bogdan546 Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Asta cautati? Am ?i eu o problema cu aceasta sursa .dac? fac scurt la intrare mi se arde Q1 aproape imediat . Link spre comentariu
BRANCA Postat August 30, 2009 Partajează Postat August 30, 2009 in mod sigur nu-ti lucreaza protectia la scurt-limitare curent cu LM358.reverIfica totul-cablaj,piese,montare corecta pieseLM358.practic la scurt LM358 trebuie sa basculeze si sa blocheze Q1. Link spre comentariu
bogdan546 Postat Septembrie 3, 2009 Partajează Postat Septembrie 3, 2009 limitarea se refera la cât este fixat curentul din poten?iometrul RV2 ,?i acel curent este suportat de tranzistori Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 limitarea se refera la cât este fixat curentul din poten?iometrul RV2 ,?i acel curent este suportat de tranzistoriPina la urma nu inteleg clar in ce situatie concreta ti se arde Q1.Specifica la ce tensiune [tensiuni],in ce pozitie ai fixat potul de curent,s.a.Nu prea inteleg nici cei aia scurt pe intrare?Poate pe iesirea sursei,ca inainte de Q1 nu ai ce cauta! Link spre comentariu
bel Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 eu lucrez cu succes de sursa , si este super, doar ca:pentru tensiuni mici e bine sa intre tensiune din traf potrivita pentru ca altfel diferenta se disipa pe tranzistori si se ardtrebuie facuta mediana la traf , sau mediane la sursele de fabrica trecerea se face cu releepe masura ce ridici voltajul se aud releele Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 19, 2009 Partajează Postat Octombrie 19, 2009 Foloseste un radiator mai mare,nu poti pt o asemenea sursa sa folosesti o aripioara de aluminiu!Eventual si un ventilator,atunci chiar nu mai ai probleme Link spre comentariu
Vizitator costianuv Postat Iulie 17, 2010 Partajează Postat Iulie 17, 2010 dupa cum spuneam, schema, cablajul si amplasarea, pentru cine e interesat. cablajul e tiparit prin transparenta, numai bun pentru transfer de toner, rezolutie 600dpi.atentie, pe schema e un releu pus la partea de alimentare in alternativ, avea rol de trecut pe priza mediana. nu apare pe cablaj, alimentarea sa face simplu printr-un conector cu 2 pini. pentru schematica,cablaj si toto voi face si eu asta vara desi sunt oarecum incepator. Link spre comentariu
Putz Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Poate s-a mai postat pe aici dar nu am gasit nimic concret....Vreau sa fac o sursa reglabila dar la care sa pot regla si curentu' maxim de iesire (vreau sa incarc si acumulatori auto)....si daca se poate cand acumualorul e incarcat sa decuplezeSper ca nu vorbesc prostii Aveti scheme ceva? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Daaaaaa,s-a mai vorbit! E chiar o sursa din revista conex,0-30v 0-3A!!!Si inca altele... Cauta tu te rog Link spre comentariu
Putz Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Si daca vreau amperaj mai mare de 3 A? Se pot adauga trz dar mai poate fi controlat curentu'? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Eu am facut-o de 5ACurentul minim e cam 100mA Link spre comentariu
Putz Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Scuze ca incarc topicu'.....daca vreau sa incarc acumulatori e nevoie de un curent mai mare ca altfel dureaza cam mult cu 3 A Link spre comentariu
casapumrs Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Buna seara! Am achizitionat si eu aceasta sursa, si tranzistorii sunt BD 249F. Vreau sa va intreb o singura chestie,si anume: Ce curent maxim trebuie sa aiba traful pentru aceasta sursa? Am inteles ca minim trebuie sa aiba 3 ah. Link spre comentariu
bel Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 cel mai bine este sa gasesti un traf cu mediana la mijloc , adica 2x15v , 3A , si cu un buton care sa cupleze prima mediana cu cea dea doua ... iar pentru 2x12V , poti folosi un alt traf de putere mica 300 mAeu am folosit aceasta sursa , si este super... trag de ea de cel putin de 7 ani... Link spre comentariu
casapumrs Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Scuza-ma ,dar nu prea inteleg cum sta treaba cu butonul. Alimentez sursa cu 15v si dupa aceea apas butonul si o alimentez cu 2x15 ,sau cum? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum