Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 0-30v,0-3A . va rog

Vizitator cj04vsv

Postări Recomandate

• Răspunsuri 171
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

salutam facut si eu schema aia din conex.inca nu am terminat tot, si nu am cutie pentru easursa merge bine cat am testat. dar potentiometrul de pe schema pentru tensiune de 22K, trebuie sa fie de 50K.eu am pus unu de 22K si ma miram de ce scoate doar pana la 14V. la curent pana acum am testat pe la aproape 5A. dupa ce o sa pot sa scot tensiune cat trebuie, o sa testez pana la cat vreau sa scot maxim din ea, 7A ca atat duce transformatorul. desi nu cred ca o sa am nevoie vreodata de asa de mult. oricum, la curentul asta, ar trebui sa mai maresc condu de filtraj. momentan am 10.000uF.o sa adaug si circuitul ala de trecere a intrarii intre 12 si 24V ca sa mai scad din disipatie. oricum, radiatorul pe care il am nu prea face fata. poate cu ventilator. stie cineva cum se poate masura riplu cu un multimetru? ca osciloscop nu am....

Link spre comentariu

hm...nu stiu cat de bine e asa, dar daca masori componenta de AC a tensiunii de iesire? iese ce trebuie?bine, trebuie sa ai un multimetru care masoara AC pana la milivolti. nu stiu sigur daca merge asa, eu asa am masurat pentru alte surse...

in pricipiu asta trebuie sa masori..doar ca NU poti face asa ceva cu un multimetru normal...hai ca sa zic mai pe larg ca sa se inteleaga...deci la iesire sa zicem ca ai intre 10-10.1V, deci e un riplu...daca ai putea cumva masura tens maxima si minima atunci ai putea stii si riplul ala...doar ca nu poti...ca daca incerci sa masori tens alternativa nu poti..pt ca intr-o semialternanta iti redreseaza 10V si in urmatoarea 10.1V (-0.6V sau cat e caderea pe o dioda..care la unele multimetre,jafuri nici nu o mai compenseaza...)si multimetrul nu prea multe ori pe secunda, asa ca nu iti arata nici o diferenta..probabil arata 10 sau 10.1V tot timpul..si asa si trebuie sa arete....si la unele multimetre nici nu au o punte de diode..au numai o dioda care redreseaza jumate de alternanta si arata pe display cat redreseala ala *2 ....deci daca conectezi intr-un fel arata 0V si daca inversezi polaritatea la intrare arata 20V....deci nu ai cum sa il masori....trebuie un osciloscop, tai tensiunea continua si ..gata...sau...(nu am incercat, dar teoretic cred ca merge...) pui un condensator nepolarizat in serie cu ce masori,adica in serie pe iesire, si pui multimetrul pe cea mai mica scala si atunci ar trebui sa nu mai ai numai tensiunea alternativa la iesire.... asa cred ca ar cam merge..dar nu am incercat...
Link spre comentariu

hm...m-am mai jucat cu sursa. am scos 8A din ea. mai mult nu am putut(cu ce rezistenta de sarcina am avut) si oricum era trafu supra solicitat.in legatura cu riplu. o sa incerc sa il masor cu condensator. mai stiu de undeva o metoda(de unde nu stiu) cu 2 comparatoare. cu unu determinai pragul de jos al tensiunii si cu celalat pe cel de sus, regland tensiunea pe una dintre intrari si pe cealalta aplicai tensiunea de la sursa. reglai tensiune de prag la cele 2 comparataorare si apoi masurai diferenta dintre ele. eu pe multimetru am tensiunea afisata de forma xx.yy Volti. tinand cont ca niciuna dintre cifre nu variaza, presupun ca riplul e mai mic de 10mV. cand pot, o sa incerc cu condensatorul. dar daca multimetrul redreseaza cu dioda, cum poate sa masoare un semnal a.c. de cativa milivolti?ca pe DC nu stiu daca o sa imi iasa ceva. eventual o sa incerc cu functia de min/max.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Mai are cineva cablajul de la Conex sa-l posteze aici?L-am gasit pe cel de la Epsicom,dar mi se pare mai greoi de facut[dublu]. Montajul il am si acum pe sursa mea de lab.N-a avut nici o problema in 6 ani de utilizare!Numai desenul cablajului l-am ratacit! Cineva pomenea in forum de un "store" pe linga Apaca [pt cablaj gata facut].Stiti adresa?Daca e ieftin nu merita sa-l faci singur! Oricum montajul este bine "ros",fara probleme daca se respecta schema.Pt riplu la curenti mari trebuie utilizate condensatoare de filtraj peste 10-20.000uF. La utilizare de capacitati mari de filtraj se impune si o protectie de start.Ceva in genul temporizare la conectare ,timp in care prin o rezistenta de wataj se incarca capacitatile de filtraj,dupa care ,prin comutare cu releu,se cupleaza iesirea puntii redresoare pe regulator.Cam in genul protectiei de aici-http://sound.westhost.com/project39.htm.

Link spre comentariu

Mersi pt schema+cablaj Nikos!Intr-adevar asta e! Lui Tiptronic ii multumesc pt info!Daca se poate mai precis [o adresa,un telefon],eu nu sint din Bucale si trebuie sa apelez la fiul meu.[care lucreaza in Buc s.a.m.d...]

Link spre comentariu

Mersi pt schema+cablaj Nikos!Intr-adevar asta e! Lui Tiptronic ii multumesc pt info!Daca se poate mai precis [o adresa,un telefon],eu nu sint din Bucale si trebuie sa apelez la fiul meu.[care lucreaza in Buc s.a.m.d...]

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Au foarte multe chestii ei acolo, piese, kituri, difuzoare, transformatoare, radiatoare, aparatura sh, conectori si multe altele.Nu stiu adresa exacta, dar mergi pe Calea Grivitei dinspre Gara de Nord spre intersectia cu Str. Buzesti, treci de ea si mergi spre intersectia cu Bd. Dacia si la vreo 100 de metri inainte de aceasta pe stanga, intr-o curte, este magazinul.Am dreptul la o parere a mea si as spune ca preturile sunt ceva mai mari fata de alte magazine, calitatea fiind aceeasi, dar au o mare varietate de cablaje gata facute si de cateva ori m-au scutit de ceva munca...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări