Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema tv Ivory 21 pal

bogdan546

Postări Recomandate

Nu stiu cum sa intru in menu service ( ci st92195c7b1/mbf,stv2248h) telcomanda este in genul acelea care are buton ascuns pentru service dar la aceasta lipsesteProblema este ca am imaginea un pic trasa spre stinga si as vrea sa o regle din menu service Am incercat cu alt dump dar la cautare program nu se opreste pe post incadrarea este corectaVa rog sa mi dati o rezolvare

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan546

5

• norad

4

• ROBEERT

3

• enafelice

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ia arata-ne ce telecomanda ai! trebuie sa fie in partea de jos pe ultimul rand un buton lipsa.ai desfacut telecomanda?

Link spre comentariu

incearca si cu dumpul asta.poate merge.daca nu merge nici asta,vezi ca la telecomanda aia mai sunt niste butoane nefolosite tot in partea de jos.incearca si apasa pe ele.eu asa am intat in sevice la un ivory care nu avea acel buton in stanga jos cum au de obicei televizoarele astea.

Link spre comentariu

Nu merge cu dumpul atasat (imaginea lungita pe verticala) Acesta este dumpul original cu imaginea trasa un pic spre stingasasiu STCTV5M

Link spre comentariu

tv-ul tau este sasiu tv2k.merge telecom N18 echivalenta Com 1433. desfaci tlc si apesi butonul ascuns.trebuie sa mearga.uite si o poza cu N18 pe care o gasesti de cumparat la CANTON DISTRIBUTION Focsani

Link spre comentariu

Codrin, scuza-ma ca te contrazic dar multe telecomenzi nu au butonul ascuns pentru service. Eu am modificat prin analogie cu originala o telecomanda de "Ivory txt" de la Vitacom. Probabil si cele de Canton sunt la fel; fara buton service.Iata modificarea:Asa se modifica telecomanda "originala" de Ivory (sasiu TV2K) pentru a o transforma in telecomanda de service:-Se desface cu grija capacul telecomenzii si se scoate "cauciucul" tastelor;-Se tine telecomanda cu Led-ul in sus si partea "placata"(cu taste) in sus;-Se lipeste un fir pe pinul 5 al integratului numarand de jos in sus pe partea stanga a integratului (este al 3-lea traseu; pinii 1 si 4 nu sunt cablati);-Se lipeste alt fir pe pinul 4 al integratului numarand de jos in sus pe partea dreapta a integratului;-Prin scurtcircuitarea o fractiune de secunda a celor 2 fire tv-ul intra in service mode; dupa gust se poate monta un push-buton pe carcasa.Am folosit o telecomanda "RCO Ivory" de la Vitacom. Placa telecomenzii este notata ADA419 (posibil ca telecomenzile de la alti importatori sa fie identice).

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri Am gasit o telecomanda de ivory care avea butonul de service si am rezolvat problema cu imaginea deplasata spre stinga

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Buna ziua, La acelasi tip de TV (Ivory 21 pal), procesor STV92195C7B1/MBF, jungla STV2248H, sasiu STCTV5M (031031), imaginea este deplasata si marita pe verticala. Concret, in partea de jos a ecranului este o dunga neagra de cca. 1 cm grosime, iar in partea de sus imaginea este latita, incat, uneori, nici sigla programelor TV nu se mai vede. Am intrat in menu service cu tasta ascunsa dar nu am acces decat la reglajul culorilor. Daca apas pe tasta Mute, ecranul devine negru iar in treimea inferioara apare o dunga orizontala foarte fina de 1mm. Cum se poate modifica dimensiunea si pozitia pe verticata din menu service ? De fapt, eu nu stiu cum sa navighez in menu service. Multumesc

Link spre comentariu

Sigur ca poti regla din service dimensiunea pe verticala.Eu ma refeream la desincronizarile de faza

care desincronizari de faza ?

Vezi ca sunt doua tv diferite ,cel cu probleme pe orizontala este rezolvat demult ,acum are cineva probleme pe verticala si ce-i recomanzi? "verificati trafo driver" derutezi total omul cu asemenea sfaturi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări