wangine Postat Mai 8, 2008 Autor Partajează Postat Mai 8, 2008 cineva de pe forum(luc sau djleco parca) a facut o sursa auto de vre-o 3kW,pt un amp de 2kW(in punte) si avea aprox 130v pe secundarDa-mi si mie linkul te rog ca nu prea am gasit pe forum In fine 130V pe langa 300V cum o sa am in primar nu stiu ce sa zicAm sa mai ma documentez :partyman: Link spre comentariu
Mihai85 Postat Mai 8, 2008 Partajează Postat Mai 8, 2008 dj leco a facut-o parca de 5KW era sursa dar nu o mai gasesc pe forum Link spre comentariu
wangine Postat Mai 8, 2008 Autor Partajează Postat Mai 8, 2008 dj leco a facut-o parca de 5KW era sursa dar nu o mai gasesc pe forumOooo :smt013 5kW de la 12V ?Oau si de unde lua el 416 A/la 12v? :smt017 Sau 362 A/ la 13,8V :smt017 Gresesc eu ceva? Luminati-ma va rogPS: Nu am inclus pierderile :partyman: Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 8, 2008 Partajează Postat Mai 8, 2008 dj leco a facut-o parca de 5KW era sursa dar nu o mai gasesc pe forumera de 3kW,avea siguranta de 250A si a aprins cu ea(la 130v) un bec care la 220v consuma 5kw(si tensiunea a variat cu sub 1v)pai a pus-o pe masina,si a pus un alternator mai puternic,sa faca fataam gasit linkul :rock: viewtopic.php?f=41&t=23938si astaviewtopic.php?f=41&t=2418&st=0&sk=t&sd=a Link spre comentariu
Mihai85 Postat Mai 8, 2008 Partajează Postat Mai 8, 2008 dar a facut si k6 modificata care merge la 220vca viewtopic.php?f=41&t=23855 Link spre comentariu
wangine Postat Mai 8, 2008 Autor Partajează Postat Mai 8, 2008 Ooo poi a muncit omul nu gluma Respect :supz: :supz: :supz: Multumesc am sa studiez problema poate-mi directionez proiectul EDIT:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::Am citit toate topicurile cale le-ati trimesPacat ca a trebuit sa editez asa repede ,retrag primele cuvinte care le-am spus mai susIn legatura cu DC-DC nu e interes nu se poate aplica la retea niciodata ma intereseaza strict din 230 v = xx V atat, de auto e mai simplu poti face putere cat te tine sursa curentii se pot controla mai usor decat tensiunea .......................IN LEGATURA CU K6............. Topicul a murit la cererea pozelor ,liniste totala As vrea totusi sa vad un K6 in Romania dar din pacate schema este gresita ce luam noi de pe net asa ca no coment Si apropo cu schimbarea tranzistoarelor schema nu poate merge cu IRFP 460 SG-ul nu poate sa le tina Eu cel putin la cererea unei poze m-as simti mandru si as pune-o cu placere pe forum nu as fugi No coment din nou Voua va multumesc ca mi-ati dat linkurile, cat despre K6 :smt018 vreau si eu un foto cu cei care au reusit-o daca exista binenteles :smt003 Am sa raman la schema mea pentru ca e facuta de fabrica pentru un amplificator de clasa (Revox)si poate o pot upgrada la un full bridge Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Mai 8, 2008 Partajează Postat Mai 8, 2008 "Un amanunt <<< finalii se comporta ciudat cand incerc sa depasesc valoarea care am atins-o pana acum adica 1,6 KW cu BUF 420A , cu buw13 e mai mica dar tot nu trece parca sa blocat acolo(poate am aparatele defecte )"In ce sens se comporta ciudat.Adica se ard?..daca pui finali slabi nu ar trebui sa functioneze protectia...Spor la treaba in continuare.Incearca redimensionarea transformatoarelor de comanda si poate o sa observi inbunatatiri.Asteptam vesti.:smt006 Link spre comentariu
wangine Postat Mai 8, 2008 Autor Partajează Postat Mai 8, 2008 Spor la treaba in continuare.Incearca redimensionarea transformatoarelor de comanda si poate o sa mearga mai bine.Asteptam vesti.:smt006De asta m-am si apucat sper ca in cateva zile sa reusesc ceva bun cu toate ca sunt tare ocupat Si am sa pun si poze Multumesc tuturor pentru incurajari si sfaturi bine 'nteles :partyman: Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 9, 2008 Partajează Postat Mai 9, 2008 cineva a facut si sursa de k6 :smt003 ,era poza ei pe undevasi ca sursa de la 220 la xxV se poate folosi si schema rusului,cineva a facut-o si p-aia:viewtopic.php?f=41&t=7596&st=0&sk=t&sd=a&start=210sugerez sa citesti topicurile de p-aici ca sigur gasesti diverse documentarii si experimente smps Link spre comentariu
Vizitator iokymy Postat Mai 22, 2008 Partajează Postat Mai 22, 2008 As fi interesat sa fac si eu o sursa dinasta pentru 2*ipa400Dar am cateva intrebari...1. Traful de putere ar ajunge un R40 sau cumpar un R80 de la coment. Daca nu, are cineva un traf pentru sursa asta de vanzare2. Ce diode rapide ai folosit BYW29. cred ca is slabe doar la 8A3. Spunemi numarul de spire care le-ai folosit in primar si secundar pentru ca miar fi numai bune 2 tensiuni de 72V pentru ampuri4. Un cablaj ai? ca mie frica sa fac eu cablaje la curenti mari deoarece nu prea am experienta la realizat cablaje5. cea mai importanta intrebare: Sursa asta merge sigur 100% ca nu vrea sa investesc bani in ea si dupaia sa aflu ca nui buna sursamultumesc mult Link spre comentariu
wangine Postat Mai 24, 2008 Autor Partajează Postat Mai 24, 2008 As fi interesat sa fac si eu o sursa dinasta pentru 2*ipa400Dar am cateva intrebari...1. Traful de putere ar ajunge un R40 sau cumpar un R80 de la coment. Daca nu, are cineva un traf pentru sursa asta de vanzare2. Ce diode rapide ai folosit BYW29. cred ca is slabe doar la 8A3. Spunemi numarul de spire care le-ai folosit in primar si secundar pentru ca miar fi numai bune 2 tensiuni de 72V pentru ampuri4. Un cablaj ai? ca mie frica sa fac eu cablaje la curenti mari deoarece nu prea am experienta la realizat cablaje5. cea mai importanta intrebare: Sursa asta merge sigur 100% ca nu vrea sa investesc bani in ea si dupaia sa aflu ca nui buna sursamultumesc mult1. Traful de putere nu stiu daca ajunge 2. BYW29 am folosit cand am scos schema eu am folosit DSE 130-06A cred ca sunt de ajuns si de rapide si de putere3. In primar il calculezi si tu eu l-am calculat dupa un site online si apoi cu un consumator in serie cu sursa (rezistiv) de 1kW am tatonat Nr spirelor pana am avut cel mai mic consum in gol plus un randament bun (oricum calculele au fost aproape la fel cu tatonatul)4. Nu nu am un cablaj dar am sa pun aici si un cablaj imprimat 5... Asta e o intrebare fara rost pentru ca in primul rand a mai fost discutata si in al doilea rand eu am pus poze si cu sursa originala si cu cea facuta de mine plus era in functionare pe un amplif chinezesc cu mosuri :partyman: Link spre comentariu
GooD of BaSS Postat Mai 26, 2008 Partajează Postat Mai 26, 2008 Ce sectiune avea trafo pe care ai btinut 1,6kw daca nu e cu suparare Link spre comentariu
wangine Postat Mai 26, 2008 Autor Partajează Postat Mai 26, 2008 Ce sectiune avea trafo pe care ai btinut 1,6kw daca nu e cu suparareAm folosit doua din astea TX58/41-3E25 luate de la metrafo parca nu mai stiu Am luat patru atunciSi tranzistori BUF420A :partyman: Link spre comentariu
GooD of BaSS Postat Mai 26, 2008 Partajează Postat Mai 26, 2008 ai spus undeva ca la trafo de comanda ai pastrat spirele originale .la ce teai referit la ca ai pastrat acelesi nr de spire din sursa de al revox sau de la sursa veche de calculator ca nu pre am inteles. si aproro in pozele tale nu am vazut sbs-ul cel format din tranzistori cu zener sau ai folosit pe cel din sursa originalaaltceva mi se pare mie sau torul tau e bobinat cu sarma litzata,poate mi se pare :smt017 daca nu ce sarma ai folosit pt primar ,reactie si secundar,grosimi si nr de spire daca stii sau daca iti maim amintesti unele sunt trecute (nr de spire) ms Link spre comentariu
wangine Postat Mai 26, 2008 Autor Partajează Postat Mai 26, 2008 ai spus undeva ca la trafo de comanda ai pastrat spirele originale .la ce teai referit la ca ai pastrat acelesi nr de spire din sursa de al revox sau de la sursa veche de calculator ca nu pre am inteles. si aproro in pozele tale nu am vazut sbs-ul cel format din tranzistori cu zener sau ai folosit pe cel din sursa originalaaltceva mi se pare mie sau torul tau e bobinat cu sarma litzata,poate mi se pare :smt017 daca nu ce sarma ai folosit pt primar ,reactie si secundar,grosimi si nr de spire daca stii sau daca iti maim amintesti unele sunt trecute (nr de spire) msDap am pastrat numarul de spire din sursa de la Rexox si nici trafurile de comanda nu au fost diferite la sectiune le-am luat de pe placi de baza de PC mai vechi sunt identice si la inductanta Am dat o spira pe fiecare si le-am masurat inductanta la 10kHz . Erau aproape identice cu cele din sursa RexoxIn locul SBS ului am folosit un diac am considerat ca daca acel SBS original nu folosea pinul din mijloc se comporta la fel ca un diac si normal ca a mers Torul l-am facut cu Cu email-at in mai multe spire pentru a indeparta efectul pelicular al conductorului si tot odata era si mai usor de bobinatNr de spire l-am facut cu un calcul pentru surse in half bridge care era pe un site online si mi-a dat parca 28 spire pe un tor TX58/41-3E25 Reactia pe acel tor era de 3 spire din sarma de 0,6Pentru trafurile de comanda am folosit sarma izolata din cabluri UTP erau colorate si vedeam mai usor sensurile adica nu ma incurcam in ele Si sursa originala tot asa era facuta Bafta :partyman:EditPentru secundar calculezi si tu grosimea in funtie de curentul si tensiunea care ai nevoie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum