bogdan_ Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 De ce va tot incurcati cu scheme cu vechiul 723 cand sunt atatea surse bune care au si reglaj cum trebuie al limitarii de curent? Link spre comentariu
dante Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Am facut o sursa de 0-30V / 3A, varianta de la conex sep.1999. Toate bune si frumoase ca reglaj al tensiunii si curentului, insa apare o problema la protectia in scurtcircuit, in sensul ca ledul cu pricina nu se aprinde, iar sursa nu intra in limitare de curent. Cablajul este facut conform celui din revista. Am schimbat LM358, crezind ca el este vinovatul, dar rezultatul a ramas neschimbat. Spuneti-mi si mie va rog, poate stie careva de unde sa fie buba? A mai facut cineva schema dupa revista conex?Multumesc! Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Da si functioneaza ireprosabil de mai bine de 11ani am realizat mai multe si nu au fost probleme decat ca in loc de BD911 am folosit cu succes TIP35. Link spre comentariu
bel Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Am si eu probleme cu sursa ...am facut o legatura in versa cu o baterie , si a bufnit ceva inauntru ... dioda finala era in scurt , am schimbat si BD 139 , finalii erau buni , LM 358 l-am schimbat de vreo 3 ori , si nu functioneaza cum trebuie ...ledul de limitare cand se aprinde , cand fileaza , ... am schimbat si diodele1N4148 de la operatioinal , si tot asa merge... ce poate sa fie? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Ar fi bine sa pui aici schema exacta a sursei tale,ca in subiect sunt mai multe scheme! Link spre comentariu
bel Postat Februarie 18, 2012 Partajează Postat Februarie 18, 2012 schema este exact asta...viewtopic.php?f=41&t=4116&start=90 Link spre comentariu
diablero Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Ar fi bine sa pui aici schema exacta a sursei tale,ca in subiect sunt mai multe scheme!Schema ar trebui sa fie cea din atasament.20794.pdf Link spre comentariu
bel Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 ma poate ajuta cineva ?ce poate fi stricat? Link spre comentariu
nelu F Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 " ... am schimbat si diodele1N4148 de la operatioinal , si tot asa merge... ce poate sa fie?". Asta inseamna D2 pana la D5 sau doar D2 si D3? D2 si D3 sunt pentru protectia intrarilor, iar prin intermediul D4 si D5 se face reglajul tensiune/ curent separand astfel iesirile celor doua operationale. Daca nu ai schimbat/verificat si D4,5 verifica-le si schimba-le daca sunt defecte.Verifica si LM723, in special Vref. Link spre comentariu
bel Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 " ... am schimbat si diodele1N4148 de la operatioinal , si tot asa merge... D4 si D5 se face reglajul tensiune/ curent separand astfel iesirile celor doua operationale. Daca nu ai schimbat/verificat si D4,5 verifica-le si schimba-le daca sunt defecte.Verifica si LM723, in special Vref.D4 si D5 le-am schimbat de 3 ori , dar cred ca si cele scoase erau bune , ... Lm 358 l-am schimbat de 3 ori , ...BD 139 schimbat , ...si tot naspa merge...ce poate sa fie? Link spre comentariu
bel Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Ajutati-ma , daca se poate.... Link spre comentariu
stefan_k Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Daca are cineva la indemana cablajul de la aceasta sursa, il rog sa il posteze din nou - pdf, jpg, nu prea conteaza (pare pierdut prin ororile forumului). Multumesc. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Sursa functioneaza ireprosabil verificati cablajul amplasarea corecta a pieselor polaritatile tranzistorilor si a cond. electrolitici nu are cum sa nu va mearga. Link spre comentariu
alibiduda Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Daca are cineva la indemana cablajul de la aceasta sursa, il rog sa il posteze din nou - pdf, jpg, nu prea conteaza (pare pierdut prin ororile forumului). Multumesc.Cablaj am eu numai ca nu e cel original, e facut pentru piesele care le aveam, si e pe 3 placute . Il pun cu cea mai mare placere daca il vrea cineva asa ,numai ca va trebui sa ii trec valorile componentelor. Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Daca are cineva la indemana cablajul de la aceasta sursa, il rog sa il posteze din nou - pdf, jpg, nu prea conteaza (pare pierdut prin ororile forumului). Multumesc.Cablaj am eu numai ca nu e cel original, e facut pentru piesele care le aveam, si e pe 3 placute . Il pun cu cea mai mare placere daca il vrea cineva asa ,numai ca va trebui sa ii trec valorile componentelor.Cablajul sursei publicata in Conex Club din septembrie "99 il are cineva? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum