Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator

danzup

Postări Recomandate

O sa caut pe site, eventual dau un mail. In magazin prefer sa nu mai intru, pt ca nenea ala ma stie si e cam neserios; in plus mi se pare si cam scump, am luat de cateva ori niste piese de la el si le-am luat mai scump ca pe Maica Domnului.

Link spre comentariu

Va salut!danzup,m-ar interesa cand ai timp daca ai putea si scrii un soft si pentru acest circuit PT2314,selector 4intrari cu reglaj Volum,Balans,Treble,Bass,Loudness acest integrat am auzit la un amplificator hi-end si eram impresionat de calitate.Poti sa faci?Atasez si datasheetul circuitului.Merci. :aplauze

Link spre comentariu

Asta hi-end ? ( trecand pe langa faptul ca nici un hi-end nu are control de ton , circuitul asta e destinat domeniului auto )Asta e tda7318 copiat de chinezi , merge softul de tda7318 dupa ce m-am uitat in datasheet comenzile sunt identice cu tda7318 .Scrie in microcontroler softul de tda7318 si o sa vezi ca merge perfect .Atat ca circuitul asta are dezactivate iesirile de rear si o sa fac o varianta de soft fara partea de controlul de fader .Dar pentru teste poti incarca softul care e in threadul asta .

Link spre comentariu

Pai ai dreptate nu prea e hi-end am vazut int-o combina Denon si de aici am tras concluzia.O sa incerc cu varianta de soft pt.TDA.Inca o intrebare,am acest tip de display VFD(vezi datasheetul),trebuie modificat ceva sau merge direct in locul afisorului LCD?Ca scrie in datasheet ca e compatibil direct cu afisorul LCD dar si ca pini e compatibil sau trebuie adaptat ceva acolo?Merci mult.

Link spre comentariu

Afisajul pare sa fie ok , dar .... si aici e marele dar : nu scrie in data sheet ca merge in modul 4 biti cum folosesc eu . Se poate conecta eventual in modul 8 biti asa cum scrie in data sheet dar trebuie ca eu sa-ti modific schema si softul .Poti sa-l conectezi fara grija pentru teste , ca nu se arde nimic , numai ca daca nu stie sa mearga pe 4 biti nu o sa afiseze nimc ! Sa-mi spui dupa ce faci un test .Atentie softul pentru TDA 7318 si 7313 nu merg decat cu TDA conectat in circuit si alimentat pentru ca prin soft asteapta ACK de la TDA microcontrolerul si daca nu e prezent nu merge nici tastatura nici LCD-ul !

Link spre comentariu

Schema de atmega8515 si pga 2310 cu mufa de ISP varianta cu doar 5 pini ( nu e mufa standard stk500 ) conectata .Atentie : trebuie sa verificati cu programatorul vostru ca sa corespunda pinii ( MISO MOSI SCK si RESET ) !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ce consum de putere au releele, ATMEGA, PGA-ul si LCD-ul? Trebuie sa dau comanda de transformator si nu vreau sa exagerez cu dimensiunile.

Pentru toate versiunile ,eu am folosit de fiecare data traf de 500mA care este acoperitor .Asta este recomandarea mea .
Link spre comentariu
Vizitator alix87

sal ma urmarit topicul si o sa fac si eu schema cu TDA 7318poti posta si softul care trebuie pus in uC si as a vea o ointrebare senzorul de infrarosu...pt ce este se poate comanda si din telecomanda...imi puteti da cateva detaliidespre acesta Multumesc anticipat,

Link spre comentariu

sal ma urmarit topicul si o sa fac si eu schema cu TDA 7318poti posta si softul care trebuie pus in uC si as a vea o ointrebare senzorul de infrarosu...pt ce este se poate comanda si din telecomanda...imi puteti da cateva detaliidespre acesta Multumesc anticipat,

Pai daca citeai threadul de le inceput observai ca :-am postat nenumarate versiuni de soft pentru TDA7318viewtopic.php?f=35&t=29786&st=0&sk=t&sd=a&start=270viewtopic.php?f=35&t=29786&st=0&sk=t&sd=a&start=375-ca am implementat si partea de interfata cu telecomanda in soft-detaliile le vei citi in thread unde explic inclusiv comenzile de pe panoul frontal de la toate softurileCu placere !
Link spre comentariu

Daca tot e criza : am facut o varianta foarte ieftina de controler pentru potentiometrul cu motor Alps si selectie la 4 intrari audio .Afisarea selectiilor este pe baza de LED-uri .Microcontrolerul este Attiny2313 , cel mai ieftin microcontroler ( il gasiti la unele magazine si sub pretul de 6 lei ! ).Ledul de stand-by se comporta ca la orice aparat : cand e in power off este aprins iar in functionare este stins dar clipeste atunci cand apasati o tasta de pe telecomanda. Pentru cei care vor vand microcontrolere attiny gata programate .

Link spre comentariu

Danzup am o intrebare :Controlerul memoreaza ultima stare atunci cand pierde alimentarea?Adica daca trag aparatul complet din priza de ex revine la ultimele stari sau trebuie sa selectez iar intrarile de ex ?Ma refer la variantele cu PGA mai ales.Multumesc .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări