yo9hnf Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Scuza-ma ,dar nu prea inteleg cum sta treaba cu butonul. Alimentez sursa cu 15v si dupa aceea apas butonul si o alimentez cu 2x15 ,sau cum?Banuiesc ca Bel s-a referit la un comutator. De ex daca iti trebuie sa alimentezi ceva la 12V, pui comutatorul pe priza de 15V. Daca vrei 25V, pui pe 30V (15+15V), pentru a nu incarca tranzistorul regulator serie degeaba. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 25, 2010 Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 Scuze ca incarc topicu'.....daca vreau sa incarc acumulatori e nevoie de un curent mai mare ca altfel dureaza cam mult cu 3 ADintr-o sursa care debiteaza 3A ,curentul de incarcare poate fi 5A.Sant surse de incarcare ,care incarca cu 15A nominal,dar pot sa incarce si cu 50A. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 25, 2010 Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 Scuze ca incarc topicu'.....daca vreau sa incarc acumulatori e nevoie de un curent mai mare ca altfel dureaza cam mult cu 3 ADintr-o sursa care debiteaza 3A ,curentul de incarcare poate fi 5A.Sant surse de incarcare ,care incarca cu 15A nominal,dar pot sa incarce si cu 50A.Cum? Din moment ce are curentul limitat la 3A debiteaza 5A? Avand in vedere topicul pe care e purtata discutia,curentul e limitat electronic...deci nu depinde decat de reglaj Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 25, 2010 Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 Modifica limita maxima. Link spre comentariu
bel Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Da ce ? vreti s-o folositi ca incarcator pentru auto? Link spre comentariu
casapumrs Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Intreb, pentru ca, nu prea stiu cum sa aleg traful. Nu stiu ce curent maxim trebuie sa debiteze traful. Cu tensiunea am inteles. Daca as gasi un traf cu patru etaje ,cred ca, as proteja-o si mai bine. Ma gindesc sa nu pun unul care sa dea curent foarte mare si sa prajesc sursa. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 N-ai inteles mare lucru din volti si amperiCa lamurire: prin sursa asta (din capul paginii) nu pot trece mai mult de 3A,chiar daca traful are 200A. Asta inseamna limitare de curent... Daca totusi ai nevoie de curent mai mare,se pot face niste modificari pe schema,de ex curentul maxim sa fie 5A Link spre comentariu
casapumrs Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Nu am nevoie de curent mai mare. Problema mea este cum sa aleg traful. Am vreo citeva, dar nici unul nu scoate tensiune de 26v cum este dat in schema care a venit cu sursa. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Atunci spune-ne cat scot...Daca scot mai mult,dar nu prea mult,merge folosit. Daca scoate mai putin,atunci tensiunea maxima a sursei scade (sursa mea scoate doar 19v maxim) Link spre comentariu
casapumrs Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Pai , nu stiu cum sa va spun, dar nu ma pricep sa masor ce curent scoate fiecare traf . Am unul dintr-o sursa upc cred, care are mediana la mijloc si care scoate 2/6,5v , sau 13,4v, mai am unul care scoate 5,5 si 14v cu doua etaje,sau cel putin asa am inteles eu ca se numesc. Si mai am unul care scoate 27v de la un amplif de subuffer, care nu are decit o singura iesire de 27v. Imi aduc aminte ca la vremea respectiva, un prieten mi-a desfacut vre-o citeva spire din el ca, scote mai mult de 27v si mie atit imi trebuia pt subuffer Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Masori diametrul secundarului si din tabele afli ce curent corespunde acelui fir. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Ala de 27v pare cel mai potrivit. Link spre comentariu
casapumrs Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Buna seara! Am gasit traful asta si va intreb daca este bun sa alimentez sursa cu el. Ce spuneti ,sa-l cumpar sau nu? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Nu o sa obti chiar 30V,numai 24V.Amperajul e bun. Link spre comentariu
gaby Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 E bun dar se incinge ca la balamuc. Asta vara tot o chinezaria ca aia avea 65 de grade dupa o ora de functionare in gol. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum