Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator

danzup

Postări Recomandate

Il trecem si pe vzolt la cei care tocmai au terminat cu success montajul controler cu atmega8515 si potentiometru alps !

Asteptam poze !!!!!

Cine urmeaza ?......

Am terminat de facut variante ale softurilor din threadul asta cu panoul frontal cu encoder ED16111O sau ED16112O , Lcd RC2002A-C sau RC2002A-E ( 2x 20 cu backlight VERDE superb !!) si telecomenzi pe care le gasiti de cumparat aici :

viewtopic.php?f=59&t=32583

Schemele , softurile si mai multe info pe parcurs .

Link spre comentariu

Intr-adevar am terminat si eu controlerul pentru potmetru ALPS :yahoo: Danzup mi-a raspuns foarte repede si la subiect la intrebarile de incepator in microcontrolere, asa ca in 1-2 zile l-am avut functional.Mersi mult! :bere: :bere: :bere:O poza in teste in atasament...

Link spre comentariu

Dupa lupte seculare ce au durat 3 luni,am reusit si eu sa-mi termin cele 2 controlere cu potentiometru.Multumesc danzup pentru acest proiect,alex mm pentru proiectarea cablajelor si Depanatoru' pentru realizarea lor practica!

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Dupa lupte seculare ce au durat 3 luni,am reusit si eu sa-mi termin cele 2 controlere cu potentiometru.Multumesc danzup pentru acest proiect,alex mm pentru proiectarea cablajelor si Depanatoru' pentru realizarea lor practica!

Felicitari si sa-l folosesti sanatos .Ceva poze cu "obiectul " ? ? ?-------------------------------------De asemenea il rog pe userul pentru care am facut proiectul cu TDA7318 si TDA7313 sa puna foto cu realizarea sa (doarece mi-a dat mesaj ca tocmai a terminat !).
Link spre comentariu

danzup, la schema mea pot sa montez encoderul in locul lui V+ si V- ?

Nu ! Trebuie rescris softul !

Encoderul nu functioneaza ca si push butoanele din pacate ... !!!

Dar am sa fac o versiune pentru softul tau si am sa-ti trimit bin-ul si daca contactezi pe cineva din brasov sau onesti poate sa-ti reprogrameze microcontrolerul tau !

Eventual il trimiti prin posta la mine si il programez eu si apoi ti-l trimit inapoi .

Link spre comentariu

pga2310 avr atmega8515

Preamp hi-end cu PGA.

Prima varianta cu encoder:

'-----------------------------------------------------------------------------------------

'name : pga2310_m8515_6in_encoder.bas

'copyright : © danzup

'purpose : PGA Preamp controller

'micro : AtMega8515

'version : 1.enc

' this version with 6 input, RC5 remote control & PGA2310 volume ,

' mute ,backlight LED control , with Encoder : A-->PD2 ,B-->PD1 ,C -->GND

' modified time delay for volume set , stop at +3dB for PGA2310

'---------------------------------------------------------------------------------------

Schema si softul :.

Encoder ED16111O sau ED16112O si Lcd RC2002A-C sau RC2002A-E ( suplimentar pentru aceste LCD uri am pus o rezistenta de 10 ohmi fata de masa pentru ca sunt LCD tip invers ).

Functionarea e simpla : apesi menu si afiseaza "Adjust Volume" si se poate modifica cu ecoderul volumul + - , daca mai apesi odata pe menu afiseaza "Select Input" si se poate modifica intrarea cu encoderul + - , apesi din nou menu revine la "Adjust Volume" .... si asa mai departe in mod circular, memorand ultima selectie din menu .

Link spre comentariu

De fapt, ceea ce vroiam era sa folosesc encoderul numai pentru volum si sa las cele 4 butoane de selectie intrari la locul lor, cu alte cuvinte sa fie cat mai usor de utilizat. Deocamdata sunt in faza de proiectare cablaje si o sa mai dureze ceva timp pana la realizare, mai ales ca au inceput cursurile si mai am si altele pe cap. Incet incet sper sa duc la bun sfarsit toata treaba, asa cum e si normal de altfel.

Link spre comentariu

Schema si softul :.Encoder ED16111O sau ED16112O si Lcd RC2002A-C sau RC2002A-E ( suplimentar pentru aceste LCD uri am pus o rezistenta de 10 ohmi fata de masa pentru ca sunt LCD tip invers )

Asa nu lumineaza incontinuu backlight-ul ? Ai pus rezistenta in paralel cu tranzistorul :)
Link spre comentariu

Schema si softul :.Encoder ED16111O sau ED16112O si Lcd RC2002A-C sau RC2002A-E ( suplimentar pentru aceste LCD uri am pus o rezistenta de 10 ohmi fata de masa pentru ca sunt LCD tip invers )

Asa nu lumineaza incontinuu backlight-ul ? Ai pus rezistenta in paralel cu tranzistorul :)
Ba da dar lumineaza foarte palid ! si se aprinde tare cand apesi o tasta sau invarti din encoder !Fiind LCD invers cand nu e luminat nu se vede decat de la 15 ... 20 cm distanta , iar cum am pus eu se vede acceptabil de la 1 metru... Este perfecta pentru afisajele de la sorteh (se vede bestial asa cum am pus eu in schema ) !
Link spre comentariu

De fapt, ceea ce vroiam era sa folosesc encoderul numai pentru volum si sa las cele 4 butoane de selectie intrari la locul lor, cu alte cuvinte sa fie cat mai usor de utilizat.

Deocamdata sunt in faza de proiectare cablaje si o sa mai dureze ceva timp pana la realizare, mai ales ca au inceput cursurile si mai am si altele pe cap. Incet incet sper sa duc la bun sfarsit toata treaba, asa cum e si normal de altfel.

Pai tie chiar asa am sa-ti fac softul ---> encoderul modifica volumul si butoanele selecteaza sursa de semnal !!!

Maine voi posta si softul pentru tine !

Schema e la fel pentru tine dar nu ai butonul menu ! Numai butonul on/off si cele 4 butoane pentru surse de semnal .

Ok ?

Link spre comentariu

In concluzie, butoanele de selectie intrari si cel de ON/OFF raman la locul lor? Ca sa stiu cum fac cablajul, acum lucrez la panoul frontal care include display-ul, butoanele si encoderul.As mai avea o mica rugaminte. In loc de CD as dori sa apara DVD/CD, iar in loc de PC sa apara Tuner (deci DVD/CD Phono Tuner Aux), sau poti sa-mi spui direct ce linii din soft sa modific, si cu ocazia asta ma mai acomodez si eu cu softul.

Link spre comentariu

In concluzie, butoanele de selectie intrari si cel de ON/OFF raman la locul lor? Ca sa stiu cum fac cablajul, acum lucrez la panoul frontal care include display-ul, butoanele si encoderul.

As mai avea o mica rugaminte. In loc de CD as dori sa apara DVD/CD, iar in loc de PC sa apara Tuner (deci DVD/CD Phono Tuner Aux), sau poti sa-mi spui direct ce linii din soft sa modific, si cu ocazia asta ma mai acomodez si eu cu softul.

Nu pentru butonu On/Off : butonul On/Off la pinul 10 al microcontrolerului .

Da pentru butoanele de selectie in cazul tau .

O sa-ti modific si denumirea intrarilor asa cum vrei .

O sa desenez schema poate vrea si altcineva sa faca varianta asta si o sa postez si softul .

Liniile care trebuie modificate sunt astea ( cele in bold ) din rutina Af_sel :

'------Af_sel---------------------------

Sub Af_sel:

Home Upper

If Inp_sel = 1 Then

Set Porta.0

Reset Porta.1

Reset Porta.2

Reset Porta.3

Home Upper

Lcd "CD selected "

End If

If Inp_sel = 2 Then

Reset Porta.0

Set Porta.1

Reset Porta.2

Reset Porta.3

Home Upper

Lcd "Phono selected "

End If

If Inp_sel = 4 Then

Reset Porta.0

Reset Porta.1

Set Porta.2

Reset Porta.3

Home Upper

Lcd "PC selected "

End If

If Inp_sel = 8 Then

Reset Porta.0

Reset Porta.1

Reset Porta.2

Set Porta.3

Home Upper

Lcd "Aux selected "

End If

End Sub

Link spre comentariu

poti sa imi faci si mie un soft pt encoder dar problema este alta: sa il pui tu pe un atmega si sa mi-l trimiti in brasov dak ai timp. as vrea sa afiseze o scara de la 0 la 100 pt volum, iar knd ajunge la 100 sa fie capat de linie,la fel si la 0! ai putea? si doar trei butoane pentru on/off,sel-,sel+; dak nu poti sa il trimiti macar poate ma ajuti cu un soft si scema cred k este si ea pe aici...

Link spre comentariu

poti sa imi faci si mie un soft pt encoder dar problema este alta: sa il pui tu pe un atmega si sa mi-l trimiti in brasov dak ai timp. as vrea sa afiseze o scara de la 0 la 100 pt volum, iar knd ajunge la 100 sa fie capat de linie,la fel si la 0! ai putea? si doar trei butoane pentru on/off,sel-,sel+; dak nu poti sa il trimiti macar poate ma ajuti cu un soft si scema cred k este si ea pe aici...

Ok ! Nici o problema dar care varianta la volum : cu PGA2310 , cu potentiometru cu motor sau volum cu relee si convertor r/2r ? Sau poate varianta cu TDA7318 sau TDA7313 ? Sunt foarte multe postate : fiecare schema cu softul si variantele sale . Da ,iti fac si softul si iti programez si microcontrolerul dar trebuie sa dai mai multe amanunte .Cand te referi la scara ce sa inteleg : ca e ca la proiectul de la TDA7318 sau TDA7313 unde in loc sa afisez volumul in cifre si/sau dB ca la alte proiecte ,am facut o bara care se mareste si se micsoreaza in functie de cat de mare e volumul ? Sau pur si simplu afisez : Volume = 0...... Volume = 100 ..... Ca nu inteleg !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări