alex mm Postat Iunie 18, 2008 Partajează Postat Iunie 18, 2008 .... ca si butoanele de Vol+ si Vol- in cazul volumului cu potentiometru motorizat (se roteste cu mana ) :yawinkle: A meritat asteptarea :supz: montajul in configuratia :front panel , selector intrare si sursa alimentare cu anexa potentiometru motorizat functioneaza 100% :smt020 . Cu telecomanda se pot schimba 6 surse de semnal audio stereo , vol+ ,vol- , mute (nu se selecteaza nici un releu) acestea fiind afisate pe LCD ,iar la initializare se afiseaza varianta programata .Multumesc lui danzup pt. efortul de a finaliza acest proiect , reusit si forumistilor care au venit cu idei puse in practica ulterior . Multumesc lui danzup personal pt.ajutorul dat cu piesele principale LCD-ul si controlerul ATMEGA 8515 .Sa vedem cat mai multi pasionati care vor face acest proiect , mai am cutia :smt017 o alta provocare pt. un electronist ...Va doresc succes , constuctii reusite .Numai bine alex mm :smt039 Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 19, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2008 Felicitari alex mm : esti primul care a realizat selectorul/controler volum ( in afara de mine ... bineinteles ) !Sper sa fii multumit si sa-l folosesti sanatos !Cine urmeaza ? Link spre comentariu
vzsolt Postat Iunie 23, 2008 Partajează Postat Iunie 23, 2008 @alex mmNe spui te rog tipul mufelor si releelor pe care le-ai comandat de la metrafo.Mersi! Link spre comentariu
alex mm Postat Iunie 23, 2008 Partajează Postat Iunie 23, 2008 @zsolt ,.....ar fi codul acesta ZL231-10PG si acesta AWP-10 pentru conectica ,mufe mama /tata , releele le aveam recuperate, de pe placi de telefonie :yawinkle:Later edit : dimensiunea la relee [attachment=0]releu.pdf[/attachment] pt. @mosfet Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 24, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2008 Am facut primul set de cablaje pentru varianta cu potentiometru motorizat :yawinkle: . Scuze pentru calitatea pozelor , le-am facut cu blitzul , si zgarieturile de le smirghelul fin pe care l-am folosit par niste santuri . In realitate nu se vad . Cine doreste cablaje sa-mi confirme pe privat.Azi mi-au sosit cablajele si pot spune ca sunt realizate exceptional de catre Depanatoru' !Deci recomand tuturor pentru calitatea lor .Comandati cu incredere . Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 29, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2008 Am ansamblat cablajele atat de la alex mm cat si de la depanatoru` si merg perfect este o singura scapare : trebuie sa puneti un strap la emitoarele tranzistoarelor BC337 catre masa dupa cum rezulta din http://i27.tinypic.com/afdooo.jpg marcat cu rosu . A mai inceput cineva constructia ? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 29, 2008 Partajează Postat Iunie 29, 2008 Trebuie sa ma apuc sa proiectez varianta cu volum prin relee , eu nu am potentiometru cu motor , probabil ca din cauza asta nu se inghesuie foarte tare lumea. Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 29, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2008 Trebuie sa ma apuc sa proiectez varianta cu volum prin relee , eu nu am potentiometru cu motor , probabil ca din cauza asta nu se inghesuie foarte tare lumea.Am in lucru varianta cu PGA2310 ,care este mai buna decat aia cu relee R-2R .Adica suna mai bine !Aproximarea r-2r e o aproximare , dar daca tot vrei sa faci : cea mai buna varianata e cu 24 de relee si cu rezistori tip scara ! Asta e varianta perfecta !!!Daca ar fi sa fac un top pentru reglajul de volum , ar fi urmatorul :1. si cea mai buna : rezistente scara si relee (adica emulezi un contact rotativ cu 24 de pozitii)2. potentiometru Alps 3. reglaj volum cu PGA2310 ( aproape ca si potentiometrul alps ...! )4. varianta r-2r (cu 6 relee si schemele prezentate )(adica o fuctie logaritmica este aproximata prin segmente liniare cu diferite inclinari si de aici rezulta unele "hopuri " ... intelegeti ce vreau sa spun -bineinteles ca se pot "tuna" anumite valori ca sa fie o aproximare mai buna dar nu am definitivat valorile , inca experimentez ....) Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 29, 2008 Partajează Postat Iunie 29, 2008 Aici depinde la ce vrei sa folosesti montajul , pentru un amplificator cu lampi e exclus PGA2310 :smt019 . Apropo , cat costa ? Varianta cu 24 de relee pare cam stufoasa , ar putea fi probleme de brum ,diafonie, ai incercat-o ? Varianta r-2r ar trebui sa fie destul ( 64 pasi ) , trebuie experimentat cum suna mai bine , e posibil sa mearga mai bine cu o variatie liniara , sau mai liniara decat logaritmica . Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 29, 2008 Partajează Postat Iunie 29, 2008 Cind m-am apucat de preamplificatorul pentru QUAD405 am apelat pentru consultanta si componente la ( Lupuroz ) cel ce a proiectat DAC-ul RD2 si mi-a recomandat DS1666-Audio Taper Potentiometer , solid-state, 128-position. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 29, 2008 Partajează Postat Iunie 29, 2008 Asa arata provizoriu placa cu volum prin relee , dimensiune 131x61 .Intrarile de semnal sunt in stanga sus , iar iesirile in dreapta sus , deocamdata nu am scris nimic pana nu e definitiv. Se pot folosi aceleasi relee ca cele din proiectul lui alex mm pentru selectie intrari. Orice comentariu e binevenit :smt001 Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 30, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2008 Cind m-am apucat de preamplificatorul pentru QUAD405 am apelat pentru consultanta si componente la ( Lupuroz ) cel ce a proiectat DAC-ul RD2 si mi-a recomandat DS1666-Audio Taper Potentiometer , solid-state, 128-position.Din aceeasi clasa face parte si PGA2310 !Dupa 3 zile de auditii concluzia este : NU EXISTA DIFERENTA intre potentiometrele alps ( am 2 bucati !) si PGA 2310 .Testul a fost facut pe 3 amplificatoare - cu lampi cu 6p3s , un av200 , un amplificator pentru casti cu bipolare complementare . Boxele au fost Eltax concert 400 si niste Sharp mai vechi pe doua cai BR ( CPV-300V) , iar castile niste noname .Sursa de semnal un CD player Philips cu TDA1541 tunat ( stiti voi fara oversampling si cu multi condensatori adaugati - mecanica CDM4 ).Dupa cum scrie in datasheet : nici un brum , nici un fas nici o problema !!! Super silentioase aceste integrate Burr-Brown !!!Unde mai pui ca e direct compatibil cu CS33110 , are atenuarea programabila intre -95.5dB si + 31.5dB , 120 dB S/N 0.0004% THD si 126db interchannel crosstalk .Da :am finalizat softul si merge perfect . Am sa pun si schema ....Pret PGA special = 35lei fara cheltuiele de transport . Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 30, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2008 Asa arata provizoriu placa cu volum prin relee , dimensiune 131x61 .Intrarile de semnal sunt in stanga sus , iar iesirile in dreapta sus , deocamdata nu am scris nimic pana nu e definitiv. Se pot folosi aceleasi relee ca cele din proiectul lui alex mm pentru selectie intrari. Orice comentariu e binevenit :smt001Arata perfect pentru inceput !Ar fi bine sa-mi faci si mie un cablaj : dar unde sunt rezistentele sa-mi faci pastile mai mari ca sa pun cose sa ma pot juca cu diferite valori de rezistente , sa pot incerca valori diferite la rezistente si sa reziste astfel la lipiri si dezlipiri ! (contra cost )OK ? Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 30, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2008 Si schema cu PGA2310 si atmega8515 http://i26.tinypic.com/198jg5.jpg Reglajul este foarte fin si precis !! Sunetul nu este afectat in nici un fel ! Asta a fost cea mai mare surpriza ... Nu sunt in schema dar in paralel cu cele 3 condensatoare de 100nF am pus si 3 condesatoare de 220uF pentru circuitului PGA2310 . Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 30, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2008 Cind m-am apucat de preamplificatorul pentru QUAD405 am apelat pentru consultanta si componente la ( Lupuroz ) cel ce a proiectat DAC-ul RD2 si mi-a recomandat DS1666-Audio Taper Potentiometer , solid-state, 128-position.Dupa cum scrie aici http://www.diyaudio.com/forums/showthread/t-111502.htmlse pare ca PGA2320 e topul ,apoi PGA2310 si DS1666 .... si apoi restul !!!Deci e ok ....Citez : "I have some DS1666 I plan to play around with soon. I think this will be sort of a middle ground between PGA2320 and DS1802. " Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum