Vizitator eatsoup Postat Mai 4, 2008 Partajează Postat Mai 4, 2008 salut. am de facut un proiect pt facultate, un dispozitiv ce emite tonuri polifonice, folosind un microcontroller cu atmega16. problema e ca sunt cam pe dinafara la asa ceva, si as vrea sa stiu daca stie cineva cam ce imi trebuie pt asa ceva. si cam care este ideea la acest proiect, cum functioneaza? eventual niste linkuri sau scheme daca stie cineva ar fi de mare folos, eu nu prea am gasit, sau ce am gasit erau chestii foare complexe, cu amplificatoare si alte nebunii... am nevoie de ajutor urgent Link spre comentariu
vsurducan Postat Mai 6, 2008 Partajează Postat Mai 6, 2008 Da pe voi la facultate ce mama soacra va invata daca amplificatoarele (operationale) sunt chestii complexe ? :smt036 Un sunet polifonic se obtine prin modularea sau mixarea unuia sau mai multor semnale PWM. Programand doua iesiri PWM cu doua frecvente diferite si insumandu-le cu un amplificator operational sau programand un semnal DTMF rezolvi problema. PWM: http://en.wikipedia.org/wiki/Pulse-width_modulation DTMF la fel: http://en.wikipedia.org/wiki/DTMF Avem nevoie de sefi (directori, sefi de partid, de club, presedinti de tara) ca tine, tine-o tot asa! :smt005 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2008 Partajează Postat Mai 6, 2008 De cele mai multe ori este vina elevilor ca nu vor sa acumuleze cunostinte, vor doar sa treaca examenele si sa ia diploma. Dar nu intotdeauna.Am vazut destule cursuri de IT (de ex la ASE-ul cu plata, nu stiu exact cum ii zice) care m-au ingrozit.Aratau ca o gramada de copy/paste-uri de pe net, traduse destul de stangaci si presarate cu impresiile unor profesori care evident nu stapaneau materia predata. Nu intelegeam nimic desi cunosteam bine subiectele tratate si lucram cu ele de ani de zile. Mai rau era ca daca la examen nu reproduceai aberatiile din cursuri aveai mari sanse sa iei o nota foarte mica sau chiar sa pici desi erai tatic in domeniu...Din fericire acum exista internetul, cine vrea cu adevarat sa invete nu mai are scuze. Trebuie doar sa stii sa cauti. Am citit azi o constatare a unui baiat destept care mi-a placut la maxim. E vorba despre seful de proiect de la Sabayon LINUX - un distro Gentoo Linux remarcabil, tinut doar de vreo 3 insi:"Am 3 emisfere cerebrale: cea stanga, cea dreapta si Google!" Link spre comentariu
Vizitator VIOSALCA_25 Postat Mai 6, 2008 Partajează Postat Mai 6, 2008 Interesant ... Adica termini o facultate in domeniu presupun, trebuie sa faci un proiect, dar nu stii cu ce se mananca... La ce dracu te mai duci la scoala ?! Fa-o la agricultura. Acolo sant si proiectele poate mai usoare... si poate te pricepi! Mai stie bunica... matusa Tamara... sau vecina... Link spre comentariu
danzup Postat Mai 7, 2008 Partajează Postat Mai 7, 2008 De cele mai multe ori este vina elevilor ca nu vor sa acumuleze cunostinte, vor doar sa treaca examenele si sa ia diploma. Dar nu intotdeauna.Am vazut destule cursuri de IT (de ex la ASE-ul cu plata, nu stiu exact cum ii zice) care m-au ingrozit.Aratau ca o gramada de copy/paste-uri de pe net, traduse destul de stangaci si presarate cu impresiile unor profesori care evident nu stapaneau materia predata. Nu intelegeam nimic desi cunosteam bine subiectele tratate si lucram cu ele de ani de zile. Mai rau era ca daca la examen nu reproduceai aberatiile din cursuri aveai mari sanse sa iei o nota foarte mica sau chiar sa pici desi erai tatic in domeniu...Din fericire acum exista internetul, cine vrea cu adevarat sa invete nu mai are scuze. Trebuie doar sa stii sa cauti. Am citit azi o constatare a unui baiat destept care mi-a placut la maxim. E vorba despre seful de proiect de la Sabayon LINUX - un distro Gentoo Linux remarcabil, tinut doar de vreo 3 insi:"Am 3 emisfere cerebrale: cea stanga, cea dreapta si Google!"TAREEEEEEEEE! Te-ai gandit sa o salvezi undeva ?Nu de alta dar aceleasi lucruri trebuie spuse mereu , unora care pana si sa caute singuri pe net le vine extrem de greu ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum