Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eltax sau Sony?

Vizitator Bobi

Postări Recomandate

deoarece nu prea am cunostinte in domeniul asta vreu sa pun avea o intrebare.

Vreau sa-mi achizitionez niste boxe si am de ales intre 2 modele:

http://www.altex.ro/cautare.php?ce_caut=eltax+silverstone+220+&Submit.x=17&Submit.y=11

care costa 4 milioane si

http://www.flamingo.ro/produs.asp?id=6420 care costa 3,5 mil

Care ar fi mai bune,are cineva asemenea modele pe acasa?

Mai multe detalii despre ele nu stiu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TITI

9

• ALEKS

6

• Bercu Giuliano

4

• C0B

1

Top autori în acest subiect

ala al doilea, de 3.5 mil nu se merita, dar cred ca nici celalalt nu se merita, dar nu stiu, ca nu spune nimic despre ele...(alea la 4 mil), dar daca as fi nevoit sa aleg una neaparat, as alege-o pe aia la 4 mil, cealalta in nici un caz....(parerea mea)

Link spre comentariu
Vizitator SIG

Apropo de Eltax.Intr-o revista de scule audio publicata la noi anul trecut pe pagina unor boxe Eltax era un text de genul" Danish loudspeakers,Scince 1959"Ce legatura au boxele Eltax atunci cu danezii?

Link spre comentariu

pt bobi - eu in locul tau mi-as face niste boxe beton si crede-ma sunt destui sa te ajute pe acest forum ai sa fii multumit de rezeu am un receiv sony str de 695 de la altex luat si e bun el da na e scula de casa deci iti poti face ceva beton trebe numai sa vrei :lol:

Link spre comentariu

Eltax Silverstone 220 (100W sinus per boxa) voi achizitiona si eu luna aceasta. Sper sa nu se "prajeasca" sau sa-si dea mai repede duhul la magnetofonul Rostov 105. Eu le cumpar doar pentru a scoate la pensie batranele PHILIPS AK-252. Sincer, imi place design-ul boxelor dar sunt putin sceptic in privinta puterii sinus specificate pe spatele incintei. Sper sa ajung saptamana aceasta la o reprezentanta ALTEX sa le cer o auditie pe aceste incinte.Modelul de la Sony, nu-l recomand.

Link spre comentariu

Da a auzit cineva eltaxu-rile astea se aud bine ??Eu personal singurele boxe cre le-as cumpara ca le-am auzit sun o pereche romanesti facute la Tg Mures au cam max 200w muzical si se vand in Iasi cu 10mil 2 buc noi aduse la comanda L a o statie de 2 x50w JVC credeti-ma nu poti sta in casa si suna best au fidelitate.arata ceva de gen ca Unitrele alea vechi de 75W. si sunt mari.. :wink:

Link spre comentariu

intamplator am in casa o pereche de boxe eltax silverstone....ce sa zic...nu sunt eu mare cunoscator dar nu cred ca merita banii...le-am probat si la servici pe mai multe statii cu puteri diferite...nu stiu sincer sa va explic cum se aud dar cred ca multi dintr voi au auzit pe la casele rromilor saraci cum se chinuie "lautarii" sa zica ceva la vol maxim pe un dublu-cass no-name....e,ceva de genul asta...la o tamplarie fara mari pretentii cutiile pot fi confectionate identic cu numai 5-600000 lei cu tot cu material...difurile argintii special vopsite sa hipnotizeze fanaticii cumparaturilor de weekend si de 2 lei din cora....dar asta e parerea mea...cretinul de coleg de servici care le-a luat e superincantat de ele...imi pare rau ca nu pot posta o poza cu fata idiotului...nu ar mai fi fost nevoie sa scriu atat...

Link spre comentariu

Eu as cumpara modelele "AMFITON" (imi scapa exact codul / modelul fiindca a trecut mult timp de cand erau la putere si zguduiau cartierul cu Modern Talking si Savage...) fabricate in fosta U.R.S.S. dar din pacate lumea nu vrea sa se desparta de ele.Cat despre ELTAX, nu le-am auzit inca - urmeaza undeva in cursul acestei saptamani, dupa cum am spus. Dar, sa auzim si parerea celorlalti, daca a mai avut cineva vreun punct de tangenta cu acest model.

Link spre comentariu

Domnule Zaharia, in principiu, poti zgudui cu ele pardoseala casei? Au ceva dinamica si bass sunetele emanate de "bleahurile" acelea argintii (cu care, la drept vorbind nu sunt nici eu de acord...)? Si cel mai important, se "inneaca" daca le dai cca. 30W sinus (cu toate ca pe ele este specificat 100W sinus)?

Link spre comentariu

Poti vedea si pe http://www.aoy.ro ceva boxe dar eu to raman la parerea unor boxe mai sanatoase

unitra

amfiton

romanesti

sin asemanator cu cele de mai sus ca volum de incinta sunt si ceva mai vechi facute de firme de prestigiu gen JVc, Technics, Grundig

sa vezi cum suna doua grundig mai vechi de vreo 70w sinus si sunt f mici

Link spre comentariu

Daca vrei sa vezi niste boxe (zdravene) mai vechi de la Sony, JBL, Technics, ONKYO, etc., este un magazin de amanet langa magazinul Moldova, undeva pe langa Depozitul de Calculatoare. Domnul de acolo este foarte grijuliu si nu iti va da voie sa atingi membrana difuzoarelor (invocand niste motive aberante) dar este un om de treaba si te va ajuta daca te hotarasti asupra vre-unui model.Pe mine nu m-au atras prea mult din cauza conditiei fizice a incintelor. Per ansamblu, sunt sigur ca ELTAX Silverstone ingenuncheaza in fata majoritatii incintelor de acolo.

Link spre comentariu

draga domnule aleks,pe o statie electromures de 2x15W(al carei fericit posesor este idiotul de care spuneam mai sus)boxele eltax s-au auzit binishor pana a dat nevata-mea drumul tv-ului(un blaupunkt stereo mai vechi,care are un tda 1514 ca final daca nu ma insel+o pereche boxe comuniste Jazz de 40w) pe mtv si m-am convins pe ca a dat fraierul banii.deci eu daca dau bairam acasa dau mai bine cu tv-ul si cu jazz-urile decat cu statia si boxele alea.ce sa o mai lungim,nu merita bani,n-au dinamica,exceleaza in inalte si la vol mic,basul la un moment dat se gatuie....nu merita(mentionez ca le-am pus si pe o statie sony de 90w si la cca 20-25% din cursa pot de vol am crezut ca se crapa difurile) mai bine ia de la cineva cunoscut o pereche de unitra de 75W si daca au fost bine intretinute le mai ai 10 ani....parerea mea...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări