Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator

danzup

Postări Recomandate

PGA2310 pe amplificatorul Quasar Al lui Tibi se pare ca nu " furnizeaza " ceva corect , amestecand totul .Am pus pe seama lipsei unui buffer la iesirea din PGA sau pe o problema de adaptare de impedanta ,

Eu cred ca mai degraba PGA 2310 cere buffer pe intrare .Spun asta deoarece TI zice ca pga-ul are impendanta de intrare de 600ohmi !!!!!!!!!!!!!Culmea ca e la fel cu cea de iesire.(tot 600 de ohmi)Ori 600 de ohmi pe iesire e foarte bine oricum nu vad de ce as pune acolo bufer! Cred ca un buffer pe intrare rezolva totul.Sa fi avut macar un 10k pe intrare...............Pe 2009 vreau sa fac si eu acest volum dar cu 4 intrari stereo (si desigur cu bufferul acela) Toate cele bune.
A , nu ai citi in continuare ! Era de la alimentare ! Am postat dupa aceea si a postat si tibi dupa o noua auditie : cu noua alimentare a fost perfect ! Cauta in thread ....Nu are probleme cu impedanta : merge si fara buffer ! E foarte transparent , tine cont ca orice buffer inrautateste transparenta sunetului (cu mici exceptii : vezi bufferul facut de felix).
Link spre comentariu

Dupa auditia de la tvicol acasa de acum 2 saptamani , am hotarat ca trebuie imbunatatit mai ales pe partea de alimentare proiectul cu PGA2310, pentru ca nu s-a auzit prea bine dupa cum a punctat si tibi in reviewul lui anterior .

Pentru ca nu m-am lasat batut , PGA m-a rasplatit cu un sunet foarte bun .

In primul rand decuplari ca la carte electrolitic plus MKP in paralel , perle de ferita pe toate cel 3 alimentari si a rezultat un sunet foarte aproape de adevar !

Urmeaza o alimentare shunt paralel pentru +-15V condensatori Low Esr si PGA2310 a intrat in HI-END .

Pentru cei care inca nu si-au facut un control de volum/preamp cu PGA : merita sa-l faceti !

La o implementare corecta a alimentarii este perfect PGA2310 !

COndensatori BP si Black Gate plus filtraj cu ferite asta e secretul .

Concluzii rezultate in urma unei auditii ......... tot la tibi acasa .

asta era ce am spus la vremea respectiva !
Link spre comentariu

Am citit chiar tot :da Sincere felicitari ptr rezultat .Dar 600 de ohmi este o impendanta mult prea mica de intrare de aceea oricum as baga buffer .Nivelele de tensiune sunt destul de mari pe intrare iar national face circuite destul de bune ptr asta :-)Practic nu stiu ce bag la intrarea acestui selector si ce impendanta are sursa de semnal. Alimentarea ma asteptam oricum sa faca probleme ......nu sunt de acord nici macar cu asezarea Pga-ului pe aceiasi placa cu controlerul (partea digitala).Ca sa fiu sincer as dori sa bag pga-ul intr-o cutiuta metalica inchisa (ceva gen amplificator de antena)iar placuta de cablaj sa fie dublu cablaj cu o parte plan de masa

Link spre comentariu

Nu stiu de unde tragi concluzia ca impedanta de intrare ar fi 600 de ohm cand scrie clar in datasheet : "input resistance - 10 kohm " . Poate confunzi cu faptul ca pe undeva scrie ca impedanta de iesire a sursei de semnal ar trebui sa fie sub 600 ohm pentru distorsiuni minime . Conditie indeplinita din start in majoritatea cazurilor .

Link spre comentariu

Pai ar fi super bine sa fie 10k (apare ca atat ar avea de fapt divizorul rezistiv din pga).Oricum in pagina 7 din datasheet se specifica clar ca daca impendanta sursei va depasi 600 de ohmi distorsiunile vor creste .Pentru un cat mai bun rezultat ca sa zic asa audiofil as mai pune un releu suplimentar (o intrare suplimentara) care sare peste buffer (direct pe intrarea pga-ului) , sa zicem ceva de genul "direct control"Pana la urma nu cred ca sursele respecta toate ceea ce zici ......600 ohmi impendanta de iesire (nici macar 50% din ele ).Sincer chiar nu cred asta .mda ......pana la urma nu mai stiu nici eu care este impendanta astuia :nas:Fu..k ,nici macai nu baui nimic ca sa dau vina pe asta:-)

Link spre comentariu

Pai ar fi super bine sa fie 10k (apare ca atat ar avea de fapt divizorul rezistiv din pga).Oricum in pagina 7 din datasheet se specifica clar ca daca impendanta sursei va depasi 600 de ohmi distorsiunile vor creste .Pentru un cat mai bun rezultat ca sa zic asa audiofil as mai pune un releu suplimentar (o intrare suplimentara) care sare peste buffer (direct pe intrarea pga-ului) , sa zicem ceva de genul "direct control"Pana la urma nu cred ca sursele respecta toate ceea ce zici ......600 ohmi impendanta de iesire (nici macar 50% din ele ).Sincer chiar nu cred asta .mda ......pana la urma nu mai stiu nici eu care este impendanta astuia :nas:Fu..k ,nici macai nu baui nimic ca sa dau vina pe asta:-)

Dupa experiente practice iti pot garanta ca in general sursele audio (in majoritatea lor avand impedanta de iesire tipica de 1Kohm) nu au probleme cu PGA -ul si nici probleme de distorsiune !Dar e foarte adevarat ca in datasheet scrie ce au constatat proiectantii de la TI in timpul testelor de caracterizare a circuitului .....Pana la urma cata vreme sursa de semnal nu are o impedanta ridicola de mare la iesire e totul ok !
Link spre comentariu

Multe aparate au pe iesiri buffere ( CD-playere , tunere , etc ) , un buffer cu AO poate sa aiba si sub 1ohm impedanta de iesire . Oricum e o regula de bun simt universala ca raportul dintre impedanta de sarcina si impedanta de iesire sa fie cel putin 10 pentru distorsiuni mici . Asa sarcina are influenta neglijabila pentru circuitul la care este conectata . In cazul asta cu sarcina de 10Kohmi ( intrarea PGA ) impedanta de iesire a sursei ar trebui sa fie maxim 1Kohm , destul de aproape de 600 ohmi cum zice datasheetul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am reusit in seara asta sa termin cu partea de control. doua probleme mai am:1: nu functioneaza back-ligthu la display( in sensul ca 8515 nu da semnal la tranzistor)2: in probele de sunet la intrare bag 1,3V(masurati cu un multimetru cu ajutorul unui mp3 cu frecventa de 50Hz(test de bass)) iar iesire am doar 0,8V........... :jytuiyu ce pot sa fac sa maresc putin acest voltaj ca sa nu mai folosesc un preamp???? Pentru AV400 am nevoie de 1,2 V.....Cablul alcela albastru(utp) face legatura cu soft startul de la statie. Am pus ceva poze si astept note :)) :nebun:

Link spre comentariu

Felicitari !Nota 10 , Magna cum laude !---------------------------------------------------------------------------------Adevarat : am oprit pga-ul la -2 dB si am gresit in soft linia de backlight.Am corectat si atachez softul care rezolva cele 2 scapari .Acum pga va intra cu amplificarea pana la capat si v-a functiona perfect si backlight .

Link spre comentariu

am uitat sa te rog ceva: din cauza ca am display-ul de 16 caractere cand volumul sare peste 99 nu imi mai incape pe display... daca o sa ai timp si daca vrei poate modifici cumva scara aia sa mearga doar pana la 99( sau am mai vazut un soft in care scria "Attenuation xxx dB").Ms frumos. ma scuzi ca te innebunesc atata

Link spre comentariu

Danzup felicitari pentru proiect!!!!!In seara asta am reusit sa termin proiectul .... cu mici scapari: nu mai am mufe rca sa pun in spatele carcasei si imi mai trebuie un releu dar o sa il montej mai in colo M-am jucat putin cu 8515 si mi-am personalizat putin softul(cu speranta sa nu se supere danzup pe mine ca mi-am putin personalizat softul) am rezolvat cateva "bug-uri"..... Principala treaba era ca atunci cand intra in stand-by encoderul inca mai merge ,adica eu i-am scos Display Off si am lasat sa scrie doar STAND-BY si cand miscam de encoder disparea Stand-by si imi aparea volumul sau selctia de surse (depinde in ce stare lasasem butonul 2). Am reusit sa dezactivez encoderul si acuma in stand-by daca misc de el nu se mai intampla nimic. Si inca o problema cand schimb volumul sau sursele nu imi mai apare separat doar volumul sau doar sursele, apar amandoua optiunile. Volumul l-am modificat putin in sensul ca scrie doar Volume = ..... si l-am facut sa merga cu pasul de 5 (inainte era de 2).... In rest cam atat. Softul merge super la fel si sunetul. Am facut ieri o mica proba de sunet si in jurul valorii de 185 cred ca atinge calitatea maxima si de pe la 205 in sus distorsioneaza(cred ca intra pga-ul in amplificare). Oricum imi place la nebunie cum se aude, aceeasi calitate cu ce scoate sursa de semnal(laptop), fara nimic in plus sau in minus(cel putin pentru urechea mea)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări