Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HP-15W ciudatenie (din categoria paranormalului)

nr4

Postări Recomandate

Woofer cu HP15W. Ora 12.00 dau drumu la muzica volum cam 50%(maxim). Amplificator diy 2*ipa300(alimentat 2*70V din ce imi aduc aminte, construit acum 1 an jumate).Ascult 15 minute rap ca sa mai dezamortesc atmosfera, dupa care mi se pare ca aud un sunet ciudat de la woofer. Opresc celalate boxe si las doar wooferul.Difuzorul(HP15W), distorsiona ingrozitor. Am schimbat amplificatorul dar nu si-a revenit.Scot difuzorul din incinta, il pun pe covor si il conectez la amplificator, dar aud aceleasi zgomote, distorsiuni. Exemplu: parca ar fi fost o plescaiala/huruit la frecvente joase si apareau atunci cand membrana incepea sa se miste vizibil.Dupa zgomot m-am gandit eu ca s-a rupt ceva in interior, probabil la partea mecanica.Suparat deja intru pe net sa caut alt difuzor....Dupa 10 minute ma reapuc de el sa il testez. Incep si-l rotesc, il tot intorc, dar degeaba.Ma enervez, bag o melodie rap si maresc volumul(cam tot 50%).Surpiza!!! Dupa 10 secunde observ ca isi revine, il ametesc in continuare... si culmea acum nu mai apar acele distorsiuni, huruituri(toata gama).Il montez la loc, iar in acest moment merge foarte bine.Poate a mai patit cineva asa ceva, dar pe mine m-a dat gata...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nr4

2

• mircea888

2

• anton

2

• ratza

1

Top autori în acest subiect

mircea888

vezi poate are ceva probleme la firele leonice si iti batea unul din ele in membrana iar dupa ce ai dat mai tare s-a asezat inapoi :smt017

Link spre comentariu

vezi poate are ceva probleme la firele leonice si iti batea unul din ele in membrana iar dupa ce ai dat mai tare s-a asezat inapoi :smt017

cel mai probabil asta ar fi cauzaam patit ceva similar cu niste difuzoare (chinezesti)
Link spre comentariu

Probabil asta sa fi fost problema, ce sa zic, dar din ce m-am uitat eu nu cred ca asta era.Atunci cand distorsiona, cursa membranei nu era cea normala, parca avea o miscare intamplatoare, chinuita.Ex: atunci cand urma sa fie basul, si trebuia sa iasa in exterior cativa milimetrii, incepea sa huruie de parca ceva nu ar fi lasat, parca s-ar fi agatat de ceva. Miscarea membranei nu descria o "functie" continua.
Link spre comentariu

eu mai degraba tind sa cred cele spuse de ratza si i_unit.

am avut difuzoare ce in timpul evenimentului au inceput sa sune ciudat asta doar aproape de boxa dar la departare nu se auzea zgomotul. dus difuzorul la reparat si mi-a spus mosul ca jumatate din bobina era dezlipita si freca. pana la urma a trebuit o bobina noua ca firele erau dezizolate.

Acuma nu vreau sa te speriu cu faza asta.

fa-i un test cu sinus de la 30 de hz la 150 de hz si vezi daca scoate sunete ciudate

Atentie la volum sa nu :smt031

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator nanutza

sal...si io am 2 hp -15 , si le folosesc k sateliti cu fregventa taiata la 100 hz,si la unul din ele knd este un pasaj al melodiei numai cu bass am observat k se aude un zgomot k si cum in interiorul lui ar freca bobina,opresc amplificatorul si apas pe membrana k sa vad dak atinge bobina si surpriza nu are nici un fel de frecare...io unul nu pot sa imi explic ce poate avea . akm astept si parerile voastre in leg cu HP-ul

Link spre comentariu

poate fi o problema la firele leonice dar seria HP mai are probleme din cauza lipiciului in exces la suspensie, se prinde un fir de lipici intre 2 margini ale suspensiei, se rupe si apoi face zgomot.uita-te la lumina in interiorul difuzorului sa vezi daca nu cumva ai problema asta.eu am patit asa de 2 ori si am mai auzit si pe la altii, eu foloseam o penseta sa rup lipiciul in exces, e prea periculos cu lama si oricum nu ai pozitie prea buna.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

HP mai are probleme din cauza lipiciului in exces la suspensie, se prinde un fir de lipici intre 2 margini ale suspensiei, se rupe si apoi face zgomot.

Pot sa confirm faza cu lipiciul

Posted Image

Eu l-am "slabit" cu varful unui creion mai ascutit si i-am dat un sinus de 30hz pana l-am rupt. Dupa aia se poate scoate cu o penseta.

Nu folositi lama ca poate va scapa mana si stricati bunatate de difuzor :weedman:

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

http://un site ...daca e magazin la tine in oras du-te la ei si daca nu au pe stoc da comanda...in max 1 sapt vine comanda fara sa mai platesti curier sau posta ;)

Nu i spui la om...si despre ce magazin vorbesti?
despre magazinul kon electronic.. daca are in oras sa se duca acolo sa faca comanda de difuzoare .... asta daca nu vrea sa dea bani pe curier....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări