nu cred ca e necesar sa vezi atenuarea si pe lcd :)Pentru a afisa corect volumul s-ar putea atasa un encoder rotativ la bara potentiometrului si citi valoarea acestuia pentru a afla pozitia exacta. Dar cred ca e prea complicat :rolleyes: Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 Pentru prima varianta , cu Atmega8 , se poate face muting ? Link spre comentariu
alex mm Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 ...Vad ,ca sunt destui care se intereseaza, de proiectul acesta , asa ca va arat ultimele ajustari la cele doua cablaje :tonqe: http://i30.tinypic.com/2ijk8c1.jpg selectorul care are inclus si c-da on/off retea la transformatorul amplifului final .A doua poza e pt. front panel :yawinkle: http://i32.tinypic.com/1qivz7.jpg aici din pacate a trebuit sa fac un strap grosolan sub cablaj :smt009 iar in rest cred ca e bine . Placa "front panel" se alimenteaza cu 9V ca direct dintr-un trafo pt. "stand by " de aici rezultand 12 V pt. comanda releelor si 5Vcc pt. microcontroler .Legatura dintre placi cablu panglica cu 10 fire. Mai vin 2 fire la motor , si partea de semnal audio de pe selectie la potentziometru Alps de acolo la iesire . :rolleyes: Astept comentarii , pe ce am facut pana acuma ..... :smt003 numai bine alex mm Link spre comentariu
CATA2003 Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 Se poate programa un atml sa afiseze grafi un semnal......mai exact sa fie un vu-metru ,dar cu lcd mai mare?? Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 2, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2008 Pentru varianta cu potmetru Alps, daca modifici manual potmetrul atunci volumul de pe afisaj nu va corespunde cu pozitia reala, deci cred ca nu ar trebui afisat. Oricum, din moment ce ai un buton mare de aluminiu nu cred ca e necesar sa vezi atenuarea si pe lcd Pentru a afisa corect volumul s-ar putea atasa un encoder rotativ la bara potentiometrului si citi valoarea acestuia pentru a afla pozitia exacta. Dar cred ca e prea complicat :rolleyes: Pai pentru alps nu afisez volumul de nici un fel !!!Numai cand dai din telecomanda afisez : "volume up !!! " sau "volume down !!! " pentru ca nu stiu unde e potentiometrul la un moment dat !!!! Dar pentru cei care vor sa renunte la LCD se poate face ceva numai cu LED-uri care sa arate ce input a fost selectat . Encoderul obisnuit nu da pozitia (nici macar nu are capat de cursa , el invartindu-se in ambele sensuri la infinit ) , ar trebui un encoder mai special : encoder de pozitie care are o cursa limitata ca si un potentiometru si da cod BCD in functie de pozitie !!! Sau pot folosi un potentiometru obisnuit si citesc poziti cu adc-ul din atmel , o solutie extrem de simpla dar care iarasi nu-mi ofera sincronizarea potentiometrului cu comenzile din telecomanda . Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 2, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2008 Se poate programa un atml sa afiseze grafi un semnal......mai exact sa fie un vu-metru ,dar cu lcd mai mare??Da sunt vreo trei variante de vu-metru cu atmel din care una chiar in bascom free ca exemplu !!!!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum