Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 0-30v,0-3A . va rog

Vizitator cj04vsv

Postări Recomandate

• Răspunsuri 171
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am facut si eu aceasta sursa ,dar nu sint chiar multumit de ia .In primul rind tranzistorii se incalzesc mult mai tare decit la o sursa chinezeasca care se gaseste in comert si treaba cu protectia la scurt circuit care nu prea este o protectie atita timp cit permite caderea curentului pe tranzistori Daca stiam de la inceput de aceasta sursa nu ma mai complicam sa o fac

Link spre comentariu

Dupa nervii pe care mi i-a facut o sursa cu tranzistori, am zis ca m-am legat la cap fara sa ma doara cu ceva inutil de complicat. Cea mai buna solutie PENTRU MINE e o sursa cu LM317 si un 2N3055. Piese putine => putine lucruri care pot merge prost.

Link spre comentariu

sursa este foarte buna.nu inteleg de ce se plange lumea ca se incalzesc tranzistorii. un calcul simplu putea sa va zica ce putere se disipa pe tranzistori. si nu e "vina" sursei! Este o sursa liniara, orice sursa liniara care ar avea aceeasi tensiune de intrare si aceleas tensiune si curent de iesire ar disipa la fel de mult. sursa chinezeasca probabil ca are un radiator corect dimensiunat si de aia nu se incalzeste asa de mult, sau poate este o sursa liniara+comutatie.eu unul nu am folosit-o prea mult, decat la ceva testari de amplificatoare clasa A, plus ceva motoare.in mod normal folosesc o sursa, sau 2 cu 7805, 7812 si LM317. tot din pricina caldurii o sa construiesc in curand o sursa cu 3.3V, 5V, 12V in comutatie.

Link spre comentariu

ba da, isi are, pentru ca mie imi trebuie un curent de max 1A pt fiecare tensiune. deci nu are rost sa folosesc o sursa de calculator care are nevoie de o sarcina minima mai mare decat sarcina mea utila si care ocupa foarte mult loc. bafta la tranzistoare fierbinit.

Link spre comentariu

Eu am incercat si cu alt radiator mai bun si nu am vazut o scadere semnificativa a temperaturii pe tranzistori am incercat si cu 2n3055 si acelasi lucru Un lucru important de care trebuie tinut este ca tranzistorii trebuie selectati sa aiba factorul de amplificare cit mai apropiat posibil pentru a evita incalzirea mai puternica a unuia din ei

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...

multumesc!adresa este totusi-http://www.adelectrocom.ro/contact_us.phpam impresia ca trebuie contactati anterior pt cablaj.nu am vazut oferta directa pe site.la kituri electronice am dat de ...suruburi!cam intortocheate cautarile pe pagina,probabil sait "low-cost"!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări