Vizitator ligius Postat Mai 5, 2008 Partajează Postat Mai 5, 2008 Am montat pe un Volvo mai vechi o alarma tampita (pilot cred) de la Metro. Pe ea scria ca are functie de ridicare automata a geamurilor dar de fapt nu avea asa ceva decat in prospect.Pe masina a existat o alarma mai veche care avea functia asta, dar alarma a decedat intre timp. Asa ca am recuperat modulul de geamuri si inchidere care functioneaza asa:- se alimenteaza continuu cu +-12V- cupleaza 2 relee de iesire- dupa 2.5s se opreste primul releu- dupa 7.5s se opreste al doilea releu.Problema e cum sa leg geamurile (sunt doar doua) pe ridicare sa fie activate de releul de 7.5s. Solutia ciobaneasca ar fi cu 4 relee, unul pe plus si unul pe minus pentru ambele geamuri. O alta solutie ma gandesc ca ar fi cu diode, dar nu-mi dau seama cum.La nevoie s-ar putea folosi si al doilea releu de iesire, cel de 2.5s, schema e o aplicatie a unui comparator dual si pot sa ma joc cu valoarea unui condensator sa-l aduc si pe celalalt la 7.5s.Am uitat sa spun ca alarma actuala are iesirea de imobilizare motor care poate fi folosita cu acest scop (-12V la cuplarea alarmei). Link spre comentariu
Vizitator Tomy Postat Mai 14, 2008 Partajează Postat Mai 14, 2008 Am auit ca se pot cumpara dispozitive expres pentru a ridica geamurile la acviarea alarmei sau inchiderii... Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 16, 2008 Partajează Postat Mai 16, 2008 un modul de inchidere geamuri e construit cum e prezentat la http://www.niqro.3x.ro/geam/geam.htm "citeste" curentul consumat pe motoare... timpii aia sunt pentru a activa un modul (sau 2) si apoi pe celelalat/celelalte sa nu se inchida simultan 4 geamuri... atat da alarma comanda... ori iti faci module ori le cumperi, da' e mai comod sa le cumperi :smt021 PS: a fost o discutie destul de lunga pe tema asta la viewtopic.php?f=21&t=3864 :smt031 Link spre comentariu
Vizitator gabig Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 Pe un alt forum exista de comandat, este un baiat care le face, module care se pun inainte de buton si au si functia "one touch", adica functioneaza cu impulsuri. Eu am comandat module de la el, le-am montat si merg foarte bine, citeste curentul tot timpul si cand vede ca e prea mare taie tensiunea pe releu. Se poate pune si de la alarma sa comande geamurile la armare. Link spre comentariu
fratello Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 Se pot pune si pe alarma NUMAI DACA aceasta are functia confort ! Daca nu, trebuie modul separat...ca cel facut de Dl.Niq ! Link spre comentariu
Vizitator Popey500 Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Salut, Am postat aici pentru ca vreau sa fac un modul de ridicare geamuri, doar ca la inchiderea masinii si cred ca se poate incadra aici. Nu ma pricep la electronica, dar as avea nevoie de o schema care tine un contact inchis ~10 sec dupa ce primeste un impuls la 12v. Am mai gasit o schema pentru asta,dar problema este ca nu gasesc(in Craiova) releu la 12v cu 2 contacte deschise. Se poate modifica schema atasata sa folosesc 2 releie la 12 v cu un contact deschis fiecare? Orice schema care tine un releu inchis ~ 10 sec este binevenita. Link spre comentariu
fratello Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Gasesti aici schema de care ai nevoie : http://www.niqro.3x.ro/geam/geam.htm Din C (>220 uF) poti seta timpul de actionare al releului (cu 1 contact !) ; cu valoarea din schema, timpul este cca. 7 secunde. In plus (!) ai detectia curentului de suprasarcina si oprirea automata a ridicarii geamului. ...sau cumperi modul de ridicare a geamurilor (cca. 40 lei), care face exact ce am descris mai sus... Link spre comentariu
bubulica Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 Eu pot spune ca am din fabrica jucarie din asta. Intr-o zi (nu foarte demult) ghinionul a facut ca in timp ce ungeam cu vaselina mecanismul la macara sa ii dau un impuls...(un scurt la o masa din greseala pe tabla portierei).Urmarea? Deget prins in sistemul de macara - exact ca o foarfeca, tendonul taiat, terminatiile nervoase sectionate + o vena... Din fericire osul a scapt... Sistemul are autostop la cresterea curentului insa la macara este necesara forta foarte mare sa poti forta motorasul, pentru ca acesta sa fie oprit de catre jucaria de control...Evident ca a trebuit sa ii dau impulsinvers sa pot scoate ce a mai ramas din deget - policele de la dreapa (naspa rau).Sa rezolvat insa pot spune ca am avut noroc ca am toate "piesele" si nu mi-au ramas extra...cinste medicilor romani. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum