Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator

danzup

Postări Recomandate

.... ca si butoanele de Vol+ si Vol- in cazul volumului cu potentiometru motorizat (se roteste cu mana ) :yawinkle: A meritat asteptarea :supz: montajul in configuratia :front panel , selector intrare si sursa alimentare cu anexa potentiometru motorizat functioneaza 100% :smt020 . Cu telecomanda se pot schimba 6 surse de semnal audio stereo , vol+ ,vol- , mute (nu se selecteaza nici un releu) acestea fiind afisate pe LCD ,iar la initializare se afiseaza varianta programata .Multumesc lui danzup pt. efortul de a finaliza acest proiect , reusit si forumistilor care au venit cu idei puse in practica ulterior . Multumesc lui danzup personal pt.ajutorul dat cu piesele principale LCD-ul si controlerul ATMEGA 8515 .Sa vedem cat mai multi pasionati care vor face acest proiect , mai am cutia :smt017 o alta provocare pt. un electronist ...Va doresc succes , constuctii reusite .Numai bine alex mm :smt039

Link spre comentariu

Felicitari alex mm : esti primul care a realizat selectorul/controler volum ( in afara de mine ... bineinteles ) !Sper sa fii multumit si sa-l folosesti sanatos !Cine urmeaza ?

Link spre comentariu

@zsolt ,.....ar fi codul acesta ZL231-10PG si acesta AWP-10 pentru conectica ,mufe mama /tata , releele le aveam recuperate, de pe placi de telefonie :yawinkle:Later edit : dimensiunea la relee [attachment=0]releu.pdf[/attachment] pt. @mosfet

Link spre comentariu

Am facut primul set de cablaje pentru varianta cu potentiometru motorizat :yawinkle: . Scuze pentru calitatea pozelor , le-am facut cu blitzul , si zgarieturile de le smirghelul fin pe care l-am folosit par niste santuri . In realitate nu se vad . Cine doreste cablaje sa-mi confirme pe privat.

Azi mi-au sosit cablajele si pot spune ca sunt realizate exceptional de catre Depanatoru' !Deci recomand tuturor pentru calitatea lor .Comandati cu incredere .
Link spre comentariu

Trebuie sa ma apuc sa proiectez varianta cu volum prin relee , eu nu am potentiometru cu motor , probabil ca din cauza asta nu se inghesuie foarte tare lumea.

Link spre comentariu

Trebuie sa ma apuc sa proiectez varianta cu volum prin relee , eu nu am potentiometru cu motor , probabil ca din cauza asta nu se inghesuie foarte tare lumea.

Am in lucru varianta cu PGA2310 ,care este mai buna decat aia cu relee R-2R .Adica suna mai bine !Aproximarea r-2r e o aproximare , dar daca tot vrei sa faci : cea mai buna varianata e cu 24 de relee si cu rezistori tip scara ! Asta e varianta perfecta !!!Daca ar fi sa fac un top pentru reglajul de volum , ar fi urmatorul :1. si cea mai buna : rezistente scara si relee (adica emulezi un contact rotativ cu 24 de pozitii)2. potentiometru Alps 3. reglaj volum cu PGA2310 ( aproape ca si potentiometrul alps ...! )4. varianta r-2r (cu 6 relee si schemele prezentate )(adica o fuctie logaritmica este aproximata prin segmente liniare cu diferite inclinari si de aici rezulta unele "hopuri " ... intelegeti ce vreau sa spun -bineinteles ca se pot "tuna" anumite valori ca sa fie o aproximare mai buna dar nu am definitivat valorile , inca experimentez ....)
Link spre comentariu

Aici depinde la ce vrei sa folosesti montajul , pentru un amplificator cu lampi e exclus PGA2310 :smt019 . Apropo , cat costa ? Varianta cu 24 de relee pare cam stufoasa , ar putea fi probleme de brum ,diafonie, ai incercat-o ? Varianta r-2r ar trebui sa fie destul ( 64 pasi ) , trebuie experimentat cum suna mai bine , e posibil sa mearga mai bine cu o variatie liniara , sau mai liniara decat logaritmica .

Link spre comentariu

Cind m-am apucat de preamplificatorul pentru QUAD405 am apelat pentru consultanta si componente la ( Lupuroz ) cel ce a proiectat DAC-ul RD2 si mi-a recomandat DS1666-Audio Taper Potentiometer , solid-state, 128-position.

Link spre comentariu

Asa arata provizoriu placa cu volum prin relee , dimensiune 131x61 .Intrarile de semnal sunt in stanga sus , iar iesirile in dreapta sus , deocamdata nu am scris nimic pana nu e definitiv. Se pot folosi aceleasi relee ca cele din proiectul lui alex mm pentru selectie intrari. Orice comentariu e binevenit :smt001

Link spre comentariu

Cind m-am apucat de preamplificatorul pentru QUAD405 am apelat pentru consultanta si componente la ( Lupuroz ) cel ce a proiectat DAC-ul RD2 si mi-a recomandat DS1666-Audio Taper Potentiometer , solid-state, 128-position.

Din aceeasi clasa face parte si PGA2310 !Dupa 3 zile de auditii concluzia este : NU EXISTA DIFERENTA intre potentiometrele alps ( am 2 bucati !) si PGA 2310 .Testul a fost facut pe 3 amplificatoare - cu lampi cu 6p3s , un av200 , un amplificator pentru casti cu bipolare complementare . Boxele au fost Eltax concert 400 si niste Sharp mai vechi pe doua cai BR ( CPV-300V) , iar castile niste noname .Sursa de semnal un CD player Philips cu TDA1541 tunat ( stiti voi fara oversampling si cu multi condensatori adaugati - mecanica CDM4 ).Dupa cum scrie in datasheet : nici un brum , nici un fas nici o problema !!! Super silentioase aceste integrate Burr-Brown !!!Unde mai pui ca e direct compatibil cu CS33110 , are atenuarea programabila intre -95.5dB si + 31.5dB , 120 dB S/N 0.0004% THD si 126db interchannel crosstalk .Da :am finalizat softul si merge perfect . Am sa pun si schema ....Pret PGA special = 35lei fara cheltuiele de transport .
Link spre comentariu

Asa arata provizoriu placa cu volum prin relee , dimensiune 131x61 .Intrarile de semnal sunt in stanga sus , iar iesirile in dreapta sus , deocamdata nu am scris nimic pana nu e definitiv. Se pot folosi aceleasi relee ca cele din proiectul lui alex mm pentru selectie intrari. Orice comentariu e binevenit :smt001

Arata perfect pentru inceput !Ar fi bine sa-mi faci si mie un cablaj : dar unde sunt rezistentele sa-mi faci pastile mai mari ca sa pun cose sa ma pot juca cu diferite valori de rezistente , sa pot incerca valori diferite la rezistente si sa reziste astfel la lipiri si dezlipiri ! (contra cost )OK ?
Link spre comentariu

Si schema cu PGA2310 si atmega8515

http://i26.tinypic.com/198jg5.jpg

Posted Image

Reglajul este foarte fin si precis !!

Sunetul nu este afectat in nici un fel !

Asta a fost cea mai mare surpriza ...

Nu sunt in schema dar in paralel cu cele 3 condensatoare de 100nF

am pus si 3 condesatoare de 220uF pentru circuitului PGA2310 .

Link spre comentariu

Dupa cum scrie aici http://www.diyaudio.com/forums/showthread/t-111502.htmlse pare ca PGA2320 e topul ,apoi PGA2310 si DS1666 .... si apoi restul !!!Deci e ok ....Citez : "I have some DS1666 I plan to play around with soon. I think this will be sort of a middle ground between PGA2320 and DS1802. "
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări