GooD of BaSS Postat Mai 31, 2008 Partajează Postat Mai 31, 2008 conteaza daca in traf de comandanda sarma e un piuc mai groasa si daca da in ce consta diferenta. si ce e cu efectul pelicular ca nu am mai auzit de asta ,cine ma lamureste .Inca ceva torurile alea micute care sunt puse pentru deparazitare la conductoare sau la unele firele ecranate ale intrarilor in amplificatoare sunt bune pt traf de comanda ,sau cum stiu care sunt bune si care nu ??? :smt017 Si la ce frecventa lucreaza sursa ,adica trafu de forta la ce frecventa trebuie sa lucreze :smt024 am uitat ceva tu cum tiai dat seama de puterea pe care ai obtinut-o adica 1,2kw si respectiv 1,6kw ,si in legatura cu protectia chiar ai facut scurt ci nu a avut nik Link spre comentariu
wangine Postat Iunie 1, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2008 Sarma din trafo driver nu prea conteaza dimensiunea 0,2 0,4 e de ajuns pentru doi tranziIar de efectul pelicular la fregvente inalte un conductor tinde sa De fapt am sa-ti atasez un PDF mai jos despre efect :smt003 :smt003 Cum cum mi-am dat seama de putere? ????Am folosit rezistori de resou din nichelina de 2kW taiate pe jumatate si cu ampermetru inseriat normal :smt003 iar daca la 2x72V/8A adica 144V/8Acat crezi ca e puterea in sec?Asta poate fi obtinuta si cu BUW 13 si sun t ieftineOricum finalii in sursa stau reci la putere maxima chiar daca radiatorul e mic Pana la 400W poti folosi fara radiator si nu se vor incalzi deloc A si protectia functioneaza la suprasarcina pentru ca trafo driver decide ce si cum E o problema daca scade tensiunea de alim sub 180V~ pentru ca cresc varfurile foarte mult si pa tranz finali dar daca tii neaparat ai putea sa faci relativ simplu o prot la subtensiune :partyman: Link spre comentariu
GooD of BaSS Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 dar despre feritele care se pun pt deparazitare(cred) la firele ecranate sau pe alimentare pot fi folosite ca drivere ca am unele mai marisoare(d= diam. int. ,D=diam. ext. ,h= inaltime, masurile sunt in mm) - d=10 ,D=18 ,h=12 - d=15 ,D=25 ,h=12 - d=10 ,D=14 ,h=5 (astea sunt de la o sursa atx) ce am mai observat la sursele de comp. si auto ca au un loc de redresare cu diode niste mosuri cred(ex-sbl3040pt ,ctb-34 ,ctg24s) pt sabilizare , iar la sursele de comp. mai au dupa acestea cate doua toruri de ferita destul de marisoare (prin cel mai mare trece 5,-5 si 12v ,iar prin unul mai mic 3,3v ) dupa astea mai au cate o bobina tot pe ferita si dupa aia conzii de redresare . care e logica . is la mai toate am vazut intre partea ''activa '' cea de alimentare pana la trafo forta ,si cea de redresare niste chestii cu 4 sau 6 picioare la unele surse am vazut ca erau si cate doua (ex-tlp634 ,817c-asta era pe un atx) ce rol au astea . cele cu 4 picioare aveau 2 in parta cu 220 si doua in cealalta parte iar cele cu 6 , 3 si 3 . SCUZE DACA VA PLICTISESC SAU DACA PUN INTREBARI PROSTESTI DA TRE SA STIU TOT DACA MA APUC DE O TREABA Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 redresarea e cu diode shokttydaca ar fi u mosuri,se poate ajunge la situatia unde nu mai e nevoie de radiator :weedman: si eu ma gandeam la asa cev,insa nu stiu cat de bine va merge(comanda mosurilor e f importanta) Link spre comentariu
wangine Postat Iunie 1, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2008 redresarea e cu diode shoktty daca ar fi u mosuri,se poate ajunge la situatia unde nu mai e nevoie de radiator :weedman: si eu ma gandeam la asa cev,insa nu stiu cat de bine va merge(comanda mosurilor e f importanta) Chiar ai vreo asfel de schema cu redresare mos?Mi se pare mai ieftin si randament mai mare decat cu diode Erau pe undeva prin niste alim de laptop dar nu am copiat schema :smt003 , iar la sursele de comp. mai au dupa acestea cate doua toruri de ferita destul de marisoare (prin cel mai mare trece 5,-5 si 12v ,iar prin unul mai mic 3,3v ) dupa astea mai au cate o bobina tot pe ferita si dupa aia conzii de redresare . care e logica . SCUZE DACA VA PLICTISESC SAU DACA PUN INTREBARI PROSTESTI DA TRE SA STIU TOT DACA MA APUC DE O TREABA Logica era ca acea bobina de dupa diode este cam esentiala in mersul sursei cum trebuie si practic fara ea nu ar putea mergeCauta principiul de functionare a unei surse half bridge cu gogu si vei intelege mai bine ca sa explic aici nu-si are rostul si vezi ca in schema sunt si datele acelor bobine :smt003 :yawinkle: Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 1, 2008 Partajează Postat Iunie 1, 2008 din pacate am doar ideea,fara alte cunostinteinsa o sa fac cercetari in curand--iar dup-aia teste :smt003 Link spre comentariu
Vizitator iokymy Postat Iunie 3, 2008 Partajează Postat Iunie 3, 2008 auzi, in poza de la inceputul topicului, ce tor ai folsit R25 de la metrafo pentru 1.2 KW?sau daca nu dami tu o idee ce tor sa cumpar si daca vrei sami dai si programu ala de calculat spirele pentru tor.. tias ramane recunoscator... deja mam apucat de ipa-uri Link spre comentariu
wangine Postat Iunie 3, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2008 Da era cel mai mare tor de la metrafo parca si au zis ca aduc si mai mare dar nu stiu daca au facut-o Uite mai jos un link pentru calcule http://www.cvs1.uklinux.net/calculators/index.html Si mai era unul dar nu-l mai gasesc :partyman: Edit gata l-am gasit Pe tine te intereseaza doar pentru Half bridge la sursa asta ok http://schmidt-walter.eit.h-da.de/smps_e/smps_e.html Link spre comentariu
GooD of BaSS Postat Iunie 5, 2008 Partajează Postat Iunie 5, 2008 ar ajunge sursa asta la 1,6kw pt doua av800??? sau ar mai trebui ceva putere ce parere aveti?? Link spre comentariu
wangine Postat Iunie 5, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2008 Doua surse separate pentru doua canale si e okCosturile sunt mai mici ca in cazul unui trafoSi filtrajele de maxim 2200 micro ca sa functioneze cum trebuie :smt006 Link spre comentariu
Vizitator iokymy Postat Iunie 6, 2008 Partajează Postat Iunie 6, 2008 wangine, nu ma poti ajuta si pe mine cu un tor... til platesc... sau daca nu sa facem cumva sa ne grupam sa cumparam trafuri de la comet.... un r80 costa 5 euro.... si pana la 500 se mi... chiar nam ce sa iau de la ei.... de la metrafo la fel... are doar r25 si comanda minima e acum 500 mi dar au disparut aproape toate piesele de pe stoc... chiar nu stiu cum as putea face rost de un tor pentru sursa asta... ca restu pieselor le cumpar de la c....x Link spre comentariu
wangine Postat Iunie 6, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2008 Deci sa va spun mai pe larg off topic desigur :smt003 Momentan sunt cu casa in lucru si atelierul de acasa sufera niste modificari si saptamana asta sunt cam prins si cea care urmeaza Mai sunt vreo cativa baieti care le-am promis ca le fac sursa cu toate torurile gata reglata si calculata fara finalii de putere si secundar care puteti sa le puneti singuri desigurEu ma tin de promisiuni :yawinkle: Dupa 16 luna asta eu ma apuc de tarfo si sursele celor doi si le voi trimite prin posta Voi va veti pune doar finalii de putere si secundarul Puteti apoi sa o modificati sa incercati cum vreti, esential este ca aveti una deja funtionala in fata care dupa parerea mea este un lucru esentialTorurile am sa le cumpar eu si va voi pune ramburs doar la ele pentru ca restul pieselor sunt nesemnificativeHa hotarati cati sunteti ma rog in limita timpului meu liber Poate cine stie reusiti voi un full bridge ponind de la principiul astaNumai bine :partyman: :smt006 Link spre comentariu
Vizitator iokymy Postat Iunie 9, 2008 Partajează Postat Iunie 9, 2008 mie nu-mi trebe toata sursa ca ma descurc eu.... eu vreau doar sa fac rost de un trafo.... cond o sa faci comanda de trafo.... o sa imi ei si mie unu caci singur nu ma pot descurca.... Link spre comentariu
Vizitator tehnium Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Nu SBS ul nu e triac este un Silicon bilateral swich si nu l-am putut face rost asa ca , cu ajutorul unor baieti am facut schema lui O documentatie mai ampla despre SBS de la firma ce l-a inventat: General Electric. Link spre comentariu
Ema_power Postat Noiembrie 17, 2008 Partajează Postat Noiembrie 17, 2008 salut! in legatura cu schema de la inceput, am decis sa ii fac un test. Scema seamana aprox cu un cfl inverter, asa ca am demontat un neon, iam facut modificarile de rigoare si am facut un test. Ma asteptam sa bubuie! dar nu a vrut. Din cite stiu eu circuitele astea auto oscilante nu prea sunt stabile dar se pare ca la tine merge ok. Am sa pun in practica si schema ta sa vedem cum se comporta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum