Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator

danzup

Postări Recomandate

Mersi danzup! Ultima varianta postata merge excelent pentru varianta cu ALPS.Cine foloseste cu potmetru ALPS recomand sa foloseasca varianta lcd_m8515_v_1_5_ons. Potmetrul se misca lin si nu sacadat ca inainte.:aplauze

Link spre comentariu

se poate o recomandare de soft pentru pcb design? eu folosesc electronic workbench 9 dar nu prea le are cu autorouthing-ul. danzup tu ce folosesti ?

Eu le fac de mana oricat de complicat ar fi !Asa m-am obisnuit .. Dar mai folosesc din cand in cand Eagle pe linux care e destul de complet .
Link spre comentariu

Eu folosesc Altium Designer (Protel DXP) pentru pcb design. Este destul de complex, pentru 1-2 proiecte nu cred ca merita invatat. Are autorouting complex, desi eu am folosit doar partea manuala.Multi folosesc Sprint Layout care pare mult mai simplu, dar dupa cum poti vedea in cablajele facute de alex mm daca stii sa-l folosesti e destul.

Link spre comentariu

Domnilor, saptamana asta am muncit numai la proiectarea cablajelor. Rezultatele se pot vedea in urmatoarele imagini. Am incercat solutii cat mai elegante, insa nu am putut scoate definitiv strapurile. Mai am de lucru la sursa de alimentare, dar asta va mai dura, nu mai am timp deocamdata, sunt prins cu o gramada de chestii. Urmeaza apoi materializarea acestor desene in niste cablaje. Ideal ar fi sa le fac prin metoda foto pentru ca am trasee subtiri chiar si de 1 mm si ar fi pacat de atata munca ca in final sa nu iasa, dar nu am facut niciodata si nici nu am cu ce. Asa ca am sa ma rezum la PnP cu hartie foto (asta daca reusesc sa conving pe cineva sa-mi printeze pe hartie foto cu imprimanta laser pentru ca eu nu am).

Link spre comentariu

danzup am facut cablajele asa pe fuga cum am putut si eu ! poti sa tragi cu ochi putin peste ele knd ai timp sa imi spui parerea adica daca am vreo greseala mare sau ceva rau. la sursa si relee sunt 99.9% ca sunt bune( din pct de vedere electric,nu si aspect) dar cel cu atmelul...... cu linia aia de 5 v nu sunt prea sigur. adica legatura aia care vine la pinul 40 la atmel sa te uiti putin k acolo cred k am pus condensatorii aia dupa ce intra 5v in pin 40. plm...... astept un raspuns

Link spre comentariu

@Electron : Ok cablajele . Pe cand finalizarea proiectului ? O sa trebuiasaca sa folosesti mufa de 6 pini ISP si nu aia de 10pini ISP . Oricum cred ca tu iti faci interfata de programare cu semnalele cum vrei tu dupa cum apare in cablaj si nu cum e la STK500/STK200/STK300 .@mistretzul : Destul de bine . Chiar langa mufa U29 care alimenteaza 8515 cu +5 V pune un condensator de 100uF si unul de 100nF ca ai loc destul si poti pune in cablaj si o mufa ISP . Se conecteaza ca la celelalte scheme .. Pinul 16 de la atmega8515 nu duce nicaieri pe cablaj desi el ar trebui sa mearga la un tranzistor (R5 si T3) ! Rezistentele de 10K (R18, R19) fata de plus +5V de la encoder le-ai uitat : si sunt extrem de importante ca sa functioneze encoderul. La cupla U3 scoate si masa ca sa ai comanda ok mai departe pentru cele 2 tranzistoare T4 si T2.La alimentare cred ca esti constient ca ai gresit : partea de sursa negativa trebui sa aiba o sursa separata de circa12 ...15V alternativ cu puntea ei separata si condensatoare separate si circuitul de stabilizare separat ...!!!! Nu poti sa scoti minus din plus .... De fapt eu am facut asa : un traf de 12V din care fac 12V pentru relee si 5 v pentru atmega8515 si o alta sursa care scoate + -15 volti , sursa dubla separat pentru PGA2310 !!Am sa pun si schema sursei de alimentare ca sa se inteleaga . Pe placa cu PGA pui si condensatoarele de decuplare cat mai aproape de pinii PGA ului adica : C 18 si 13 !!! Si masa digitala unita cu masa analogica la PGA adica pinul 5 PGA unit cu pinul 15 si 10 chiar acolo cu un strap .

Link spre comentariu

1: am pus langa u29 cei 2 condensatori2:Pinul 16 mergea la mufa pentru relee (soft-start,boxe,stby)3:rezistentele de 10k de la encoder sunt acolo(probabi nu le-ai vazut U21,22 sunt chiar sub 8515)4:La cupla U3 nu cred k e necesar sa mai scot masa ca releele sunt pe aceeasi placa cu sursa,si au acolo gnd!5:Alimentarea am facut-o pe fuga si chiar nu stiu cum de am reusit sa "fac eu -15,gnd,+15 din sursa simpla" ,chiar acuma ma apuc de refacut schema la sursa.6:am pus condensatoarele pe placa cu pga chiar langa pga.7: masa sursei de +-15v o leg cu masa de la 5,12v chiar sub pga sau pot sa o leg pe placa de la sursa?(ca sunt cam multe si aglomerate sub pga-ul ala...... dar daca trebuie o sa o leg cu stap ca altfel nu vvreau sa mai stric pe acolo cablajul...

Link spre comentariu

1: am pus langa u29 cei 2 condensatori2:Pinul 16 mergea la mufa pentru relee (soft-start,boxe,stby)3:rezistentele de 10k de la encoder sunt acolo(probabi nu le-ai vazut U21,22 sunt chiar sub 8515)4:La cupla U3 nu cred k e necesar sa mai scot masa ca releele sunt pe aceeasi placa cu sursa,si au acolo gnd!5:Alimentarea am facut-o pe fuga si chiar nu stiu cum de am reusit sa "fac eu -15,gnd,+15 din sursa simpla" ,chiar acuma ma apuc de refacut schema la sursa.6:am pus condensatoarele pe placa cu pga chiar langa pga.7: masa sursei de +-15v o leg cu masa de la 5,12v chiar sub pga sau pot sa o leg pe placa de la sursa?(ca sunt cam multe si aglomerate sub pga-ul ala...... dar daca trebuie o sa o leg cu stap ca altfel nu vvreau sa mai stric pe acolo cablajul...

Acum arata mult mai bine !Da , poti sa faci un strap acolo la PGA. Nu recomanda sa unesti masa de la sursa +-15V cu masa de la sursa de 5V 12V in sursa !Pdf ul lui PGA recomanda ca sa fie facut punctul de contact la PGA.Poti daca vrei sa incerci si altfel : asa cum vrei tu , dar eu ti-am zis cum e recomandat.
Link spre comentariu

Am refacut putin cablajele: am facut sursa din nou, am unit masa la +,-15V cu mansa digitala chiar sub pga si cateva mici modificari.danzup pot sa ma apuc de transferat pe placa??? daca mai sunt greseli spune-mi ca sa stiu ce sa mai corectez inainte de a ma apuca!!!poze cu cablaje finale(sper sa fie finale):

Link spre comentariu

danzup ce parere ai de http://focus.ti.com/docs/prod/folders/p ... c6821.html am facut comanda de cateva din astea. Le putem folosi oare pt controlul turatiei si supravegherea temperaturii cu ajutorul lui atmega ?am mai facut comanda si de cateva din astea http://focus.ti.com/docs/prod/folders/print/tmp275.html poate le putem folosi si pe astea pe undeva.

Da sunt foarte bune ! Ma gandesc sa fac si eu rost de cateva !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări