Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 0-30v,0-3A . va rog

Vizitator cj04vsv

Postări Recomandate

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati inca o data cu un montaj dupa aceasta schema. l-am alimentat cu 14,5v -500mah ,dar la iesirea pentru acumulator nu scoate mai mult de 11,50v. Am tot rotit semireglabilul dar parca nici nu simte. In mod normal ar trebui sa am undeva pe la 13,8- 14v.Am respectat schema cu valorile trecute in paranteza. Ce se intimpla?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 171
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator mary_998

Buna ziua!As dri o schema de sursa stabilizata cu tensiune reglabila auotprotejata la scurt-circuit (cu 2N3055).Am cautat pe net si nu am gasit ce-mi trebuie.Sursa trebuie sa aiba tensiunea de intrare de 30-32VCC SI LA IESIRE reglabila cu potentiometru liniar (0-30VCC)la o intensitate de max. 3A.Am nevoie neaparat de aceste caracteristici deoarece am rebobinat odata transformatorul si nu mai vreau sa o fac inca odata (e complicat).Daca cineva are o astfel de schema il rog sa posteze acea schema sau sa mi-o trimita pe PM.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Din RV1 se regleaza tensiunea iar din RV2 curentul si ledul D7 semnalizeaza limitarea de curent (asa banuiesc eu...)

BD911 cred ca se poate inlocui cu 2N3055,sursa mea e facuta dupa aceeasi schema (sau una foarte asemanatoare) si e cu 2n3055!

Uite si datasheeturile pt a le compara: http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... D911.shtml

http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 3055.shtml

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salutare, doar ce am terminat colegiul de electronica si vreau sa imi realizez o sursa de tensiue de laborator stabilizata, a fie undeva la 0-25 sau 0-30 / 4 sau 5 ADaca aveti o scema pt mine as fi recunoscator. Pe net am vazut mai multe scheme dar nu stiu ce sa aleg. Am mai multe componente dezlipite de prin tv-uri si diverse aparate si vreau sa stiu cum sa procedez, sa folosesc ce am sau sa cumpar unele noi?Vreau sa folosesc ventilatoare comandate de un termistor sau ceva de genul sa nu mearga tot timpul.Astept sugesti

Link spre comentariu
Vizitator smilex

@adrianstoica10 Sursele pot fi in comutatie sau liniare. Cauta una cat mai apropiata de dorintele tale ca functionare si complexitate, posteaza link-ul si iti sugeram modificarile necesare.

Ai putea concepe una, posteaz-o si vedem daca sunt erori.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări