Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 0-30v,0-3A . va rog

Vizitator cj04vsv

Postări Recomandate

• Răspunsuri 171
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

limitarea se refera la cât este fixat curentul din poten?iometrul RV2 ,?i acel curent este suportat de tranzistori

Pina la urma nu inteleg clar in ce situatie concreta ti se arde Q1.Specifica la ce tensiune [tensiuni],in ce pozitie ai fixat potul de curent,s.a.Nu prea inteleg nici cei aia scurt pe intrare?Poate pe iesirea sursei,ca inainte de Q1 nu ai ce cauta!
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

eu lucrez cu succes de sursa , si este super, doar ca:pentru tensiuni mici e bine sa intre tensiune din traf potrivita pentru ca altfel diferenta se disipa pe tranzistori si se ardtrebuie facuta mediana la traf , sau mediane la sursele de fabrica trecerea se face cu releepe masura ce ridici voltajul se aud releele

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator costianuv

dupa cum spuneam, schema, cablajul si amplasarea, pentru cine e interesat. cablajul e tiparit prin transparenta, numai bun pentru transfer de toner, rezolutie 600dpi.atentie, pe schema e un releu pus la partea de alimentare in alternativ, avea rol de trecut pe priza mediana. nu apare pe cablaj, alimentarea sa face simplu printr-un conector cu 2 pini.

:aplauze pentru schematica,cablaj si toto voi face si eu asta vara desi sunt oarecum incepator.
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Poate s-a mai postat pe aici dar nu am gasit nimic concret....Vreau sa fac o sursa reglabila dar la care sa pot regla si curentu' maxim de iesire (vreau sa incarc si acumulatori auto)....si daca se poate cand acumualorul e incarcat sa decuplezeSper ca nu vorbesc prostii :rade: Aveti scheme ceva?

Link spre comentariu

cel mai bine este sa gasesti un traf cu mediana la mijloc , adica 2x15v , 3A , si cu un buton care sa cupleze prima mediana cu cea dea doua ... iar pentru 2x12V , poti folosi un alt traf de putere mica 300 mAeu am folosit aceasta sursa , si este super... trag de ea de cel putin de 7 ani...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări