Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator

danzup

Postări Recomandate

Si cum e sunetul , e comparabil cu PGA2310 ?

Pai e ok tda-ul pentru aplicatii hi-fi ( NU Hi-End ! ).... nu stiu daca sunt subiectiv dar cred ca nu se compara cu PGA !Plus ca TDA are zgomotul de fond mai mare chiar din datasheet de la mama lui !!!La sunet sunt diferente destul de subtile (dar mai placut este PGA .... parerea mea ).Impresia este ca adauga o anumita raceala si severitate in sunet TDA fata de PGA care pare mai transparent ,ca si cum nu ar fi acolo... exact ca potentiometrul .Sunt greu de comparat pentru ca tda ul are si control de ton , preamplificare , balans dar o comparatie cu toate setarile pe 0 dB dau rezultatul pe care l-am expus aici .-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Softul asteptat pentru TDA7318 !Deja ocupa 90% din memoria flash a microcontrolerului ( 7,5 Kb ) . Aceasta realizare e ultima cu Atmega8515 si trec la Atmega32 ( am nevoie deja de aproape 32K de flash pentru ce vreau sa fac in continuare ).
Link spre comentariu

Interesant , o sa fac si eu asa ceva , mai ales ca TDA7318 nu e scump. Deocamdata sa termin odata complet proiectul cu PGA2310 , am depasit problema cu limita de 4k la compilare :smt003 , si am facut programul care are si balans :smt039

Link spre comentariu

am nevoie deja de aproape 32K de flash pentru ce vreau sa fac in continuare

Si cam ce vrei sa faci in continuare, daca nu suntem indiscreti? :weedman:
Pai am tot spus pe forum : sa adaug cat mai multe facilitati !
Link spre comentariu

Am vazut ca un encoder rotativ nu e foarte scump, ce tip s-ar potrivi pentru aplicatia cu PGA2310?

Oricare daca faci softul dupa el !

Si acum noi impresii dupa auditii cu TDA7318 :

Dupa mai multe teste am observat ca amplificatoarele cu tuburi nu "suporta" TDA ul . Cand dau mai mult de +2dB la treble incep sa se auda oscilatii de inalta frecventa foarte fine (ca un mieunat de pisica dar pe inalte si destul de dicret ).

Ciudat : pe un Ipa400 si o trancota de technics ( adica cu tranzistoare si cu STK ) nu se aude fenomenul ..........

Este adevarat ca ambele amplificatoare pe care nu se manifesta au la intrare filtru trece jos , pe cand cel cu tuburi nu are nimic pe intrare si la fel de adevarat impedantele de intrare la amplifurile cu tranzistoare sunt pe la un kohm .... zece Kohmi iar la tuburi peste o suta kohmi .

Cu PGA tuburile se " indragostesc " imediat si functioneaza fara nici o oscilatie ...iar selectorul cu relee pe care l-am proiectat si prezentat in threadul asta nu are diafonie de loc ( pe cand TDAul daca selectezi intrarea 2 care nu are nici un semnal pe ea si pe intrarea 1 ai lasat semnal si dai volumul la maxim auzi ce este pe canalul 1 , incet dar auzi... ) si unde mai pui ca nu introduce nimic in sunet !!

Trageti voi concluzia !

Link spre comentariu

Pai da , nu are cum sa fie de cea mai buna calitate un integrat cu toate incluse in el . Dar vezi ca in schema nu ai desenat condensatoare de cuplaj pe intrari si iesiri , nu stiu cum l-ai construit practic dar are nevoie .

Link spre comentariu

Nici mie nu-mi place interfata cu butoane! :bataie Fa-i o interfata cu un mouse PS/2 cu bila, ai in el 3 traductoare de rotatie (detectoare in cuadratura) si cel putin 3 butoane. :da Merge si unul optic daca nu mai gasesti cu bila, dar trebuie sa dai cu degetul peste senzor. Poti face o interfata deosebit de interesanta cu el pentru ca poti detecta viteza si directia in care dai cu degetul, la fel iti mai raman 3 butoane si o rotita. :freaza: Iar la pret iesi mai ieftin decat cumparand microswitch-uri.Mie mi se pare enervante panourile din butoane cu membrana pocnitoare. :sparge: Cu un mouse PS/2 de 2-3 euro, sau chiar moca daca iei o vechitura recuperata, poti face o interfata mai smechera decat cea de la iPod! :dans:

Link spre comentariu

Am folosit condensatoare de 2.2uF asa cum scrie in datasheet ( vezi schema update ).@RoGeorge : Sigur ca se pot face foarte interesante interfete cu senzorii din mouse ... In masura timpului am sa fac cu encoderele care se gasesc de vanzare .

Link spre comentariu

Dar a mai facut cineva vreun proiect de la cap la coada , la cativa chiar v-am facut cablaje pentru varianta cu potentiometru motorizat ? Ar fi interesant sa postati poze , pareri ...

Link spre comentariu

Sunt foarte bucuros !!!

Am spart in sfarsit codul telecomenzii de la http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Remote

ca sa o folosesc cu controlerul meu !!!

De asemenea am de la sorteh 2 telecomenzi RC961 si RC844 la care am reusit sa le fac hacking ( NU sunt RC5 , au codare propietara ) si pentru cei care vor cumpara aceste telecomenzi de la sorin le fac suport full in oricare varianta de soft .

De asemenea am rescris rutina pentru on/off la toata variantele de soft renuntand la lucrul cu intreruperi si ca urmare on/off merge muuult mai bine .,

O sa postez noile variante in curand .

53

Link spre comentariu

Am facut rost de un integrat ULN 2003A. Cum se poate adapta in schema? E nevoie de modificarea softului?

Nu trebuie modificat nimic in soft . Gasesti schema de modificare si conectare in threadul asta , inclusiv un cablaj facut de Alex mm pentru 6 canale . Practic inlocuiesti cu el tranzistorii si diodele de la relee .In cazul tau il folosesti doar la 4 relee.http://i27.tinypic.com/29za2b9.jpgsi din placa numai 4 intrari.
Link spre comentariu

O versiune mai noua de soft pentru varianta cu potentiometru alps si atmega8515 . Am rescris rutina de on/off ca sa nu mai folosesc INT0.Inlocuieste versiunea 1.3 care e cea de baza pentru schema cu potentiometru alps.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări