Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 0-30v,0-3A . va rog

Vizitator cj04vsv

Postări Recomandate

si BD139, si BD911 si 2N3055 au capsula conectata la colector.si colectorii sunt conectati si in schema impreunadeci poti sa nu mai folosesti izolator pentru cele 3 tranzistoare, dar sa folosesti pentru orice altceva ai mai pus pe radiator(puntea e izolata de obicei)dar apare problema ca radiatorul va fi conectat le + de la alimentare, si daca mai atingi cu ceva de el s-ar putea sa nu iti placa ce se intampla....eu recomand sa izolezi si tranzistorii de radiator, e mai sigur asa.daca poti, dupa ce faci circuitul, poti sa postezi ceva poze?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 171
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

daca izoleaza tranzistorii aia atunci or sa se incinga mai atre tranzistorii aia, dar asta nu prea cionteaza , ca oricum nu trebuie sa disperse ff multi W...parerea mea e ca daca poti, lasa-i pe aia neizolati, si sa ai grije sa nu se atinga - de radiator....si gata....eu cam asa faceam la toate montajele...lasam finalii la orice fara izolatie, si aveam grije ca -, sau + sau masa, sau alte tensiuni sa nu vina in contact cu radiatorul, si gata...

Link spre comentariu
Vizitator danielzane

Servus,abia astazi am reusit sa alimentez montajul cu alternativ ( 32 V si 2x12 V ). Am obtinut 0 - 36,2 V, dar a trebuit sa modific R5 de la 10k la 4,7k. Cu R5 de 10k aveam doar 17,1 V.Nu i-am montat radiatorul ( trebuie sa caut unul fain ) si nu am incercat-o si in curent mare, dar sunt convins ca e ok. :d :d :d :d

Link spre comentariu

hai ca iti zic eu un avantaj....sunt mai usor de montat... :P ca la 2n-uri ai 4 gauri de dat prin radiator....sarme de pus....etc....si un avantaj la 2n-uri...putere mai mare...(probabil calcura disipata mai putina...) si un avantaj si mai mare...se gasesc pe TOATE gardurile...(multi au asa ceva, si stau degeaba cu el...eu sunt unul dintre ei...)

Link spre comentariu

hm...o chestiune, daca au putere mai mare nu inseamna ca disipa mai putin. caldura disipata intr-o anumita situatie pe sursa e aceeasi, practica puterea disipata e P=(Uin-Uout)*I, numai ca daca sa zicem ai o putere de 100W disipata pe 2 BD-uri sau pe 2 2N3055, e clar ca 3055-urile sunt mai putin stresate.eu chiar nu stiu cum sa fac...2N-uri nam decat 2, si alea sunt diferite, iar de originalitatea lor(cel putin a unuia dintre ele) ma indoiesc. pe de alta parte am deja un radiator pentru 2 2N-uri. BD-uri nam niciunul. inca nu stiu ce o sa fol....vazusem undeva, dar nu mai stiu unde, un circuit care folosea un 723, ca referinta, dar il mai stresa putin, si asta ajungea pe la o temperatura mai mare nu mai stiu cat, 50-60 de grade parca, si ramanea acolo, asa ca referinta era stabila. mai stie cineva de asta? cum se facea?csl1131, poti sa pui poze cu sursa ta? sau sa imi trimiti pe mail? pls.... vreau sa vad si eu cum arata un terminata...

Link spre comentariu
hm...

o chestiune, daca au putere mai mare nu inseamna ca disipa mai putin. caldura disipata intr-o anumita situatie pe sursa e aceeasi, practica puterea disipata e P=(Uin-Uout)*I, numai ca daca sa zicem ai o putere de 100W disipata pe 2 BD-uri sau pe 2 2N3055, e clar ca 3055-urile sunt mai putin stresate.

eu chiar nu stiu cum sa fac...

2N-uri nam decat 2, si alea sunt diferite, iar de originalitatea lor(cel putin a unuia dintre ele) ma indoiesc. pe de alta parte am deja un radiator pentru 2 2N-uri. BD-uri nam niciunul. inca nu stiu ce o sa fol....

pai..da...da ziceam ca sunt si mai putin stresate...

oricum daca vrei sa o iei la bani marunti atunci merge siz si ca rad disipa mai putina calcura...pt ca si capsula la 2n mai disipa ceva.....

da asta nu se pune....

vazusem undeva, dar nu mai stiu unde, un circuit care folosea un 723, ca referinta, dar il mai stresa putin, si asta ajungea pe la o temperatura mai mare nu mai stiu cat, 50-60 de grade parca, si ramanea acolo, asa ca referinta era stabila. mai stie cineva de asta? cum se facea?

eu zic ca sursa aia e sestul de stabila...asa ca in >99% din aplicatii e de ajuns....

csl1131, poti sa pui poze cu sursa ta? sau sa imi trimiti pe mail? pls.... vreau sa vad si eu cum arata un terminata...

poze n-am...ca nu mai am asa ceva....mi-au trebuit radiatoarele, si ...le-am "reciclat"......

Link spre comentariu
Vizitator danielzane

Servus,poze n-am cum sa pun si nici nu as avea de ce pentru ca montajul final seamana ca doua picaturi de apa cu cel din revista :wink: am folosit BD-uri pentru ca erau accesibile, cu toate ca am si ceva 2N3055 prin sertar, dar recuperate si nu ma bazez pe ele.

Link spre comentariu
Vizitator danielzane

Al meu UT890G masoara de la 2V~. Am vb cu Mos Craciun sa-mi aduca un UT70A, dar cred ca a gresit adresa de livrare... :cry: poate-mi aduce iepurasul de Paste... :wink:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări