danzup Postat Mai 29, 2008 Autor Partajează Postat Mai 29, 2008 Control backlight : si cele 2 variante de cod. I-am pus si un cond de 330uF ca sa dea o senzatie interesanta de fade in la aprindere si fade out la stingere . Cui nu-i place il scoate ! Link spre comentariu
danzup Postat Mai 30, 2008 Autor Partajează Postat Mai 30, 2008 Controlerul cu Atmega8515 pentru potentiometru Alps cu backlight adaugat : Link spre comentariu
danzup Postat Mai 30, 2008 Autor Partajează Postat Mai 30, 2008 Si schema de pe prima pagina adaugat backlight control : Atmega8 + r/2r volume attenuator Link spre comentariu
danzup Postat Mai 31, 2008 Autor Partajează Postat Mai 31, 2008 Intrebare : vreti sa adaugam un releu de "mute" (care sa puna la masa cursorul potentiometrului ) pentru varianta cu potentiometru alps si un buton "mute" pe panoul frontal (bineinteles respectiv din telecomanda ) ? Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Mai 31, 2008 Partajează Postat Mai 31, 2008 Vin sieu cu o intrebare: puteti adauga o interfata pentru encoder rotativ si o functie on/off pentru amplificator?P.S. Si eu sunt interesat de cablaje industriale pentru acest proiect :smt001 Link spre comentariu
danzup Postat Mai 31, 2008 Autor Partajează Postat Mai 31, 2008 Functia on/off este implemetata pentru amplificator ! In scheme acel releu comanda traful de alimentare a amplificatorului final ! Microcontrolerul este alimentat tot timpul printr-un traf mai mic separat cu 5 Volti pentru mc si 12 v pentru relee ( sau 24 sau la cat se alimenteaza releele ) iar cand primeste comanda de off : uc stinge lcd-ul (inclusiv backlight ), decupleaza sursa de la intrarea selectata , opreste butoanele in afara de butonul on/off si opreste transformatorul amplificatorului de putere , el asteptand apoi numai o comanda de on din telecomanda sau din panoul frontal. Este exact functionarea normala a oricarui aparat cu stand-by , in care exista o sursa separata pentru alimentarea de stand by , de fapt numai microcontrolerul nu se opreste niciodata pentru ca trebui sa fie atent la comenzi din telecomanda sau buton de on/off .Este foarte usor de adaugat orice encoder : problema este ca eu nu am vazut nici unul de vanzare in romania ... dar daca ai pdf-ul pot sa-ti modific softul pentru el . Link spre comentariu
alex mm Postat Mai 31, 2008 Partajează Postat Mai 31, 2008 am inceput azi dimineatza ,si cu mici intreruperi, am reusit sa termin ,front panel-ul :tonqe: , mai este de lucru destul , dar sper ca o sa reusesc ,si maine un pic sa mai progresez . Astept sugestii pt corectarea acestui cablaj :yawinkle: http://i27.tinypic.com/2ijrfxh.jpg :smt006 alex mm. ...gata somn ! :smt015 si maine e o zi ! Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 1, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2008 Da e bine , dar alimentarea LCD-ului nu este conectata ( pinii : 1 la gnd si 2 la +5V , iar la pinul 3 ar trebui pus o rez fata de masa = unele lcd merg pe contrast maxim adica cu 3 la masa bine , altele au nevoie de 100ohmi pentru ca pe contrast maxim arata si niste mizerii ... altele vor un 10 k semireglabil intre +5V si gnd si cursorul legat la pinul 3 si reglaj ) . Pai mai trebuie sa vedem unde putem realiza cablajele.. Stiti o firma care ar face cateva bucati , acceptabil ? Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 1, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2008 V-am pregatit o surpriza : o noua versiune de soft pentru controlerul cu pot alps si atmega8515 . Cand apasati butonul de mute de pe telecomanda afiseaza "MUTE !!" si deconecteaza sursa audio selectata la momentul respectiv . Mai apasati odata mute pe telecomanda si totul revine la normal . De asemena am modificat cateva intarzieri in diferite rutine si in afisaj . Ca urmare versiunea este 1.2.b . Am adaugat acesta facilitate si pentru varianta cu atmega 8 si attenuator r/2r . Nu am atasat codul pt. varianta cu atmega 8 si attenuator r/2r. Daca cineva il vrea : "cere si ti se va da "... :smt003 Link spre comentariu
Haralambie Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 Felicitari.M-ar interesa si pe mine o varianta cat mai profi.Asteptam deznodamantul. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 www.pcboards.ro astia fac cablaje profesionale , mie pentru 100 cablaje 120x50 mi-au cerut 5,5 milioane, numai ca nu am mai continuat comanda....pretul e foarte bun zic eu...acuma nu stiu calitatea.....oricum la 55 de mii pe cablajsigur iasa mult mai bine decat am face noi cu 20 de lei.... Am si eu o intrebare, nu putem folosi alt display ,ceva cu leduri sau cu o "grafica" mai bunicica ,de exemplu sunt acele displayuri albastre cu iluminare proprie se vad foarte bine de la distanta..... Link spre comentariu
mosfet Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 ......... Stiti o firma care ar face cateva bucati , acceptabil ? Zilele astea ma duc sa iau cateva cablaje facute de un nene prin frezare, le face mai ieftin chiar decat se fac aici pe forum (10 roni/dm^2); daca ies ok, dau de stire. Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 1, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2008 http://www.pcboards.ro astia fac cablaje profesionale , mie pentru 100 cablaje 120x50 mi-au cerut 5,5 milioane, numai ca nu am mai continuat comanda....pretul e foarte bun zic eu...acuma nu stiu calitatea.....oricum la 55 de mii pe cablajsigur iasa mult mai bine decat am face noi cu 20 de lei....Am si eu o intrebare, nu putem folosi alt display ,ceva cu leduri sau cu o "grafica" mai bunicica ,de exemplu sunt acele displayuri albastre cu iluminare proprie se vad foarte bine de la distanta.....Se poate folosi orice afisaj ! ( adica nu e o problema atat timp cat avem pdf -ul lui ca sa vad despre ce e vorba si sa scriu codul pentru el )Ai un link sau un magazin sa vad despre ce e vorba ? E bine de notat asta cu pcboards daca nu gasim altceva .@mosfet : sigur sa ne dai de veste cum ies la calitate ! Link spre comentariu
vzsolt Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 @danzup Felicitari pentru realizarea de pina acuma! Mi-am cumparat si eu un potmetru ALPS cu motor si m-am gindit sa folosesc telecomanda cd player-ului care are functii si pentru selectie de canale, volum, mute etc. Cd playerul este un Exposure 2010S si telecomanda foloseseste protocolul RC5. Crezi ca se poate configura board-ul tau sa mearga cu telecomanda asta? Eram pe punctul sa cumpar varianta asta: http://www.voti.nl/ir-3/index_1.html, dar as fi mai fericit cu o varianta "Made in Romania" ;) Link spre comentariu
CATA2003 Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 l-am gasit la comet asta e: OD-AMC1602AR-B-B6WTDW 16x2 LCD STN Blue Negative 80x36x14mm white B/L LAT+CYR 8.689 euro ce zici e bun??? sunt si pe 16x4 ...le gasesti in catalog la pagina 70 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum